1

Téma: Savage X 4,1 přetrhnutá kliková hřídel :-(

Měl sem savage X 4,1 nedávno sem ho nastartoval ale hned chcípul když sem se ho pokoušel znovu nastartovat tak už s nim nešlo pohnou po rozebrání motoru jsem zjistil že praskla na dva díly  kliková hřídel přibližně v polovině nevíte čim by to mohlo být??   špatná spojka na motoru ?  moc citlivá brzda?? řetězy na kolech??? tohle je jedniný co mě napadlo.
Děkuji za rady.

2

Re: Savage X 4,1 přetrhnutá kliková hřídel :-(

spíš únava materiálu

Losi Desert Buggy XL 1/5 4WD
Nitro 1/8 HPI Savage X SS K4,6
Nitro 1/10 OFNA Hyper GPX4

3

se teď bojím dát ten motor do Savage aby se mi o zas nestalo to samí

4

nenapadá mě nic, co by mohlo tuto poruchu na autě vyvolat, prostě ikdyž nějak zaseknu v plný rychlosti pastorek, tak na něm vymelu zuby, nebo očešu hl. převod, ale že bych přelomil klikovku, si teda nemyslím. To fakt jen ta vada materiálu nebo něco hodit do motoru.

Losi Desert Buggy XL 1/5 4WD
Nitro 1/8 HPI Savage X SS K4,6
Nitro 1/10 OFNA Hyper GPX4

5

me se to povedlo kdyz jsem pri skoku dal plnej plyn amotor se vytocil moc do otacek.ale prikladam se spise ktomu ze je to unava materialu

6

tak já tomu budu věřit ;-)

7

obcas kliky praskaj to je holt zivot - vetsinou v miste vrypu (ruzne zapichy) nebo v prechodech prumeru (treba kde je pripojen setrvacnik k hrideli) a velmi casto v miste, kde je saci otvor (okenko) do kliky - je to nejchoulostivejsi misto - zalezi jak je klika tvrda - pak staci aby ti treba jen motor spadnul nesikovne na zem

8

no já to mam přetrhnutý v tom sacím otvoru před ložiskem když to pujde hodím sem foto.

9

No já už sem jí taky přetrhnul.Nevydržela vysoký točky.Praskla v místě ojničního čepu.

HPI Savage X SS 4,6 2,4ghz

10

h.jaja1 napsal:

no já to mam přetrhnutý v tom sacím otvoru před ložiskem když to pujde hodím sem foto.

proto spickove motory maji zasadne zadni sani - jednak to umoznuje zmensit prumer klikoveho hridele bez nutnosti aby byla duta (zmensi se mrtvy objem = vyssi spodni komprese), zaroven neni hridel oslabena a diky mensim hmotam vychazi lepe i kriticke otacky