Téma: ZD Racing 1/16 Monster,Truggy,Buggy
Máte už někdo tyto modely ? Pojďte si vyměnit zkušenosti a dojmy. Pořídil jsem si Monstra jako své první RC auto a zatím spokojenost.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Máte už někdo tyto modely ? Pojďte si vyměnit zkušenosti a dojmy. Pořídil jsem si Monstra jako své první RC auto a zatím spokojenost.
Ahojky. Máme doma HSP hunter,což je cca to samé a také spokojenost.. Ovšem lánou se unašeče kol.. Je to 4 mm osička s 2 mm otvorem na šestihran kola.. Jinak autí se krásně staví na zadek a teď v zimě je to fain si zajezdit..
ahoj chtel bych koupit tento model synovi
http://www.rcshop.eu/zmt16-116-4wd-brus … 28762.html
a potreboval bych par rad.Ta prvni je jestli budu potrebovat nejakej li-po stop nebo neco co mi pohlida baterku nebo si to hlida regl sám?za druhe:nikde jsem nenasel co jde nastavit na vysilačce jeslti jde treba ubrat výkon motoru aby to hned mladej nerozbil na maděru :-)a za treti:jestli to muze jezdit na NI-MH baterky.diky vsem za radu
Takl model jsem zakoupil a i dostupnost náhradních dílu je super.je k tomu i 2.4 Ghz vysílačka,strídavej motor,1ks li-pol 1500 2S 15C na rozjeti a vyblbnutí baterka dostačujíci(jinak ta 1500 2S 15C vydrzela 40 minut :-) ) ale doporučuji 2600 2S 25C.ale na co se chci zeptat shání programovací karu na regl.Jde to programovat i vysílačkou ale z toho jsem jelen jak to furt ruzně pípá :-)))takze vas prosim o radu jestli by jste mi někdo neporadil .Díky všem
Zdravím. Tak co dělá, Racing Monster? Ještě to jezdí? Mám ho objednanýho, zítra dorazí, tak jsem zvědavej. Ale podle toho jaký je tu ticho to už asi nejezdí.
Mám doma Losíka MLST2 a když jsem řekl kámošům, co jsem objednal tak se mi posmívali. Tak doufám, že se budu moct posmívat taky já jim.
Očekávám nějaký reakce a poznatky, co na mě čeká.
Tak už dorazil a musím konstatovat, že jsem mile překvapenej. Jízdní vlastnosti, celková kvalita vše se zdá, že za ten peníz to stálo. V mnohé poráží i mojeho Losáka. Až na to nastavení reglu, jak už tu někdo zmínil. Taky jsem to dosud nepochopil. Až ho trochu víc provětrám, přidám další poznatky, což bych uvítal i od vás co ho máte.
Se ZMB-16 jezdí můj 2,5 letý syn (na 25% výkon) . Je to celkem slušné vozítko, ale diferenciály dlouho nevydrží 100% výkonu (2S Lipo).
Pozoruju, že ty diferáky jsou slabinou u všech aut. Když jsem dal do Raminátora stříďák bylo po nich během chvilky.
Ale tady jsem počítal, že by to mohlo chvilku držet, když tam dali stříďák origo. Jak jsi to řešil?
U Raminátora jsem je vyměnil za viskozní, který by měli něco vydržet. Tady nevím co s tím budu dělat až odejdou.
V podstatě jsem to nijak neřešil. Dotčené diferenciály (1x zadní a 1x střední) jsem vyměnil a dál jezdím se sníženým výkonem na vysílačce na 85%. I tak to má pořád přebytek výkonu. Nemám teda orig. vysílač tam to asi omezit nejde (nevím). Jinak výkon auta mě dost překvapil.
Aspoň, že jsou ty díly dostupný a poměrně levný, když to srovnám s losinou. Já zatím jezdím naplno a jsem teda překvapenej, jak pěkně v zatáčkách sedí, to losina je každou chvíli v kotrmelcích. I ty díly jsou robustnější- táhla, kardanky, poloosy. Řízení se ani nehne. U losiny to kmitá jak divý. Uvidím co přinese budoucnost.
No krom těch difů sem zničil snad jen 2x horní přední rameno. Jinak nic.
No zrovna tady to auto v tlachárně chválím.
Můj článek z tlachárny-budu rád, když se někdo z vás kdo máte toto auto přidá. Děkuji.
Zdravím všechny vyznavače tohoto sportu a hlavně nižší váhovou kategorii do 1/16 až 1/18. Hned na začátek bych chtěl podotknout, že se této činnosti věnuji jen a jen pro zábavu. To znamená, že můj příspěvek je určen hlavně amatérům. Toto fórum je rozděleno podle značek, rozměrů, atd. a já patřím do kategorie" E 1:18 a víc offroad"kde navštěvuji oddělení Losi Mini LST.
No a kdykoliv se tam zmíním o něčem jiném, než co se MLST týče jsem pokárán a odkázán někam jinam.
Takže jsem si našel tlachárnu, kde se chci s vámi podělit o pár poznatků z mé poměrně krátké ale aktivní činnosti v tomto sportu.
Takže, na doporučení různých mudrců na tomto fóru jsem si pořídil Mini Losinu známé to americké firmy. No samozřejmě vyrobené, kde jinde než v Číně, což mi osobně vůbec nevadí. (dnes odtud pochází pomalu vše ).
Za auto jsem dal 4,500Kč a moc se mi líbilo. Během dvou dnů přestalo jezdit. Vyřízení reklamace trvalo 3 týdny. Vyměnili motor.
Za další tři dny přestalo jezdit znovu, tak jsem zjistil že je to zase motor ale samotný vám ho nevymění, musíte poslat celé auto ale být bez něj zase 3 týdny se mi nechtělo. Objednal jsem si na vlastní náklady tuningový motor Insane. Do týdne jsem jezdil, než odešly serva jsou tam 2. Další výdaje a čekání. Objednal jsem si s kovovými převody. Insane vydržel trochu déle než Frenzy ale během 14 dnů byly včudu uhlíky a tak jsem se rozhodl pro motor bez uhlíků za 2000Kč. Další výdaje a čekání ( a já tak nerad čekám). Po namontování stříďáku odešly během dne oba diferáky. Objednal jsem viskózní pomalu za 2000Kč a zase to čekání.
Už jsem to nemohl vydžet a říkám musím koupit další auto, protože když vás to vezme jako mě tak to je jako droga.
Druhé auto ve stejné kategorii do kterého bych nemusel hned od začátku strkat.
Takže padla volba na" ZMR-16 1/16 4WD BRUSHLESS MONSTER, 2.4GHz RTR" samozřejmě mi ho mudrcové hned pomluvili.
Ale já si říkal risknu to, co víc se může stát než, že bude stát jak Losina.
Takže moje první srovnání: už v nápisu má to auto ty nejdůležitější věci zmíněny
1) střídavý motor
2) ovládání 2.4GHz
a budu pokračovat
3) velké 1 servo s kovovými převody (kluci u losinek si to pracně a nákladně předělávají)
4) masivnější spojovací tyče řízení (které se nemusí při seřizování odpojovat)
5) kulové čepy (které nevypadnou-jiný systém)
6) silnější kardanky
7) silnější osy kol (matka 4mm)
8) silnější sponky na uchycení kastle (lépe se berou do ruky)
9) 4 baterie v tříkanálovém ovladači se nechají dobíjet přímo v něm
10) místo na lipolku 2,2 (10,5x3,5 cm)
No a jízní vlastnosti? velmi mile mě překvapily, auto je rychlé, sedí jak přibité proti tomu MLST je na střeše každou chvíli. Řízení přesné a ani se nehne u Losiny to kmitá jak divý.
Musím říct, že za ty 3 dny, co ho mám jsem s ním najezdil víc než s Losinou za půl roku a že ho nešetřím.
Takže na závěr bych to shrnul asi takto, je to auto pro ty co nechtějí vyhazovat moc peněz, chtěli by mít tunigové auto, ale nebaví je montovat. Do těžkého terénu se moc nehodí, protože je nízké (proto tak sedí ).
Jediné, co bych mu vytknul, že se mi nedaří programovat regulátor, což neni asi chyba jeho, ale moje. Naštěstí to nevadí, protože auto je z výroby seřízeno a nastaveno optimálně.
Tak jsem zvědav na vaše reakce a hlavně kritiku těch, co uznávají jenom věhlasné značky. No a sobě přeju, abych se v autě nemýlil a jezdilo dál, jak doposud.
Jackie
ahoj borci :-) tak ta naše truggy drží statečně už asi 5 měsícu a ještě se na tom nic nepodělalo :-) jezdíme se synem tak 3x do tydne.nikde žádná vůle jenom jsme utrhli křídlo :-))jinak mě ten model teda dost nadchnul na to že mam 1:8 buggy :-)baterka nabitá zhruba 70x a ani není nafouklá,prostě je furt stejn,jenom už nevydrží 40 minut ale 30 :-)))).Co se týče toho nastavování regulátoru vysílačkou tak na to jsem teda taky nepřišel.A to mam i návod,ale kterej nefunguje.nevím čim to je ale co se týká pneu tak maji skoro pořád stejný vzorek ubylo fakt minimum(a to to mastime stale po asfaltu).Jo a ještě jsem udělal kryt na pastorek a ozubene kolo aby tam nelítal bordel :-)jinak rychlost měřene radarem při plnem nabití baterek 43 km/h.Závěrem: slušnej model a dost překvapil.
Naposledy upravil: kejdak (16. 08. 2011 11:25:53)
Zdravím. Jsem rád, že někdo moje hodnocení potvrdil. Já tomu autu skutečně doposud nemůžu nic vytknout. Až na ten kryt toho pastorku, který jsem si také hned vyrobil. A o kvalitě tohoto auta koneckonců vypovídá i toto forum. Nikdo si tu na nic nestěžuje nikdo nepotřebuje s ničím poradit.
Těším se na Vaše další poznatky.
Jackie
Pánové, mohu dotaz k tomuto autu?
Dnes jsem ho zakoupil a co se mého vyblbnutí týče, tak na začátek za ty peníze super...:)
Dva dotazy:
1) Programovali jste před prvním vyjetím regulátor otáček konkrétně kvůli koncovému vypínacímu napětí? Podařilo se vám vstoupit do procesu programování tak, jak je to napsáno v českém návodě?
2) Nestává se vám, že těsně před vybitím baterií jede auto na plný plyn, nereaguje na brzdu,plyn, pouze je možnost s ním zatáčet a je prakticky, co se plynu týče, neovladatelné? Toto trvá tak 5 vteřin, než mu dojde šťáva...:(
Díky moc...do programování regulátoru přes ovladač plynu se mi nepovedlo vstoupil a druhý zmiňovaný problém je u mě, bohužel, taktéž realitou...
Ten bod 3 se mi stal už několikrát. Poprvé v jednom campu v Italii, kde mi auto odfrcelo na plny plyn pryc nekam mezi karavany a pak byl celkem problem ho najit. Pri dalsi prilezitosti jsem zase na plny plyn zahucel do betonove zdi a zlomil predni horni rameno. Ted auto jezdi prevazde s velmi omezenym vykonem (jezdi s nim syn) a tuto vlastnost(?) jsem nastesti znovu neregistroval.
Naposledy upravil: DEE (23. 08. 2011 06:00:41)
To je to jediné, co tomuto autu mohu vytknout. Sám jsem na to programování nepřišel a raději si hlídám čas a přestanu jezdit dřív, než mi auto zase ujede. Klump jeden. Ale jinak si s ním zajezdím pěkně.
Až na to někdo přijdete, jak to odstranit, tak sem s tím.
A shodneme se na tom, že to může být způsobeno tím, že jsme nenaprogramovali regulátor na koncové vypínací napětí + že nejsem sám, komu to ujíždí?
Přesně to samé mě taky napadlo, že to bude tím, ale jak to naprogramovat se mi nepovedlo a jak to tu čtu tak nikomu.
Dneska mi přišlo to Revo a to má na regulátoru tlačítko a tím se to programuje pěkně.
Tak jsem zvědavej, jestli se to někomu povede.
Do programování se vlézt ovladačem prostě nedá - už jsem rezignoval... Co reklamace na toto téma? Jsem pevně rozhodnut, že jdu zítra na reklamaci, závadu jsem popsal a bylo mi řečeno, že to mám donést...:cool:
Tak to si počkáš, nejmíň 3 týdny. Ale jsem zvědavej, co ti k tomu řeknou.
Držím palce za nás všechny.
to jsem zvědavej jak dopadneš ja to asi taky reklamuju protože to taky ujíždí když ta baterka dochází :-))a programovat vysilačkou to taky nejde :-)
Ahoj všichni.Už jste na programování někdo přišel? Můj syn taky bohužel bourá protože taky nechápu jak mám ten šrot od Pelikána nastavit.Čěštinu ale ořezat v návodu umějí dokonale.:mad:
ja jsem se stim sr.l celej jeden týden a zkusil jsem snad uplně všechno,ruzne kombinace atd.Podle mě ten regulátor naprogramovat nejde.Je to škoda to vypínáni modelu při poklesu baterky je někdy až tragicke(myslím tím to ujetí modelu třeba do obrubniku a nasledný karambol)Ja to vyřešil,koupil jsem bazarovej nastavitelnej regl a je klid :-)
Naposledy upravil: kejdak (06. 01. 2012 08:17:10)
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.