1

Téma: Marder pred prvou jazdou

Tak, nový mazel je už doma. Nesmelo na mňa z móc velkej krabice vykukuje novučičký Marder. lol Čo doporučujete pred prvým naštartovaním skontrolovať? Bol som prekvapený, že auto je zložené, len osadiť elektroniku a vyraziť. Teda ešte treba nalepiť pneumatiky. Akým spôsobom lepíte pneu na disk a  aké lepidlo používate? Na obrázkoch z webu majú gumy lepené všeliak. Niekto má na prednej náprave ten šípový vzor na vnútornej strane a na zadnej je šíp na vonkajšej, niekde je šíp rovnako na oboch nápravách, atd, všetky možné kombinácie. Ako má byť správne pneu nalepená? :cry:

Kastla je  z nepriehladného bieleho materialu, asi ABS? Nechcem použiť dodané obtisky, ale chcel by som kastnu streknuť. Aký je postup lakovania toho bieleho ABS?

2

Re: Marder pred prvou jazdou

Tak nezbývá než pogratulovat a at ti jezdí k tvé spokojenosti.
Zkontrolovat snad jedině šroubky a matičky,nic jinýho tam ke kontrole neni.
K pneu.Já osobně mam šípy na vnější straně i když by se mi víc líbily na vnitřní straně.Nevim proč,ale mam to tak.Přilepit nějakým lepším vteřinovým lepidlem.To sekundový za 8 Kč stojí za prd.Radši už Henkel za 36.A drží to.
A kastli mam taky ABS.Koupil jsem jednu modrou metalízu,ta vypadá mooc dobře,a pak ještě reflexní oranžovou a zelenou od MOTIPu.Ta modrá je krásně hlaďoučká,oranž a zelená je jako spíše víc hrubá.Tou modrou mam celou kastli,oranž a zelenou jen křídlo.Stejně jezdim bez něj.
A barva drží až moc dobře.Jinak stačí jakákoliv akrylát barva.
Tak pěkně pomálu a s citem.
A první nádrž neject na plný plyn,ale spíše s ním víc vrkat a hejbat.Prostě po troškách.Jo a hlavně namazat vzduch filtr.

3

Kolegovia akú mate svetlú výšku Mardera? Zdá sa mi dosť vysoký (vpredu 67mm , vzadu 78mm) Vybral som podložky spod tlmičov potom vpredu 65 , vzadu 72mm.

Ináč som dosť prekvapený ako neradi sa delíte o informácie v tejto kategorii.  teda česť výnimkám ako jirkacbx lol

4

Tak vpředu mam 63 a vzadu 70 mm.Cca.A než to štelovat podložkama na tlumičích,měl bys lepší párkrát otočit štelovacíma šroubkama na ramenech.Ale těma nastavíš,kam až budou tlumiče pracovat.A tlumiče bych nechal radši asi tvrdší,při dopadu pak můžeš bejt moc měkkej a rejt podvozkem v zemi.ale zas je fakt,že mam štelovací tlumiče a jsou někde v půlce nastavení.

A moc mně tu nechval,holt každej se rád nepodělí o informace. 8)  lol

5

Já osobně jezdím s tlumiči povolenýma na plno (nejměkčí) prozože  tím omezíš odskok při dopadu a lepší manevrovatelnost.

6

Na niektorých fotkách som si všimol, že na prednej náprave majú stiahnuté spodné a vrchné rameno ešte kabelblindom( sťahovacou páskou). K čomu to má slúžiť?

7

Jestli myslis stazeni v nejuzsim miste u kloubu, tak to by melo slouzit ke zpevneni kloubu. Ale nevim jestli to pomuze, pri zavode do mne jeden napalil naplno do kola a stejne se utrhly obe ramena.

8

můžu se zeptat kolik ten marder stojí?

9

cena mardra je podle typu.
cenik najdete na dmk.cz nebo autobayer.cz

Ked má byt spravodlivo, tak som musel upraviť aj tie komerčné odkazy.

ROGI

10

děkuju