1

Téma: Kar. Protoform na TT-01

Koupil jsem si karoserii Protoform Pontiac G6
Karoserii jsem vystřihl, přebrousil.
Šířka, délka, rozteč kol je ok
Když jsem ji zkusmo dal na podvozek Tamiya TT-01, zjistil jsem že otvory na kola jsou na této karoserii dost malé.
Obávám se, že standartní 26mm kola, 52x67 nepůjde použít...
Jaké se používají kola na tento typ karoserie?
Díky

2

Re: Kar. Protoform na TT-01

klasicke cestakove, sirka 24, prumer 62
jinak ti nic nebrani zvetsit diru pro kola v karoserii, pokud neni nahore vodorovna hrana

3

"Diry" pro kola se vystrihuji/vyrezavaji dle potreb podvozku

4

"Diry" pro kola se vystrihuji/vyrezavaji dle potreb podvozku

Díky
karoserie mě ale bohužel nedovolí udělat větší otvory, horní hrana je moc vysoko, boční bohužel také moc nejde

5

Došli mi už disky Hudy Aerodisk + vložka Corally + pneu Corally RP-36.
Namontoval jsem je na podvozek a s karoserií by měli jít
Jak stříkáte přítlačné křídlo?

6

stejne jako zbytek wink

vcera jsem strikal prvni 2 vrstvy na novou karoserii, pristi vikend zbytek, kridlo protentokrat necham nenastrikane

7

stejne jako zbytek wink

vcera jsem strikal prvni 2 vrstvy na novou karoserii, pristi vikend zbytek, kridlo protentokrat necham nenastrikane

No jde mi o to, že křídlo má krycí vrstvu zespodu.
Takže jsem krycí vrstvu sejmul, a zakryl horní část.
Z vnitřní strany bude křídlo pěkně lesklé, ale jak ale budou vypdadat boky zvenku?
Proto radši křídlo nastříkám černou barvou a zbytek karoserie stříbrnou metalízou.
Chtěl bych udělat cca 3x nástřik stříbrnou metalízou, potom dát ještě na zvýraznění bílou barvu. Poté sejmnout krytí oken a okna nastříkat černou barvou.
Vše barvy Tamiya
Je to ok?

8

stejne jako zbytek wink

Z vnitřní strany bude křídlo pěkně lesklé, ale jak ale budou vypdadat boky zvenku?
Proto radši křídlo nastříkám černou barvou a zbytek karoserie stříbrnou metalízou.
Chtěl bych udělat cca 3x nástřik stříbrnou metalízou, potom dát ještě na zvýraznění bílou barvu. Poté sejmnout krytí oken a okna nastříkat černou barvou.
Vše barvy Tamiya
Je to ok?

Jo to bude v pohodě. I ty barvy Tamiya jsou dobré a kvalitní. Jen raději pomalu a raději tři tenké vrstvy. Měl jsem taky Pontiac G6. Má výborné jízdní vlastnosti a i  TT-01 bude s ním dobře sedět. Ale jen s těma 24kama. RP 36ky gumy jsou taky OK. Dobře si pojezdíš...

9

stejne jako zbytek wink

Vše barvy Tamiya
Je to ok?

Jo to bude v pohodě. I ty barvy Tamiya jsou dobré a kvalitní. Jen raději pomalu a raději tři tenké vrstvy. Měl jsem taky Pontiac G6. Má výborné jízdní vlastnosti a i  TT-01 bude s ním dobře sedět. Ale jen s těma 24kama. RP 36ky gumy jsou taky OK. Dobře si pojezdíš...

Díky tak to jsem rád.
Nebude prosvítat ta černá z oken přes tu stříbrnou i když udělám cca 3 vrstvy a dám ještě tu bílou podkladovku?

10

Neměla by. Ale mohu doporučit od Tamiya spray černý "průhledný". To není černá, ale jen si ty okna zmatníš, jestli mi rozumíš. A to ti určitě nepřekryje jinou barvu. Jinak taky stříkat z dálky, aby to nesteklo smile

11

stejne jako zbytek wink

Vše barvy Tamiya
Je to ok?

Díky tak to jsem rád.
Nebude prosvítat ta černá z oken přes tu stříbrnou i když udělám cca 3 vrstvy a dám ještě tu bílou podkladovku?

No, osobně bych vykryl před stříkáním té černé tu stříbrnou. Protože ty čiré barvy mají tendenci nátonovat tu spodní vrstvu. Vlastní zkušenost.

Severan

12

Na karioserii chci dát zářivě stříbrnou Tamiya PS 41
Na okna černou Tamiya PS 5

13

Len malá poznámočka. Pokiaľ by si sa chcel s takto nastriekanou kasňou zúčastniť pretekov tak by si mal asi menší problém. :?  Podľa stavebných pravidiel musia byť všetky okná priehladné. wink

14

Len malá poznámočka. Pokiaľ by si sa chcel s takto nastriekanou kasňou zúčastniť pretekov tak by si mal asi menší problém. :?  Podľa stavebných pravidiel musia byť všetky okná priehladné. wink

Aha  8O
Jak to, v čem je problém?
Právě počítám, že bych ji chtěl do budoucna na závody

15

Podľa mňa je problém v tom, že pokiaľ má byť okno priehladné tak predsa nemôže byť nastriekané na čierno. Alebo sa mýlim?

16

Podľa mňa je problém v tom, že pokiaľ má byť okno priehladné tak predsa nemôže byť nastriekané na čierno. Alebo sa mýlim?

Ale já se ptám, proč je problém mít černá okna, proč je nutné mít čirá?

17

Preto lebo tak je to predpísané pravidlami podľa ktorých sa jazdia preteky. Neviem na čo ti je zdôvodnenie, tak je to dané a basta :!:  Bud sa prispôsobíš a na preteky ta pustia, alebo budeš stále trvať na oddôvodnení tohoto pravidla a riaditeľ závodu ťa nepripustí na štart. wink

18

Preto lebo tak je to predpísané pravidlami podľa ktorých sa jazdia preteky. Neviem na čo ti je zdôvodnenie, tak je to dané a basta :!:  Bud sa prispôsobíš a na preteky ta pustia, alebo budeš stále trvať na oddôvodnení tohoto pravidla a riaditeľ závodu ťa nepripustí na štart. wink

Ok, stačilo mi napsat, že to je v pravidlech a to mi stačí.
Nechám tedy okna čirá
Díky

19

pokud nekdo prijde s TT01 a karoserii ford focus s prelepenejma oknama, maloktery poradatel u nas ho nepusti.. naposled takova karoserie byla videt tusim na XCH v Prostejove

20

Tak potom pardon, ospravedlňujem sa za nesprávne informácie. Naozaj som nevedel, že u vás sú povolené aj nepriehladné okná.

21

ono popravde... zacerneny okna ti na rychlosti nepridaji wink

22

ono popravde... zacerneny okna ti na rychlosti nepridaji wink

Tak jak je to teda na našich závodech?
Začínám s toho mít zmatek...

23

zalezi jen na poradateli, jestli te s tim pusti nebo ne, k zacatecnikum s TT01 apod byva <b>vetsinou</b> shovivavost, kdyz napises predem poradateli dotaz, nic nezkazis... kdyz je nechas pruhledy, tim spis nic nezkazis

24

zalezi jen na poradateli, jestli te s tim pusti nebo ne, k zacatecnikum s TT01 apod byva <b>vetsinou</b> shovivavost, kdyz napises predem poradateli dotaz, nic nezkazis... kdyz je nechas pruhledy, tim spis nic nezkazis

Ok, nechám to pro jistotu průhledný
Co barva karoserie a křídla, ta má nějaká omezení?

25

ne
nedoporucuju cernou karoserii na asfalt, zvlast kdyz se jede castecne pod stromama ve stinu (Blansko), kdyz zustanes v takovym stinu viset, je to auto spatne viditelny a hrozi ze te nekdo sejme...