26

Re: Wheely King

no ať koukám na videa s různými úpravami WK, tak se mě ta auta nezdají jet po rovině v nějakým krutu. A to si myslím že nemám nějaký jiný zvláštní úpravy,oproti ostatním,roztažený rozvor a šířka. Tak pište Wilíci  big_smile Dík!

Pety
Wheely King 4x4 crawl, karoserie Jeep Wrangler Rubicon - vysílačka HPI, přijímač Hitec HP-2RNB, regl Rooster Crawler, Motor Robitronic Rock Crawler 55 Turn, převod 12 or 16/96, Servo Savox SC-0251MG Digital, rozvor, rozchod, výška

27

Cau davaji se tam torzne tyce, ale stejne se s trialem nejezdi po silnici  wink

ta viskozita na tovliv mit nebude u crawlingu se moc viskozita neresi tam je tlimeni vpodstate nanic....

28

zdar,
máš pravdu že ten olej toho moc neřeší. A ty torzní tyče se uchytí odkud kam? Dost dobře si neumím představit kam bych je našlapal? Hledal sem tady na vláknech nějaký plánky ze staveb crawl. atd že bych kouknul a srovnal,ale bez úspěchu, nevíš Ty nebo někdo jiný o nějakých stránkách kde by byly různé nákresy atd. Rád bych na něco kouknul. Dá se říct, že já sem dělal vše na koleně a všechno sem přeměřoval přímo na auto,no a když se potom nelíbilo nebo nepasovalo,tak na novo,ale to asi možná nejsem sám co?
Je to hodin a hodin strávených u mašiny  :idea:

Pety
Wheely King 4x4 crawl, karoserie Jeep Wrangler Rubicon - vysílačka HPI, přijímač Hitec HP-2RNB, regl Rooster Crawler, Motor Robitronic Rock Crawler 55 Turn, převod 12 or 16/96, Servo Savox SC-0251MG Digital, rozvor, rozchod, výška

29

Zdravím všechny,
jelikož je zima a s ní i první sníh tady, tak sem v neděli řádně provětral Wilíka a bylo to fakt supr!! Ale už sem tak trochu začal přemýšlet o řetězech, tak dnes jen tak na rychlo sem něco sesmolil a zatím stáhl páskou a snad brzy to dám celý do kopy. Tady mám pár fotek, tak koukněte. A co Vy a vaši mazlíci v zimě?

http://pety1308.rajce.idnes.cz/Wheely_King_-_retezy/

Pety

30

Neni pravda ze viskozita oleje nema vliv na crawling, ale na to tvoje naklaneni neboli torque twist to moc vliv mít nebude. Tenhle torque twist maji kazde crawlery s kardanem. Skus dat uchyceni four linku vice nahoru (asi vis o cem mluvim :-)) na sasi. Sice nevim, jak to udelat u wk s tim trubkovim sasi ale snad neco vymyslis. Doufam ze to pomuze.

31

zdravím všechny,

koukněte, dal sem dohromady pár fotek a hodil něco na youtube...

http://www.youtube.com/watch?v=7Cg2eeevt54

Pety

32

Neni pravda ze viskozita oleje nema vliv na crawling, ale na to tvoje naklaneni neboli torque twist to moc vliv mít nebude. Tenhle torque twist maji kazde crawlery s kardanem. Skus dat uchyceni four linku vice nahoru (asi vis o cem mluvim :-)) na sasi. Sice nevim, jak to udelat u wk s tim trubkovim sasi ale snad neco vymyslis. Doufam ze to pomuze.

díky, uvidím jak a co dál budu vytvářet a přetvářet  :?:
snad něco vymyslím  :idea:

Pety

33

zdravím všechny,

a chtěl sem se zeptat jestli někdo máte nějaký zkušenosti s touhle převodovkou nebo ste se s ní někde setkaly?

http://www.model-rc.cz/nahradni-dily-hpi/dily-whelly-king-4x4/hpi87634--prevodovka-s-redukci-wheely_king

asi bych o ní přemýšlel

Pety

34

Ahoj, tuto převodovku měl můj kámoš a byl s ní spokojený. Chodilo to bez problémů. big_smile Měl tam původní motor, batku Nimh 4600 mAh, a jezdilo to snad přes 3hodiny.

35

Ahoj, tuto převodovku měl můj kámoš a byl s ní spokojený. Chodilo to bez problémů. big_smile Měl tam původní motor, batku Nimh 4600 mAh, a jezdilo to snad přes 3hodiny.

Zdar, tak super, už se na ni těším. Já mám doposud 55ku motor a převod 16/96, tak sem si říkal, že by to chtělo ještě trochu zpomalit a trochu zesílit. Tak jsem zvědav co můj crawlík potom dokáže.
A ještě sem potřeboval silnější servo, tak sem objednal tohle :

http://www.model-rc.cz/serva/serva-monza/servo-12kg.cm--486v-metal/

Pety

36

Čaues, s tou převodovkou to bude to co potřebuješ. Můj brácha si nedavno koupil WK a dal jsem mu do toho toto servo http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6222
a fachá parádně, a ten co měl to WK s tou převodovkou ho tam měl taky a supr. big_smile Tak ať slouží crawrel lol

37

zdarec,
jj vypadá fakt dobře a trochu jsi mě uklidnil s těma 12 kg, protože sem si nebyl jistej jestli to bude stačit, ale doufal sem že to bude na pohodu, tak snad i ta moje Monza bude GooD :-)
Ale teď mě bude líto nechat to původní jen tak ladem, tak kdo ví jesli je nevyzkouším hodit na zadní nápravu, ale to se uvidí...

Pety

38

Tak na crawlení se říká +14kg, ale i těch 12kg by měl bejt velkej rozdíl k dobrýmu. A jak si to chtěl zpomalit, tak máš tam tu redukční převodovku do WK přímo od HPI?

39

no probíral sem to ještě s borcama a myslím že to bude na pohodu a oproti origu to asi bude vážně citelnej rozdíl, nikde sem ale nenašel jak je silný ten iriginál co tam je od HPI SF1  :?:
a tu převodovku sem našel origo dodávanou pro WK nebo crawler set a převodový poměr je z 23:1 na monstrózní 174:1 po instalaci, tak už se nemůžu dočkat. Už mi psaly že by to mohlo příští týden vše dorazit    lol

Pety

40

A ještě sem potřeboval silnější servo, tak sem objednal tohle :

http://www.model-rc.cz/serva/serva-monza/servo-12kg.cm--486v-metal/

Pokud ho dáš přímo na nápravu bez servosaveru je to na hraně,má měký plast krabičky,vymačká se uložení osek převodovky a začne prěskakovat prěvod.
Pokud to udělá nemá smysl kupovat druhé převody nepomůže to.
Ještě hoří zesilovač. 3 z 5 kusů.

od 6,2008 E-revo

41

zdar, teda to jsi mě docela dostal o něm sem vůbec neuvažoval  :idea:
a ty jsi ho na něco montoval? Jasně že ideální uložení v plastu není, jako strojař o tom něco vím, ale snad to něco přečká.. :?:

Pety

42

Tady maj to řízení pěkně udělaný http://www.ckrccrawlers.com/ckrc-aluminum-wk-steering-kit-p-2279.html ;-)

43

Ja ne kamoš.Kousek hliníku a chvilka pilování a měl to co je v odkazu výše uvedeném.

od 6,2008 E-revo

44

koukni na tohle, já ho mám zatím řešený takhle http://pety1308.rajce.idnes.cz/Wheely_King,_komplet/#SP_A0829.jpg
hele a včem vůbec spočívá vůbec podstata servosaveru? zřejmě by měl uspořit nebo ulehčit samotnýmu servu že? Ale když sem koukal na net, tak tam bylo ke koupi hodně součástek s ním spojených  :?:

Pety

45

Máš to pěkné.
servosaver má chránit převodovku před rázy nebo nadměrnou sílou od kol,ale na crawler se moc nedává aby servo točilo kolama fakt na silu.Bez něj to potřebuje už dost dobré servo.

od 6,2008 E-revo

46

zdar chlapci, tak mě konečně po docela dlouhé době došlo objednané servo, nakonec to vyhrál SAVOX 16kg, po první zkoušce sem trochu v rozpacích, servo sice chodí ale tak divně pocukává ze strany na stranu,i když nepatrně,myslím že to není ono. Tak nevím jestli to nebude chtít ještě nějakou změnu, nemáte někdo nějakou zkušenost? Dík za rady.....

Pety

47

co máš za vysílačku??

48

no mám origo co byla k WK.....

Pety

49

tak sem konečně po dlouhé době pořádně provětral Wheelyho a tady je výsledek tak koukněte...
http://www.youtube.com/watch?v=UJjhULf0kro

Naposledy upravil: Pety1308 (11. 05. 2011 22:03:49)

Pety

50

Nazdar pánové,
netuší někdo jestli ten můj malý problém s cukáním nového serva může být přijímačem nebo třeba origo vysílačkou, zřejmě nebude něco stíhat.... pleas ? ? ?    sad

Pety