1

Téma: Diferáky problem

Pomoct.mam problém s diferákem středovým celé se mi to zapeklo a zbortilo je to na xb8 dal jsem tam olej dle návodu a nevoděl jsem že se tam něco vytéká.No a je tam zapečená hmota poradte prosim moc to spěchá kde co muže být špatně.Dik

2

Re: Diferáky problem

Naplnil si ho úplne do plna??

3

Naplnil si ho úplne do plna??

Jen bych se zeptal, pokud ho naplnil zcela plný, vadilo by to něčemu ?  :idea:

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)
Align - T-rex 550 E, Graupner HoTT MX-20

4

Myslím že chyba je někde jinde a i kdyby by tam bylo toho oleje málo tak to není důvod aby se zpekl plast u diferáku takového kalibru jako je X RAY !

Co vůle, nebo někde něco nedřelo? a jestli šel také lehce po sestavení? Možná bych tam hledal chybu. big_smile

5

Máš správne zložený predny aj zadný diferák?

6

Vše mám sestaveno podle návodu.Auto jezdilo uplně v pohodě nebyl žádnej problém a najednou konec,uplně se ozubená kola vtiskla do domečku diferáku.

7

Nechybí ti tam těsnění? To by znamenalo za 1. vytečení oleje a za 2. menší nebo spíš žádné vůle na planetách => větší tření na ozubených kolech

8

A co ložiska??? Zkus vyměnit ložiska. Je dost možný že ložisko hřálo a roztavilo diferák. Na 1:6 jsem to už zažil

9

Dik za rady a to ložisko to poznám jak mám jezdit a změřit na něm teplotu a nebo ho rovnou vyměnit.

10

Dik za rady a to ložisko to poznám jak mám jezdit a změřit na něm teplotu a nebo ho rovnou vyměnit.

Nešlo by to vyfotit?Asi by to bylo nejnázornější.Těžko radit a dohadovat se,když nevíš jak to vlastně vypadá.

Satelity mají ještě ocelové podložky,nesedí přímo na plastu.Byli tam?

Ložisko,který by natolik hřálo,aby se roztekl diferák,by samo o sobě změnilo barvu a nejspíš by se roztekli i prachovky.A pořád to neřeší problém vnitřních satelitů (ozub.kol).Pokud jsem to dobře pochopil byl problém uvnitř diferáku.

Buggy 4WD 1:8 Mugen MBX Eco;  Buggy 4WD 1:10 HB Cyclon D4   
Buggy 2WD 1:10 Ansmann Mad Rat;  Stadium Truck 2WD 1:18 ZT2

11

Ano byloto uvnitř diferáku.Podložky a vše tam bylo a ložisko bezezměny. tak opravdu nevim.

12

Najlepšie by bolo aby si sa priznal odkiaľ si. Potom by sa zaručene našiel niekto z okolia kto by sa ti na auto pozrel. Tvoj popis svedčí o tom, že si asi začiatočník v autách a je celkom možné, že si niekde spravil chybu pri skaldaní. To sa však nedá takto na dialku riešiť. Pri tom množstve aut čo sa predali, je toto asi raritná závada.

13

chod za predajcom a tvrdo si chod zatym ze je to vada materialu a bud ti povie kde si spravil chybu alebo ti to xray elegantne vymeni. mam doma taky jeden krasny HUDY imbus 2 co ma 2.1mm a do ziadneho sroubu nepasne :!:
chyby sa mozu stat kazdemu len seriozny vyrobca si ich aj prizna.