551

Re: Losi Mini LST

To chce zkusit... zéleží kde jezdíš, co od toho chceš. Já tam teď měl 350cps (30Wt) a přišlo mi to málo. Pokud s tím hodně skáčeš a chceš aby to neodskočilo při dopadu tak dát hustší, pokud lítáš tam a zpátky na rychlosti po nějaký lehce hrbolatým kamínkovým povrchu tak řidší...

552

po dlhsom case:
odislo mi original servo, tak som sa rozhodol kupit http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.31962 namontoval a funguje...
upravy: pouzil som povodny servo saver, ale rozdiel je priemere tisic-hranu takze vyplnenie rozdielu som pouzil tiahla z noveho serva... tie som ofrezoval a vsadil do povodneho servosaver-a
par hodin prace a funguje to - rozdiel v cene je priepastny, uvidime kolko vydrzi...

TeamLosi MLST 1/18 Raminator (LOSB0219), HK-GT3B
HXT 2435 (370S) 4400kv, Turnigy Brushless ESC 18A

553

Dneska jsem se poprvé projel s namontovanýma stabilizátorama a je to paráda, se s tím konečně dá v pohodě jezdit po asfaltu, aniž by se člověk bál, že při sebemenším zatočení to půjde přes budku smile V terénu jsem s tím ještě nejezdil, ale nemyslím si, že by tam ty stabilizátory nějak výrazně vadily, takže celkově to vidím jako dost užitečné vylepšení, navíc takové, co skoro nic nestojí.

554

kluci mam problem. problem je v tom, ze kdyz auto zapnu a zacnu jezdit tedy zmacknu packu pro jizdu dopredu, tak auto nejede a slysim, jak se neco protaci. rozmontoval jsem hlavni diferencial a tam asi problem neni.. zadne ozubene kolecko neni strzene ani ohoblovane. kdyz auto vezmu do ruky- kola nemaji zadny odpor, trochu se toci, ale pri vyssi rychlosti se to zase zacne protacet. vcem muze byt problem? mohl by se treba protacet motor? pastorky a vsechno mam dobre utazene. mel bych rozmontovat i predni a zadni diff? ale v tom asi problem neni. asi bych je oba neodrovnal zaraz.. lol
diky za kazdou pomoc

E-revo vxl (RPM,HR tuning)+2x Flightmax 2s paralelně, Traxxas Link 2.4GHz|Team Losi Mini LST| Team Losi Micro-T|Raytronic C14

555

Neprokluzuje ti moc spojka?
Ale to bys snad prece videl, ne?

556

tyjo tak to opravdu nevim. v tomhle aute jsem se nikdy nehrabal. jak by se dala utahnout?

E-revo vxl (RPM,HR tuning)+2x Flightmax 2s paralelně, Traxxas Link 2.4GHz|Team Losi Mini LST| Team Losi Micro-T|Raytronic C14

557

Nikdy neni pozde :-).
MiniLST manual  (stranka 4 - Slipper Adjustment)

558

ted mam cele auto rozdelane.. stredovy differencial, motory, elektroniku.. big_smile jinak jsem zkousel, jestli to neni treba opotrebovanymi motory.. pustil jsem je (naprazdno) a zkousel trochu zbrzdit pastorek rukou.. i pri mensim zavadeni motory zacali spomalovat a nekladli zadny odpor me ruce. muze to byt treba timhle? differak ten stredni jsem otevrel a je podle me v poho. myslis, ze je to opravdu v te spojde? jestli jsem to spravne pochopil, tak ona se dotahuje pres tu matku, ktera drzi spur gear ze? doufam, ze problem bude v motorech.

559

Smarja, ale vzdyt ty mas to auto po ruce, ne my :-)
My tady muzem akorat strilet od boku.

Kdyz si auti chytnu rukou, podrzim na zemi a opatrne se zkusim jako rozjet ... tak sakra na tech ozubenych kolech je videt ktera se jeste toci a ktera uz ne. Pokud se netoci ani pastorek, pak je to bud protacejici pastorek nebo motor v haji, pokud se toci pastorek, hlavni kolo, ale stred hlavniho kola uz ne, pak je to spojka, ...
Takhle se v klidu muzes dostat az na predni/zadni diferak, prze original stredovej nema zadnou svornost, takze jeden z napravovych diferaku muze zpusobit imobilitu ani nevis jak.

560

OK! skompletuju, vyzkousim, zapisu, dam vedet! wink diky za radu.

561

Podobne to muzes zkusit i rozebrane.
V obou pripadech to chce cit a alespon hrube tusit zakladni mechaniku prevodu.

Jedno je ale jasny - takhle na dalku bych si netroufl rict ze to je to ci ono na 100%.

562

tak uz jsem tam namontoval stredni diff a az prijdu z divadla budu pokracovat. pomohlo by ti treba video?

563

Pomohlo by mi to drzet v ruce :-)

Podle musis mit sanci videt kde se to uz netoci kdyz zaroven v ruce cejtis ze se to nekde toci i bez rozebirani. Na to lidi z fora nepotrebujes.

564

uvazujem ze by som si kupil striedavy motor, ale mam k tomu poziadavky (mozno zvlastne smile )
- vykon chcem taky ako maju tie dva seriove motory spolu, pripadne o par % viac
- ide mi len o vydrz na baterie
- kedze striedavy motor ma vyrazne lepsiu ucinnost predpokladam ze sa mi rozumne predlzi doba jazdy
- jeden motor pojde prec - mozem pouzit inu baterku atd.
- nezavodim, mam to ako zabavu
- a je mi jasne ze vacsi vykon = pravidelne vymeny dielov, co nechcem
kolko wattov/otacok ma ten seriovy motor?

565

2zippi:

Stridak ma znatelne vetsi vykon nez ty seriove motory.
I kdyz ma vetsi ucinnost, nemam ten pocit ze by mi dele vydrzela baterie (snad leda ze bych si na vysilajde nastavil nejaky omezovac :-) ). Ono mona to bude tim ze pri brzdeni to taky basti pekny proudy.
Vetsi vykon = Stridak serve vsechny tri originalni diferaky ani se u toho nezadejcha (o poznani lepsi to maji majitele MLST2, jednicka je mela komplet plastove a i kdyz jsem si daval pozor, nebo jsem si to aspon myslel, tak prvni diff sel do kopru asi 5 minut po instalaci stridaku) a pravdepodobne to bude chtit tuningovou spojku to Mini-T, protoze tu original to bude nejspis schopny utavit.
Ohledne original motoru, myslim ze to asi nikdo nemeril a Losi se tim ani nijak nechlubi.

Zkracene: Stridakem potize teprve zacinaji. Ale vo tom to je :-)

566

Nevim jak jezdí origoš MLST s SS motorem, vždy jsem měl stříďák, každopádně když jsem měl MLST s HXT 2435 (4040 kv), tak to jezdilo tak nějak rekreačně, takže by to mohlo být to ono smile Z 3s LiPol to bralo okolo 8A a nějak to jezdilo, i tak jsem ale očesával diferáčky - to sem měl ale origoš spojku wink

Teď jezdím HXT 2435 (4400 kv) ale místo 3s LiPol 4-článek a to je kombinace která se mi líbí smile Mám tam nově spojku z Mini-T s pružinkou a zatím musím zaklepat na dřevo, žadné očesané diferáky. A to i přes to, že to je výkonný pohon. Dokonce jeden diferák mám komplet plast a drží...

Začal bych teda tou spojkou... kvalitnim reglem... a pak nejaky motor, do zacatku treba s tema otackama kolem 4000...

567

JM - vdaka za odpoved a tip...
pozeral som na HK, tam si ten motor pochvalovalo viacero majitelov MLST k tomu je odporucany napr Turnigy Brushless ESC 18A
niekto tam spominal jazdnu dobu 40min - ale nenapisal ESC a baterku - v kazdom pripade je to super cislo a nieco podobne by som chcel aj ja...
diferaky a spojka - ako mas nastaveny ESC? mas rychly rozjazd? popripade nejako nasteveny max prud?
nechcem z toho super zavodne auto, vykon mi staci, len ma nebavi stale vymienat baterky...
45USD s postovnym a programatorom je pre mna akceptovatelna cena
ak pisem blbosti, opravte ma prosim - snazim sa tomu celemu porozumiet smile

568

Mám nastavený lehce pomalejší rozjezd + brzdu taky celkem staženou, aby to nervalo převody. Regl tam mám tenhle - http://mgm-compro.cz/index.php?tid=stridave-regulatory-pro-auta-lode-3312-3-car-boat - na něm tyhle věci jdou nastavit dobře.

Jak funguje ten Turnigy nevim, každopádně ten motor bych řekl, že je pro tebe to pravé. Nebál bych se ani té pomalejší verze s 4040kv, nevím ale, jestli ji na HK ještě mají.

Jinak při ježdění s tou 4400 a 4-článkem lipolek po cca. 12 minutách ježdění dobíjím 700 mAh.

569

nasiel som "Mini LST Single Servo Kit (Mini LST Single Servo Kit)" na rccustomzone.com
prerabkovy kit na jedno-servo verziu... cena je celkom fajn $45 a $15 postovne
mate s tym niekto skusenot?

a este jedna celkom sialena prerabka smile http://www.beatyourtruck.com/forum/content.php?163-Project-MMMLST-Dual-Mamba-Team-Losi-MLST

Naposledy upravil: zippi (06. 04. 2011 21:05:03)

570

Zajimavy ta předělávka na jedno servo, to jsem ještě neviděl smile Každopádně Exotek mi přijde takový trošku elegantnější na pohled, ale zas u tohohle nemaj žádný další přepákování, takže by tam nemusely být vůle.

Ta dual mamba pěkný, na pohled, ale jinak nevim nevim smile

571

cau hosi. chtel bych vymenit olej v tlumicich ale nevim, jak se do nich dostat. muze mi nekdo poradit? jsou to ty puvodni tlumice. to se dolivi jen to hprni dirkou, z ktere se vysroubuje sroubek? nebo jak se do neho dostanu?
diky

572

pozri navod, tam je presny postup...
manual - strana 7.

573

prisiel mi dnes balik z HK a v nom:
- Turnigy Brushless ESC 18A w/ Reverse program
- HXT 2435 (370S) 4400kv Brushless Inrunner
a pre lahke programovanie: Turnigy Speed Controller Programming Card

montaz bez problemov, vsetko pasuje vratanie povodnych skrutiek
aktualne to mam pripojene na povodnu RC supravu ale objednal som GT-3B 2,4GHz

po prvych testoch mozem len odporucit smile

574

chcel som este foto vlozit ale nejako to neslo tak tu:
http://raminator.mkzobor.sk/img_8823.jpg

575

zippi napsal:

prisiel mi dnes balik z HK a v nom:
- Turnigy Brushless ESC 18A w/ Reverse program
- HXT 2435 (370S) 4400kv Brushless Inrunner
a pre lahke programovanie: Turnigy Speed Controller Programming Card

montaz bez problemov, vsetko pasuje vratanie povodnych skrutiek
aktualne to mam pripojene na povodnu RC supravu ale objednal som GT-3B 2,4GHz

po prvych testoch mozem len odporucit smile

Zdravím...chci se zeptat.
Koupil jsem si to stejný...doporučovali to na HK do toho jejich Brouka co??
Takže..mám to stejný, ještě jsem  k tomu vzal dvě lipolky.
Jenže programovací kartu bohužel ne. Nyní regl maká, ale jak se ještě dá naprogramovat ten regl...myslím tou kartou.Co to umí???
Díky za odpověď. Myslíš, že si jí mám dokoupit, či by se dala treba požičat???