1

Téma: problém s 3 rychlostní převodovkou

Zdravim, dneska jsem byl jezdit se svym Savage 4.6 do kteryho jsem namontoval 3 rychlostni prevodovku-kit. Problem ale je ze tam zustava porad 1.stupen, takze o nejake rychle jizde nemuze byt rec. Nevite nekdo v cem by mohl byt problem :?:

2

Re: problém s 3 rychlostní převodovkou

No mam pocit, ze u 3 kvaltu de sestelovat pouze raniz z 2ky na 3ku, takze jedine co me napada je spatna montaz, nebo spatne sestelovani motoru - to mi ted taky dela, staci trochu postelovat motor a auto uz krasne preradi - asi motor nedosahne potrebnych otacek k prerazeni

3

Taky si myslím.Pokuď se to nevytočí do určitých otáček,tak se to nesepne.a nepřeřadí.Už,když píše,že jezdil pouze na jedničku,tak není něco v pořádku.

4

Dá se štelovat ale musí se rozdělat převodovka

5

Jo ale nejdřív musíš mít pořádně seřízenej motor

6

A když jí rozeberu, jak poznám že je správně nastavená?

7

No to je tzv. krmení hada. Samozřejmě je podmínkou motor, který se nedusí a jde do otáček. Pravděpodobná příčina je v tom, že máš dvojku hodně utaženou ( možná i natvrdo) a vzniklá odstředivá síla není schopna překonat tlak pružiny. Cesta je jenom jedna a vyžaduje silné nervy, nás to stálo dva dny. Musíš neustále dokola rozebírat celou převodovku a postupně povolovat napětí pružiny na 2. stupni. Zkoušeli jsme to po čtvrt otočce a nakonec jsme povolili 3 x 360 stupňů, tak si spočítej, kolikrát jsme to rozebrali a složili. Když to přeženeš a nejsi zrovna expert, tak Ti to pak 2. stupeň zařadí okamžitě, aniž to poznáš a ladíš furt pryč. Při zkoušení nesmíš zarvat na plný ceres, ale rozjíždět se plynule na delším úseku a postupně zrychlovat. Jinak se Ti může stát, že Ti tam dvojka skočí okamžitě a Ty ji budeš furt hledat. Pevné nervy a držím palec ........ Neopoměň červík zakápnout, jinak se může stát, že sotva to najdeš, tak se ti to za půl dne povolí samo a začneš hledat znova!

8

Myslím že by tam šlo vyvrtat tu třetí dirku na  štelování z jedničky na dvojku a udělat si nějakou zátku taky.

9

asi by to nešlo jelikož je ten řadící element na 1-2 uvnitř ozubeného kola které není z drážkou jako u kola na 2-3.Když ladíš tu 1 tak mimo převodovky musíš sundat i ozubená kola s hřídele aby jsi se na ten segment dostal.Sice u nového X jsou tři otvory do převodovky ale myslím že ta 1 ladit z venku nepujde.To by muselo být nějaké jiné kolo na hřídely.Já zatím s 3kvaltem zádný problém nemam,možná vznikla opravdu chyba při montáži.

10

Jeste kdyz uz to tu bylo zmineno, dotycnemu to treba taky pomuze, jak po naladeni zakapnete ten cervik - proste zvenci? U meho lepidla pisi, ze schne bez pristupu vzduchu (je fakt ze i na vzduchu zaschne) a je blbost naladit, vysroubovat, zakapnout a zasroubovat - to jen tak na okraj

11

Myslím,že tahle tekuťoučká lepidla zatečou i do závitu šroubku.