1

Téma: Chovani na závodech

Lidi poraďte, dneska jsem byl na závodech v Banské Bystrici, prostě už můj pohár trpělivosti přetekl! Jezdí tam jeden "expert" Milos Švihráň prostě auto na madupané ale neumí jezdit, prostě jezdím za ním 3 kola a pořád čekám a udělá chybu tak když pořád blokuje jo předjedu a on me sejme přímo .... tak se vzpamatuju a zas ho dojedu! tak tak to probíhalo dneska nejméně 8x ....a teď co s takovým individuem kterého jsem uz mnohokrát upozorňoval že nestíhá .... jak se má v takovou chvíli reagovat? pořadatel dělá mrtvého brouka. Mám mu dát na tribuně do huby? nebo to nechat až na venek? ale teď vážně ... poraďte ....

závody v BB jsou fajn, ale tohle mě tam už prudí on je problémový 5 závodů po sobě ...

2

Re: Chovani na závodech

Stačí pár hrubších výrazů nahlas. Např. Jura Hudý si s tím servítky nebere a prostě rovnou vykřikne  smile  Tož kur.a co to? Tobě radím párkrát: tak už kur.a UHNI  big_smile

3

nejdriv jsem mu to rikal osobne pri jizde at neblbne ze to odsereme oba ...
pak uz kdyz me pokazde sejmul tak uz jsem zacal nadavat! ... pak uz nahlas i na poradatele at se koukaj .....

proste priste mu dam asi vychovnou .. nebo ja nevim .... ale proste kdyz vi ze ho stejne predjedu je to takove blbe porad blokovat a pri predjeti jeste primo sejmout ..... asi mu toho noveho Xraye FK05 trochu prislapnu ....

4

proste priste mu dam asi vychovnou .. nebo ja nevim ....

To co píšeš je asi problémem všech "ohleduplných". Napadlo mě: A co ho takhle "normálně" SESTŘELIT. Píšeš že ho dojedeš a ........ sestřel ho. Ať taky pozná jakej je to med! big_smile

5

Ale, ale panove.  big_smile

No v podstate tyto situace zneme vseichni. Jelikoz jsem impulzivnejsi, tak bych na tribune rval jak tygr a jiste i po dojeti. Jenze ten problem je trosku nekde jinde.  Takoveto veci by mel resit rozhodci zavodu - pokud nereaguje ani na upozroneni a situace se opakuje pak to neni o pravidlech, ale o hrube sile. To se mi zasadne nelibi a proto stale na zavodech pozaduji kvalitni rozhodci. Nekdy je smesne jak se uzkostlive dba na vaze 1500g +-0g a na trati to vypada jak na rodeu a opet rozhoduje hruba sila. Jedine co ti ted poradim je vykaslat se na odplaty atd a treba na rozprave dalsiho zavodu vyzadovat predstaveni rozhodciho, ktery bude bdit nad cistotou jizd a finale. Je to jedina sance jak zavody udelat "fer-plej".

6

sestrelovat nebudu, neni to muj styl .... ale vis jak to je .... s rozhodcima to uz je asi pase .....

7

sestrelovat nebudu, neni to muj styl .... ale vis jak to je .... s rozhodcima to uz je asi pase .....

Prave ze, vim. Proto si myslim, ze z tohoto duvodu bude stale lidi v kategorii 1:10 ETCs ubyvat prave proto, ze sice se porada hodne zavodu, ale jejich uroven silne klesa ne jezdeckym obsazenim, ale prave proto, ze se poradatele soustreduji JEN na pocitani kol a vazeni modelu. O cistutu jizdy tedy o vlastni sportovni straku se IMHO nikdo nestara.

8

a ty si myslis ze se to po jezdecke strance zlepsi?

9

Ano, myslim si, ze pokud bude rozhodci trestat necistou jizdu, zkracovani trate atd. bude se vsem jezdit lepe a uroven zavodu bude lepsi.

10

Včera jsem byl na závodech v Kolíně..... Před asi 1,5rokem byla pocta dostat se do finále "B". Dneska? V Béčku jsou vidět lidi, kteří mají problém i tu rovinku jezdit rovně. O zatáčkách raději nemluvím. Ale toto asi do tohoto téma nepatří.

Problém- dotyčný ti schválně neuhne a když ho konečně předjedeš tak tě sestřelí?! Řveš, stěžuješ si rozhodčímu, nechceš inzultovat dotyčného jak fyzicky tak i sestřelením auta z tratě  .... . Pokud chceš dále jezdit na ty závody tak ti nic jiného nezbývá než držet ústa.

I když to také není můj šálek čaje - sestřelil bych ho!!! Řvem na který nikdo nereaguje nic nezmůžeš. Když ho sestřelíš asi mu to jedno nebude.

11

Ano, myslim si, ze pokud bude rozhodci trestat necistou jizdu, zkracovani trate atd. bude se vsem jezdit lepe a uroven zavodu bude lepsi.

Poslední závody kde fungoval rozhodčí byl seriál Tamiya Cupu který řídil Pavel Gerhart. Tam si nikdo žádné prasárny nedovolil. Všichni věděli, že následuje nekompromisní Stop&Go!!! Škoda, že o tyto závody není zájem. Z těchto závodů od jezdeckých začátků vyrůstala nynější špička ČR. Dnes papínkové vytasí peněženku, koupí 12závitového V2 a hurá na první závody. A nejlépe na ty nejznámější. Všichni víme, ze doba kdy bylo na závodech 60  a i více lidí jsou pryč. A jak to dopadá?    :cry:

12

Poslední závody kde fungoval rozhodčí byl seriál Tamiya Cupu který řídil Pavel Gerhart. Tam si nikdo žádné prasárny nedovolil. Všichni věděli, že následuje nekompromisní Stop&Go!!! Škoda, že o tyto závody není zájem. Z těchto závodů od jezdeckých začátků vyrůstala nynější špička ČR. Dnes papínkové vytasí peněženku, koupí 12závitového V2 a hurá na první závody. A nejlépe na ty nejznámější. Všichni víme, ze doba kdy bylo na závodech 60  a i více lidí jsou pryč. A jak to dopadá?    :cry:

Já osobně po včerejších závodech v Kolíně vidím jedinou cestu: požadovat, jak to už psal Jirka toman představení rozhodčího při rozpravě před začátkem závodů. Možná tlačit zespodu z klubů na řešení situace s rozhodováním na závodech. Je opravdu dlouhodobě neúnosné, tolerovat to, že boj o první 3 místa ve finálových jízdách je často rozhodován při předjíždění těch na konci pole.

13

Dopada to tak, ze toho skalni bud nechavaji uplne, nebo jdou do spalovaku, offroadu a MT a/nebo jdou do uplne jine modelarske tridy - vrtulniky atd. Je to skoda a nebojim se to napsat ze kategorie 1:10 ETCs se ocitla v krizi respektive je na sestupu po pomyslne sinusovce.

14

sad Již před několika měsíci jsem zahájil na toto táma diskusi na mastru. Více čí méně to pro mě vyznělo tak, že většina! diskutuje o tom, jak to vlastě nejde a jak je složitý to uhlídat atd. Nejsem přesvědčen, že je zde vůle vůbec něco řešit. Ostatně s většinou toho o čem se tady píše jsem se také setkal a musím souhlasit.

15

Ja myslim, ze kdyby doslo pri zavodech k par exemplarnim trestum stop and go tak uz by si to lidi hlidali! .... kazdopadne pousteni o kolo musi byt samozrejmost .... stejne jako sejmout umyslne nekoho kdo te predbehl ....

16

sad Již před několika měsíci jsem zahájil na toto táma diskusi na mastru. Více čí méně to pro mě vyznělo tak, že většina! diskutuje o tom, jak to vlastě nejde a jak je složitý to uhlídat atd. Nejsem přesvědčen, že je zde vůle vůbec něco řešit. Ostatně s většinou toho o čem se tady píše jsem se také setkal a musím souhlasit.

Samozřejmě, že je složité to uhlídat. Ale, když celé závody řídí jeden člověk (klobouk dolů), tak kdyby byl sebelepší, tak prostě nemá šanci. Mám ny mysli to, že současná praxe je taková, že ředitel závodů obsluhuje počítač, kontroluje průjezdy, výsledky, atd. Na to o čem se tady již podruhé diskutuje mu zbývá málo času....
Vůli něco s tím dělat musí najít pořadatelé závodů a RCACR.
  :?:

17

Ja myslim, ze kdyby doslo pri zavodech k par exemplarnim trestum stop and go tak uz by si to lidi hlidali! .... kazdopadne pousteni o kolo musi byt samozrejmost .... stejne jako sejmout umyslne nekoho kdo te predbehl ....

Nedávno na závodech CzechCupu v Praze k takovému trestu doslo v A finále modified. Ale uprime receno, ten jezdec(nebudu jmenovat) ztratil pri Stop & Go tak maximalne 2 vteriny :!: coz jiste vsichni uznate je k NICEMU :cry:  :cry:  :cry:

18

Ondro, proboha jenom ne ty facky ....., čtyři sezóny jsme tam tvořili kredit jezdců z Čech, to by nám neprospělo. Tam už to tak prostě chodí.Berou to spíš jako relax s vybitím nastřádané energie, než seriozní závodění. Až na světlé výjimky, které jezdí hodně "ven" a je to na jejich chování na trati znát.

19

Jasne presne vim o cem mluvis ....

20

big_smile Milane+Ondro super napsáno, sečteno a podtrženo. Víc bych to už neřešil. roll

21

Dobře taťko, i když mi to šíleně rve klávesnicí, tak toho nechám. My méně anonymní ne vždy máme na růžích ustláno ...... Ale stejně se k tomu možná vrátím. Děsně mě pořád motivuje to Rakousko, kde ti nějak zvláštně nezaujatí rozhodčí dokáží v rozhodujícím závodě sezóny mistrovství republiky diskvalifikovat i kandidáta na titul, nota bene hajzli i z vlastního klubu!! U nás by asi někdo skončil na intenzívce. Ale teď už fakt dost, v Havířově se strašně oteplilo a jsem asi na dost tenkém ledě .... Tak ahoj na sfaltě.