1

Téma: Traxxas Evx 2 a lipo 5s?

Na netu jsem narazil na video kde mají v summitu  5s lipo. Jezdí to někdo u nás? nebude to vadit reglu?

Vaše názory na tuhle věc? Jít do toho či nikoliv?

video

http://www.youtube.com/watch?v=2hf5h1w5JPA

dále jsem o tom něco našel na slovenským foru

http://rcmodely-forum.sk/traxxas-summit-alert_01--t3032.html

2

Re: Traxxas Evx 2 a lipo 5s?

To se nikdo nesnaží z reva nebo maxxe dostat víc?

3

nechci nic říkat ale origo regulátor je dělaný na 14,8V.

4

Ja testoval v E-Revu i 6S s prevodem 24/54 a dosahovalo to rychlosti cca. 130km/hod +(Pozor mam combo od CASTLE ne origo EVX).Ale je to naprosta kravina s tim jezdit trvale.Jak uz i na tom videu vidis auto je temer neovladatelne.Musel bys byt pan ridic abys to dokazal zkrotit do normalni jizdy.Jinak Darth ma pravdu v tom ze do EVX-2 nemuzes pustit 5S(The EVX-2 delivers an incredible 16.8 volts from two battery packs.)To bys ten regulator odkouril.Takze to spis vypada ze tam ma nejaky jiny regl pokud to pohani 5Slipo.

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie

5

Díky za rady. Ale když se normální packy 8,4V nabíjí na zhruba 10V to je celkem 20V a 5S lipo vychází 18,5V dohromady. Ten slovák má v tom svým summit regl Evx2 a normálně to jezdí...tak nevím.

6

zapomínáš na to, že je všude uváděný nominální napětí. ono když 5S Lipo nabiješ, tak bude přes 20V , konkrétně 4,2V * 5 .... není to o moc. třeba by to sneslo. třeba ale taky ne. pokud to jezdí ten slovák, tak se ptej spíš přímo jeho  wink

7

problem je, ze kdyz maji 7clanky pres 20V, pri prvni pridani plynu to leze rapidne dolu. Kdyz mas lipolky na 20V pri pridani plynu to sleze jen minimalne, pokud zatizeni neni kriticke. Regl by to snad vydrzel, ale odpalis motory. Jestli chces ze sveho auta dostat vice, kup si stridak.

8

Motor na summitu má 16,8V to by snad mohl vydržet těch 20Voltů?

9

Na benchpress zvednes maximalne 168Kg.Myslis ze kdyz ti nalozim 200Kg ze to zvladnes v pohode??

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie

10

To asi ne, někde se to určitě musí projevit...

11

hele ja ti radim dej to tam, bez problemu to zvladne a bude to brutalni jizda...

teda sazmorejme az potom co EVX shori a koupis si mambu wink

12

Moc mě to video nenadchlo. Summit pomalu víc na boudě, než na kolech. Tohle auto je trochu o ničem jiném.

E-Revo Brushless 2,4GHz Castle Creations Mamba Monster, Turnigy Accucel 8, Turnigy nano-tech 3300mAh 4s paralelně