1

Téma: Carson CNB nitro (1:7), sháním info

Zdravím všechny příznivce RC aut.
Sháním nějaké info o RCčku (viz předmět), manuál, ladění karburátoru, či osobní zkušenosti s tímto drakem. Koupil jsem jej z druhé ruky, ale krabice neobsahovala žádný manuál, tak jsem trochu bezradný a nerad bych jej neodborností zničil. Sice mám mírné zkušenosti s maloobsahovými spalovacími motory ( servis plotostřihů, fukarů na listí apod.), ale ne na nitro. Povedlo se mi jej i nastartovat pomocí žhavítka a akuvrtačky (startovací věc tvaru pistole obsahovala akumulátor, leč nabíječku ne, dokoupeno..), auto lítalo svižně, poté začla prokluzovat odstředivá spojka, a při další jízdě se nejspíš přehřál motor a sekl se píst. Proto Vás zkušené žádám o jakoukoli pomoc, nechci již k tomuto koníčku přistupovat laicky, děkuji :-)

2

Re: Carson CNB nitro (1:7), sháním info

bohužel už se stalo lol
není to žádná věda,ale chce to dodržet pár zásad. A ty jsi jich pár přeskočil a motor je kdoví kde-předně si tu pročti něco o zajíždění a hlídání teploty. no a potom,když už se budeš dívat na tu prokluzující spojku zrovna rozeber motor a podívej se na případné škody. Pak se ptej dál.

3

až motor rozebereš požádně ho nahřej a opatrně uvolni píst, koukni na klikovku jestli si jí neohnul.  něco k modelu sem našel  sosni tady : http://www.dickietamiya.com/de/produkte/rcservicecarson.htm?sSS=cnb

4

Takže u těchto motorů není individuální přístup? Platí u stejného obsahu stejná pravidla?

5

až motor rozebereš požádně ho nahřej a opatrně uvolni píst, koukni na klikovku jestli si jí neohnul.  něco k modelu sem našel  sosni tady : http://www.dickietamiya.com/de/produkte/rcservicecarson.htm?sSS=cnb

Díky moc, už sosám :-D
Ps. motor se točí a má kompresi...
Našel jsem ale jinou závadu, která nejspíše zapříčinila i seknutí motoru. Povolilo se uložení motoru, ten se posunul, a ozubená kola se potkala.

6

Problém.
Nemáte někdo dobré tipy na e-shopy s náhradními díly? Nejlépe motorů a jejich součástí...

7

Problém.
Nemáte někdo dobré tipy na e-shopy s náhradními díly? Nejlépe motorů a jejich součástí...

nechci být za škarohlída, ale zbav se toho auta, jednu věc opravíš, druhá se pos....nemachruju, ale tohle auto jsem měl, jezdilo sice výborně na asfaltu, ale jakmile s tím vyjedeš na nějaký "terén", tak vše odchází...

Arrma Kraton blx 6S
Bylo: Carson CNB, HPI trophy buggy, Savage XL, Himoto 1:5, HPI Baja 5BSS, E-revo 1:10 brushless, T-REX 450,HPI Savage Flux HP + HPI Trophy buggy flux, Spektrum DX3S,Raytronic C60, Yokomo B-Max 4, Traxxas summit 1:10, DJI Phantom.Uf.:-)

8

Problém.

nechci být za škarohlída, ale zbav se toho auta, jednu věc opravíš, druhá se pos....nemachruju, ale tohle auto jsem měl, jezdilo sice výborně na asfaltu, ale jakmile s tím vyjedeš na nějaký "terén", tak vše odchází...

Já jsem si s ním docela užil, takže mu chci dát šanci. :-)
Navíc se k ježdění dostanu tak jednou, dvakrát za rok :-D