26

Re: Hobbyking ECO 6-10 - zkusenosti

Já jsem ji objednal jako rezervní, kdyby ta moje klekla, škoda, že momentálně nejsou i adekvátní zdroje skladem.

1/8 Mugen Seiki ..MBX6-TR e.../Flux 2200...Mugen Seiki ..MBX7R Eco.../Tekin 2650
**Xray XB4
http://intertrack.cz/

27

jojo, je to naprd, že ty zdroje vyprodali.. kdyby ty zdroje byli skladem, tak bych vzal nějakej z tama, ale jelikož neměli a do konce roku už nezbývá mnoho, tak jsem musel objednat jen tu nabíječku abych to stihl..

jinak si myslím že  za ty prachy je ta nabíječka v klidu.. wink

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

28

To doufam ze bude dobra, uz je ve skrini a ceka na stedry den  big_smile

29

Diky za navody kluci, ale kalibracni menu neni dostupne, uz jsem to psal driv. Stejny problem ma kdokoliv, kdo ma tuto nabijecku.

Drzet cokoliv pred nahozenim nabijecky nefunguje. Zkusil jsem uz davno vsechny kombinace, samozrejme...

Resim to dokonce primo v diskuzich k produktu na HC webu a reseni je v nedohlednu.

Ne, ze by to byla takova tragedie, neresim to, porad vyborny kauf, ale preci jen, kdyby to slo nejak zkalibrovat budu rad... :-)

30

Škoda, že to tedy nejde.. ale jak mi říkal Hery, že by tady v tom neměl být zas takový problém, takže budu rád když to pojede tak jak jsi to psal na začátku ;-)

31

Problem to opravdu neni. Tak se tam mensi naboj nedostane a nedobije, no booooze. Na to co ta nabijecka umi, je to vybornej kousek v pomeru cena/vykon.

32

Tys me nepochopil. Nechal jsem baterku nabit a dojelo to do konce. Pak jsem to hodil na balancovani a on tam porad neco natukal... kapis?

Ty jsi nepochopil, že já to pochopil. :-)
To že tam něco naťukal moc neříká o tom, kolik z toho vyťukáš při vybíjení...
Při nabíjení v "balanced" režimu ti nabíječ ukáže kolik energie předal po silových vodičích do akumulátorů. Ale zároveň se z nabíjených akumulátorů nějaká energie odebírá přes balanční konektor... Kapiš?

Takže pokud chceš opravdu ověřit o kolik tě "okrádá" ten ECO nabíječ, potom akumulátor nabij v blanced režimu naplno a následně vybij konstantním proudem do určitého napětí (třeba 3,5V / článek). Poznamenej si vybitý náboj v mAh. Opět nabij ten samý akumulátor (v balanced) na jiném nabíječi, který vypíná "korektně"- opakuj vybíjení na předchozím nabíječi se stejným proudem a do stejného koncového napětí. Obě hodnoty následně porovnej.

33

Ale jo, tohle je dobrej napad, akorat na to nemam cas a ani nejsem u druhy nabijecky :-)

34

Chlapi, tak mi dnes přišla tato nabíječka. Jelikož mám na baterce konektory DEANS tak to budu muset přepájet. Muže mi někdo napsat postup jak nabít Lipo baterii 2S? Zítra mi má přijit zdroj tak at vím jak na to. díky

35

Precti si manual.

36

To jsi mi moc nepomohl. Angličtina neni moje silná stránka, ale zkusím to přepsat do googlu.

37

takže jsem si dnes byl vyzvednout nabíječku. první dojem po vybalení, je za tu cenu perfektní. zkoušel jsem ji i rozjet, abych věděl co to všechno umí. dle mě je tam soft stejnej jak u Turnigy accucel 6 a Imax B6. měl jsem Imax, takže jsem rád, že všechno nastavení je totožné a už se s tím nemusím učit zacházet. samozřejmě má to pár drobností navíc, ale většina je stejná. takže teď už jenom počkat na Ježucha, aby mi ji strčil pod stromek a potom ji teprve otestuji ;-)

38

čauvec mam takovej dotaz bude k  te nabiječce stačit tento zdroj???: http://www.mz-racing.net/p2291-2rc612-stabilizovany-zdroj-12a/

39

Bez problémů

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

40

Bez problémů

děkuji ti za odpověd :-)

41

na tuto nabiječku tu slyším samou chválu tak jsem si ju objednal :-)

42

Zdar, chci se zeptat jestli se daj touto nabijeckou nabijet tuzkove baterky?
Chtel sem si nabit 4 tuzkovky, tak dam, ze chci nabijet baterky NiMH, ale nemuzu prijit jak nastavit Volty. Koukal sem do manualu a nastaveni V jsem nenasel, jinak Lipolky jdou nabijet super.  smile

43

U tuzkovek se detekuje Voltaz automaticky, nastavujes jen proudy.

44

čauvec mam takovej dotaz jelikož jsem si koupil lipolky tak se chci zeptat jestli musím mít tu balanční destičku někdo říká že ano někdo ne tak jak to teda je.předem díkec za odpověd :-)

45

Dnes jsem potřeboval oživit Pb baterii v rezervním autě, ale super světová autonabíječka Alpine 12 nechtěla nabíjet dýl, než 10 minut, tak jsem použil Accucelku a valí parádně, nastavil jsem 4A, při dosažení 14.7V sama stáhla na 2A a baterka si pěkně pobublává, zatím za 40min cca 1400mA. Spokojenost.

1/8 Mugen Seiki ..MBX6-TR e.../Flux 2200...Mugen Seiki ..MBX7R Eco.../Tekin 2650
**Xray XB4

46

Ahoj, mám dotaz. koupil jsem tuto nabíječku a když nabíjim 4S lipo nano tech 5000mAh tak do nich dávam 10A a neni žádný problém. Když ale nabíjim svoje nové saddle packy od pana Skokana značky Arrowind 5200mAh, 2S3P, 45C které mají napsáno na obalu, že se nechají nabíjet 2C, tak mají např. 7.5 Voltu a jak je dam na nabíječku a nabíjim 10A tak mi během pár sekund vyskočí voltáž na 8.4 V a pak se pomalinku nabijou. Když to samé provedu s nabíjecim prodem např. 5A tak voltáž stoupá postupně a vše je ok. Je to problém v baterkách? Docela mi to vadí, protože jsem kupoval tyto saddle packy aby se daly nabíjet 2C a nejde to sad . Baterky mají ai 5 ciklů, při prvních ciklech šly normálně nabíjet i 10A. Čím to může být ?? Udělal jsem špatně, když jsem do baterek od první chvíle cpal 2C ? Díky

Mugen MBX6 ECO, Xcelorin.  Mugen MBX6 R, Novarossi.

47

Zdravim všechny. Nabíjim touto nabíječkou Turnigy nanotech 5000 mAh 4S, a nabíječka vždy nabije baterky jen na 16.25V a za chvilinku napíše Full a konec, neměla by nabíjet na vyšší proud? Tedy alespoň 16.64 pokud dává 4.16 do článku ? Díky moc.

48

Od takoveto nabijecky nemuzes chtit nejakou velkou presnost,ale 16.25V je fakt malo.
Muj Hiperion nabijel na 16.782 V (4.195 na clanek).

49

Já vim že je levná, ale u lipolek by měla být docela přesná . Neřikam, že by to nějak vadilo, ale je to skoro půl voltu menší napětí do začátku jízdy smile .

50

A nevypne ti náhodou jako překročení nabíjení 5000mAh? Jestli ano, dej znovu start a nabije do plna.

**Xray XB4