1

Téma: seřízení 2taktu

Mam u mardera(23ccm) problem s nastavením karburatotu,mam originál vzduchfiltr a po nějakym čase jezdění(asi10 min) mi ve středních otáčkách má motor tendenci chcípnout na volnoběh po malim přidání plynu a ve vysokých otáč.je to v poho ,ale ve střednim to zlobý.Když přivřu klapku sitiče tak se to zlepší ale motor nemá plnej výkon.Co stím jak to nastavit,a ještě otázečka,když koupim přímej otevřenej filtr např. K&N jak je to pak s klapkou sitiče,při startování se má zavřít ale u toho odevř. filtr už pak není,nebo se mýlím.

2

Re: seřízení 2taktu

Mam u mardera(23ccm) problem s nastavením karburatotu,mam originál vzduchfiltr a po nějakym čase jezdění(asi10 min) mi ve středních otáčkách má motor tendenci chcípnout na volnoběh po malim přidání plynu a ve vysokých otáč.je to v poho ,ale ve střednim to zlobý.Když přivřu klapku sitiče tak se to zlepší ale motor nemá plnej výkon.Co stím jak to nastavit,a ještě otázečka,když koupim přímej otevřenej filtr např. K&N jak je to pak s klapkou sitiče,při startování se má zavřít ale u toho odevř. filtr už pak není,nebo se mýlím.

Obě trysky by měly mít asi 1,5 otáčky.Aspon podle toho,co jsem okoukal u servisáka.Ale pokud vim,tak Marder má 26cm3 a ne 23 cm3.Sám ho mám.A něco takovýho mi to taky dělalo.Tak šlo auto k prodejci a chyba byla odhalena.Nevim jak,nevim kdy,se prý něco dostalo ze sání k pístu a to něco tam udělalo rýhu na pístu a zmačklo pístní kroužek tak,že se choval jako zmačknutej a tudíž nebyl tlak ve válci a auto pak na volnoběh po jízdě nebo při ježdění chíli tak a taktaky chcípal..Pokud si na to netroufáš,tak vezmi asi do dmk.cz,kdes asi nakupoval.Oprava mi stála 400 kč,což u tohohle motoru není zas tak pálka.A auto jezdí dál.I s rýhou v pístu,ale nikasil je v poho,ten to udržel.
Třeba se jim ve výrobě něco dostalo někam,kam nemělo a holt to pak odnáší uživatelé.
Sundej vzd.filtr,pak karburátor a pokud něco kanálem uvidíš na válci,záhada je na světě.Píst a kroužek pak jemně očistit a spasovat pak zpátky.Já to nechal dělat u Ebola Bikes v Plzni.

3

Nebo zkus nastavit volnoběžný otáčky vejš,třeba to pomůže.

4

Starší modely mardera měli 23cm motor to až od 2004 nebo 2005 maj 26cm,ale to je jedno, seřídil jsem-teda spíš si pohrál s těma šroubkama na karbecu a frčí zase jako namydlenej trabýk.

5

Starší modely mardera měli 23cm motor to až od 2004 nebo 2005 maj 26cm,ale to je jedno, seřídil jsem-teda spíš si pohrál s těma šroubkama na karbecu a frčí zase jako namydlenej trabýk.

Aha,tak to jsem nevěděl.Ale hlavně že jsi karbec seřídil a jezdíš.

6

No ted se mi vy...l levej domek přední nápravy na zatáčení,páč jsem ho krapet přetáh,nepohl ani loctite lepidlo na šrouby,furt mi vypadává spodní šroub,tak koukam na ceny hliníkovejch,asi se se zbláznili-$ ?  8O? Nevim jestli mam koupit od FG,nebo od elcon,ceny jsou přibližně na stejno jenom elcon bych musel objednat v Německu.

7

Elcon neznám.A ceny u FG?Máš pravdu,příšerný!!!!!!Ale holt je to tak daný.Jedině začít se samovýrobou nebo bejt opatrnej.

8

Pokud tomu spravne rozumim, tak si strhnul zavit nebo vylomil spodni,ale to same plati i pro horni cep na prednim domecku.Upravu kterou jsem vykonal:Odstranil jsem puvodni sroub, a nahradil jsem ho svornikem /sroub bez hlavicky/ potrebne delky,ktery jsem v domecku pojistil Loctite 603 a po vytvzeni vsechno stahnul samopojistnou matici.Cele to zatim slouzi k plne spokojenosti.
Dural na tomto komponentu nic neresi, mimo paradu.

9

Elcon jsou holandani aspon myslim,výrobky se daj koupit u www.RC-CAR-ONLINE.de jinak web http://www.elcon-models.nl.ale ceny příšerný.K tomu domečku kolega mnel stejnej problém lepilto všelijak a prej marný,koupilALU a no problema,ale skusim to jako ty monogas,taky sem vyděl borce co to mněl stažený takovou tou plastovou zdrhovací rychlo svorkou na kabely,nejdřív sem neveděl proč to tam má,ale ted už vým wink Jenom ještě LOctite 603 je co za lepidlo vteřinový bo nejaké jiné sajrat. :idea:

10

loctite 603 je pevnostni lepidlo pro lepeni kovovych soucasti /vule musi byt 0.05-0.08mm anaerobniho typu/, ale spolehlive spoji i plast-kov.Samozrejme se daji pouzit i jine typy "loctitu",ktere jsou vhodne pro tyto spoje. Urcite ti poradi v kazdem odbornem ksefte.
Pokud se nepletu, tak jsem v loni do Leoparda instaloval nove domecky, ktere jiz maji uvnitr duralovou  vlozku/krouzek/a upravil jsem to popisovanym zpusobem a je to trotle fest.