151

Re: TEAM LOSI Micro-T

Tak se tu s vámi micro nadšenci podělím o svoje nynější postřehy z úprav.
Pořídil jsem do obou aut kuličková ložiska.Popravdě jsem nečekal takovou změnu.Větší rychlost jsem nepostřehl,ale pánové to snížení hlučnosti je parádní .;)
Další věc je baterie.Rozkuchal jsem baterku Shark 350mAh za 150 kaček
a články rozdělil.U Raminátora jsou 2 v boxu a 2 nalepený pod kastlí.U Rollera jsou 3 v boxu  a 1 za réglem viz foto big_smile

A dojmy z jízdy?Raminátor lítá po zadních jako splašenej a Roller na koberci při plném plynu udělá micro salto.
Samozřejmě né uplně dokonalé,ale náznak tam je big_smile
Podle mě to jezdí o 30-40 % lépe než s origo baterkou.
Nevím jak je to možné když má origo baterka 4.8V a Shark také.

Nabíjím Raytronicem C12 asi 24 minut a jezdním něco přes půl hoďky.
Chtěl bych vyzkoušet přidat ještě jeden článek.Když regl snese 2S Lipo, tak by měl zvládnout 5 článků NiMH.

Fotky:
http://ondrero.rajce.idnes.cz/Micro-Baterky/#191220091155.jpg

A ještě dotaz....Můžu tu hnusnou tvrdou anténku nahratit nějakým obyč drátkem,nebo musím mít drát z nějakého přijímače?
Mám takovej dojem že už jsem jí zlomil (auto je ode mě 2 metry a začne cukat) a chci napájet měkkej drát a použít brčko.
Díkys

152

Ahoj. Tak rozdil mezi těma baterkama je ten že ty origo nedavaji tak vysoke proudy. Ja tam mam 2/3AAA kan 350mah a taky mam dvě v podvozku a dvě pod kastli. Jo a antenu jsem ustřihl ze stareho přijimače cca 17cm připajel a udělal uzel, protahl dirou na atenu uzel je pod krytem elkroniky takže když za antenu zataham tak se zarazi o uzel a nemam šanci ji utrhnout. V brčku ji nemam vcelku drži tvar. A kus dratu misto anteny jsem nezkoušel.

HPI Baja 5b ss 30.5ccm//FG Alfa Aomeo/ Summit 1:8\Slash 2wd brushless/Venom Creeper/Cen Me 16 mt/Vendetta st/mini-z mr02/Micro baja/Turnigy Accucel 8/Fs Gt3b/Spektrum Dx3s
Bylo:HPI Baja 5b RTR/Hobao MT 1:8/Savage/FG Marder/

153

Zdravím a podělím se o moji zkušenost s micro Baja. Původní baterky jsem nahradil jedním článkem LiPol 400mAh. Článek je umístěn shora na šasi pod elektronikou. Elektronika je odšroubována a je položena na tom článku. Vše drží na lepicí pásce. Plastový kryt z elektroniky je odstraněn (úspora místa a hmotnosti). Vše se bez problémů vejde pod boudu. Dotáhl jsem spojku a i s tvrdšíma pérama jde zadní. Pastorek původní, ale asi by mohl být i menší, neboť motor se zbytečně hřeje a má zbytečnou spotřebu. Rychlost je více než dostatečná pro pokojový okruh. Výdrž jsem zatím neměřil (kolem půl hoďky). Konečně se dá s autem jezdit.

Zítra dám do druhého brouka zdvojenou LiPol 250mAh (500 mAh). Ta se vejde do prostoru pro baterii.

4xAAA je velký a těžký proto LiPol a taky se dá nabíjet 5C ! Což je mnohem rychlejší než ty NiMH.

154

Tak s těma 5A ti držím palce...  lol

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

155

Není 5C pro 0,5mAh - 2,5A?  smile

156

4xAAA je velký a těžký proto LiPol a taky se dá nabíjet 5C ! Což je mnohem rychlejší než ty NiMH.

To máš článek hyperionu g3 nebo co?

157

DualSky řada EX

158

Není 5C pro 0,5mAh - 2,5A?  smile

Jo ja se překouknul, psal jsem to už pozdě v noci a C a A se nějak prolnulo  big_smile ...  Ale stejně bych zůstal u u 1C

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

159

42

Naposledy upravil: darth.hokro (09. 04. 2011 13:41:05)

160

Tak to teda smekám. Taky jsem do losinky koupil lepší baterky (lipolky) myslím 250nebo 350mAh a doba jízdy i s kuličkovýma ložiskama a motorkem od atomu byla kolem  30min. Já tu vetší velikost baterky řešil tak že jsem to prostě lupnul pod kastli ale to nebylo asi moc dobrý řešení...

161

42

Naposledy upravil: darth.hokro (09. 04. 2011 13:41:18)

162

Videjko z testovací jízdy, točeno mobilem.

http://www.youtube.com/watch?v=pGXAbIHeA2s&feature=player_embedded

163

Máš to pěkný...
Já bych se zas chtěl zeptat na něco jinýho. Objednal jsem si na svůj DT Battery Tray/Wheelie Bar: http://www.astramodel.cz/podrobnosti_prehled.php?kod=LOSB1590 .
For je v tom, že mi to buď přišlo neúplný, nebo nevím co s tím. Totiž, narozdíl od toho obrázku, není ten "ostruhovej váleček" nijak chycen a ani není v balíčku žádný spojovací materiál. Nevím co s tím, připadá mi to dost DIY...

164

a nejhorší jsou trpaslíci

Naposledy upravil: darth.hokro (09. 04. 2011 13:41:42)

165

Ahoj, podle fotky to tak opravdu vypadá. Ale Nikdy není žádný závit, nerozumím tomu. Navíc, to vroukovaný by se mělo protáčet, přeci jen by to mělo být na wheelie...
Nemá někdo Raminatora, kdo by mi řekl, jak to přesně má být? Evidentně v tom balíčku něco chybělo hmm

166

42

Naposledy upravil: darth.hokro (09. 04. 2011 13:41:55)

167

A jak to snáší motor?

168

zatím se tváří v pohodě big_smile nijak extra nehřeje, možná je to tím hliníkovým držákem.

Edit:  Rozměry Losinky po úpravách:

Délka:           127 mm
šířka:            120 mm
rozvor:          87 mm
výška:           59 mm
světlá výška: 14 mm

169

Zdravíčko
Na 3. strance bylo již zmíněno o nějakém članku na předělaní na vlastni rc soupravu. Nevíte kde tenhle článek naleznu? Do losinky chci koupit tuning motor BB od Atomicu (jestli znáte lepší variantu byl bych vděčný za radu) a chci tam strčít lipolky, ještě nevím jaké jelikož jsem i přes pročtení snad všech vláken nepřišel na to, co je to pravé ořechove. Předělat na regulator a zvlast prijimac to chci z toho duvodu, jelikoz se tady psalo ze lipolky zakladni elektronika nemusí zvladnout.

Teď: E-revo Brushless 2200kv, 2x2S,2x3S LiPo - jedetovoejakcip
Bylo: TT-01,TL-01,X-ray T1, KX-One, FW-06, TeamLosi XXX-S Graphite+ 2x, Micro-T-xcelorin 10250kv, mini Inferno, Mini-Z, Funfactor, NitroBlast, truggy Kyosho ST-R 1/8, nějaké ty letadla a čluny a spousta dalšího...

170

57

Naposledy upravil: darth.hokro (09. 04. 2011 13:42:05)

171

Taky by se mi líbilo kdybych to mohl ovládat spektrem big_smile

Návod http://astramodel.cz/manualy/teamlosi/teamlosi_Micro_Brushless_Conversion_Guide.pdf

172

42

Naposledy upravil: darth.hokro (09. 04. 2011 13:42:17)

173

Díky za odpověď. Ještě bych potřeboval vědět jaký regulátor je vhodné použit pro ten BB motor a lipolky 2S 500mAh

Bylo: TT-01,TL-01,X-ray T1, KX-One, FW-06, TeamLosi XXX-S Graphite+ 2x, Micro-T-xcelorin 10250kv, mini Inferno, Mini-Z, Funfactor, NitroBlast, truggy Kyosho ST-R 1/8, nějaké ty letadla a čluny a spousta dalšího...

174

Být tebou tak střídák do losinky nervu. Nárust výkonu není takový aby to za ty peníze stálo. Stejně myslím že od atomicu motor je ta nejlepší kombinace....

175

Rozhodl jsem se pro ten atomic BB, ale že to vše budu předělávat na vlastni RC soupravu. Proč přeci nevyužít všechna nastevení když mohu smile Návody uź mám celkem projeté. Jen nevím jaky regulátor bude nejlepśí volba pro lipolky a tenhle motor. Jinak jsem našel lipo baterky za celkem zajímavou cenu z ebay :

http://cgi.ebay.com/3X-3-7V-420mAh-15C-Lipo-Battery-4G3-4-3-Walkera-MCX-1S-/290449357879?pt=AU_Toys_Hobbies_Radio_Controlled_Vehicles&hash=item43a0217c37#ht_2257wt_1139 

Cena jedné vyjde na 46 KČ  lol  A váha 16g
rozměry: 35 mm x 25 mm x 7 mm