1

Téma: olej v palivu

zravim nadšence rc. sem se spalovákama začátečník tak bych nerad něco uspěchal.donedávna sem lítal s elekrtem a chci skusit něco nového. uvažuju o spalovačce a tak bych se rád zeptal jestli je v palivu obsažen olej nebo se palivo míchá jak u fichtla.

2

Re: olej v palivu

jestli myslíš nitro, tak u nitro paliva pro auta je olej a ostatní přísady už namichaný, jen leješ palivo do nádrže.

Losi Desert Buggy XL 1/5 4WD
Nitro 1/8 HPI Savage X SS K4,6
Nitro 1/10 OFNA Hyper GPX4

3

ano pokud si koupíš palivo označené CAR
Když jsem začínal scháněl se metyl všude možně, nosil mě ho tenkrát kamarád co jezdil plochou a míchal jsem ho s 20% rycínu, dnes v době nitra a syntetiky už je to bezpředmětné.

4

diky moc za rady

5

Přesně tak, dneska koupíš palivo úž namíchaný, stačí jen nalejt a jezdit... jiná je to u naturálu, tak musíš míchat 1:25 s syntetickym olejem pro dvoutaktni motory...(sezenes normalne treba v mountfieldu)

6

no u mauntfildu bych olej rozhodně nekupoval.Jsou to oleje pro nízko otáčkové motory... Kdežto 1/5 naturál točí i 20 tisíc/ min..

Vlastním: MCD RRV4, Cessna 480, Himoto 1/10 EP, reely ranger 1/10BL, Thunder tiger silnice 1/10, motorka 1/5 EP. Náš klub: http://rcoffroadteamlouny.webnode.cz/

7

Takže nejde koupit samotnou  syntetiku a lejt to do methylu ? Mám ho ještě 80 litrů. V letadle to makalo spolu s ricínem.  Ale pravda že RC cára má horší chlazení. V té to teda nepomaká?

8

jde to michat doma pokud mas 80litru methylu tak by bylo skoda ho nevyuzit.Kamarad si to micha tak pokud budes chtit tak mu zavolam a zjistim ti pomery.

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie

9

nevim, proč by jsi nekupoval olej v mountfieldu... nedelaj se oleje pro nizko otackovy a vysokotackovy motory, ale mezi tema olejema je rozdil v tom, jestli je sinetickej, polosintetickej, nebo ty prirodni sracky... chodim tam normalne kupovat sintak a do ted zadnej problem... (na polepce je pro vysoce výkonné motorky, motokáry atd...)
Jinak s tim míchánim žhavícího paliva do aut, tak nejsem si tim jistej, ale myslim, že tam musí být nitro, nejde jezdit pouze na methylu s ricinem, jako je to u letadel... jestli se mejlim, tak promin, ale nekde jsem to cetl, ze to ten motor nici a jeste to neni nic moc pojezdeni...

10

vsak smichas metanol,nitrometan,synteticky olej a"nebo" ricinak a namichas to taky jen nevim pomery-Musim zavolat kamaradovy ten si to micha doma uz leta ja to nikdy nedelal tak nevim.

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie