1

Téma: Stavba tahače nebo trial, kabina T815, 1/14, TL-01

ahoj kluci, koho byto zajimalo zkouším udělat na podvozku TL-01 ( as-01 ) nějaký kamion nebo něco na trial, zatim jsem poupravil podvozek, linku tu už někde jsou. Nyní jsem však dost pokročil s kabinou. Je to z papíru, jde o zvětšené vystřihovánky na tvrdém papíru, ještě to půjde něčím popatlat aby to vytvrdlo.
Rady, nápady a poznámky ocením dikec   8)
http://kyberbob.ic.cz/obrazky/PIC10061905.jpg
http://kyberbob.ic.cz/obrazky/PIC10061906.jpg
http://kyberbob.ic.cz/obrazky/PIC10061907.jpg

2

Re: Stavba tahače nebo trial, kabina T815, 1/14, TL-01

Nejlepší by bylo kdyby jsi to zevnitř vylaminoval,potom to vydrží  hodně.

3

Nebo aspoň podlepit balzou

4

Nejlepší by bylo kdyby jsi to zevnitř vylaminoval,potom to vydrží  hodně.

Kdysi jsem si takhle zpevňoval vystřihovánku z ABC. Zevnitř jsem do každé hrany přilepil přesně uříznutou špejli a pak jsem to ještě pořádně "prolakoval" Herkulesem. Bylo to hotové za chvilku, přitom to drželo jak čert a bylo to i celkem lehké.

5

to s těma špejlema je dobrej a jednoduchej nápad  :?

6

Do prvního kutálení.... Je to nesmysl, vystuž to něčim jiným. Třeba udělej dovnitř rám z nějakýho silnějšího drátu, a až se ti to otočí na budku, budeš mít kastli "scale" pomačkanou smile vezmi si, že podvozek bude vážit minimálně kilo a půl, a to nemají špejle šanci udržet.....

7

kolem karoserie bude rám z měděnné trubičky smile  na  karoserii by to padnout nemělo ..snad sad

8

Do prvního kutálení....vezmi si, že podvozek bude vážit minimálně kilo a půl, a to nemají špejle šanci udržet.....

Ránu v rychlosti nevydrží, ale pokud se to jen pomalu "překulí" na překážce tak by to mohlo vydržet v pohodě. Špejle se samozřejmě snadno zlomí pokud na ní působí jen tlak z boku, ale tomu hodně zabrání pevné přilepení z karoserii takže se tlak rozvede do velké plochy.

9

Nemluvil jsem o ráně v rychlosti. Ale vem si, že někdy se to jen tak nepřekulí, a auto se může otočit víckrát.... Nevim, špejlím bych nevěřil. Ro už spíš podlepit několika vrsvama slabý balzy tak, aby byly vlákna vždycky křížem přes sebe.

10

Podle pravidel trialu bude mít ta tatra rám okolo kabiny, ten by to měl ochránit, stejně jako u 1:1 :-)

11

jojo rám tam bude, právě na něj sháním měděnné tyčky o průměru 3-4mm, nevíte někdo kde v brně to sehnat??

12

Kup třeba brzdové trubičky někde v mototechně.

13

trubičky jsou nahouby ne to by se při ohýbání mohlo zničit resp deformovat, např prasknout nebo tak něco, známej mi řekl ať koupím mosazný tyčinky na svařování, odpoledne jedu do jedné firmy tak se tam mrknu a třeba mi taky poradí co se líp ohne atd...