1

Téma: Měkčí pružiny na TT-01

ahoj, chci aby se mi auto v zatackach naklanelo nebo pri akceleraci aby se naklonilo dozadu..mam obyc zakladni tlumice od tamiye a celkem tvrde pruziny.. Ted je otazka jestli je to tlumicema nebo pruzinou.Vim ze  Jdou koupit i mekci ale treba je to jen minimalni rozdil a tlumice jsou celkem drahy popripade jake. prosim o rady a zkusenosti diky

podvozek: Tamiya TT-01

a taky mi auto celkem poskakuje po nerovnostech

2

Re: Měkčí pružiny na TT-01

?????????????

3

to hlahol-když neumíš poradit,tak mlč,ty chytráku

4

no jo pravda..

5

To , že auto poskakuje způsobují "tlumiče" , který jsou u auta v základu - třecí. Ty v podstatě vlastně jen vedou pružinu.

Pokud chceš dosáhnout jen toho naklánění auta, budou ti stačit měkoučký pružiny. Pokud chceš řešit i to hopsání, tak se nevyhneš i novým tlumičům.
Já byl hodně spokojený s těmito   http://www.mz-racing.net/p1292-50102-touring-car-spring-set-5-paru/    ty nejměkčí se stlačily o čtvrtku jen vahou auta.

6

diky za rozumny prispevek ...asi by mi stacilo jen to naklaneni protoze auto je hrozne nedotacive a proste se blbe ovlada (plave)..ale jake?? tam ty co si mi ukazal jsou moc kratke ne?

7

Myslis? big_smile Jsou o dost delsi, nez ty originální smile http://pajovo.rajce.idnes.cz/TT_na_prodej/#CIMG2450.JPG

na tý fotce to tak nevypadá, protože je mám kvůli měkosti vypodložkovaný - a pořád hezky kopírovaly nerovnosti. Navíc jsem tam měl delší tlumiče a o dost zvýšený podvozek - světlost byla 26mm.
Sériový podvozek má 9-10mm
Navíc v balení jsou vždy 2kusy od každé tvrdosti - já na zadek používal o stupeň měkčí, než vpředu.

Jinak jestli se ti nelíbí nedotáčivost, tak si uzavři zadní diferenciál, hned se ti to bude přetáčet až až smile

EDIT> požádej admina, ať ti tu promaže ten bordel od těch 2 chytráků.....

8

jezis promin ja se spletl chtel jsem napsat dlouhe..fakt sorry su debi..il
takze asi je koupim, ale ted teda nejsou moc dlouhe big_smile mam tam ty uplne zakladni kratke tlumice.. kdyz udelas vyrezy pod tlumicema vis na tom plastu tak je to k nicemu ten tlumic proste nejde dolu..takze nevim..ale kdyz tak ty pruziny zkratim ale nevim jestli neporidim nake levnejsi

ani se nebudu tema chytrakama otravovat

9

O nic nejde. Ž e by byly dlouhý, to se neboj, myslim, že ty nejměkčí splní tvé představy smile a kdyby ne, tak je prodáš s minimální ztrátou - na pružinách se nic neopotřebovává co se funkce týče, maximálně můžeš odřít povrchovou barvu.

Ale je blbost pružiny krátit. To nedělej

10

ok tak ja je beru jenze na mzracingu ted maji dovolenou tak si pockam..diky za rady  wink