1

Téma: Zabíhání Trophy

Ahoj,

mám začátečnicý dotaz - koupil jsem si trophy 4.6 a v návodu je zabíhání první nádrže s koly ve vzduchu. Mám problém, že teplota jde po chvíli strašně nahoru, po 1/3 nádrže byla na 115°C, tak jsem to radši chcípl. Když ji postavím na zem, tak to nijak rapidně neroste. Jak to prosím teda zaběhnout? mám to nechat protáčet ikdyž ta teplota letí tak nahoru?

Díky za každej tip.

2

Re: Zabíhání Trophy

Ahoj, to určitě ne, teplota 115 je pro záběh hodně.Hejbal si s jehlami karburátoru??

Arrma Kraton blx 6S
Bylo: Carson CNB, HPI trophy buggy, Savage XL, Himoto 1:5, HPI Baja 5BSS, E-revo 1:10 brushless, T-REX 450,HPI Savage Flux HP + HPI Trophy buggy flux, Spektrum DX3S,Raytronic C60, Yokomo B-Max 4, Traxxas summit 1:10, DJI Phantom.Uf.:-)

3

Máš motor nastaven správně na záběh? myslím ti tovární nastavení trysky jsou zarovnané s hranami. Musí být nastavena hodně bohatá směs!.
Jinak si mylím že ti ten motor hodně točí a máš asi vysoký volnoběh tak ten šroubek trochu povol, teplota na záběh by měla byt tak 90 stupnu po 4 nadržích mužeš trochu přitáhnout hlavní jehlu a teplota aby byla lehce pře 100.
Já většinou pří záběhu přihřívám ještě fénem:D big_smile

4

Já musel dokonce mimo vrchní, povolit spodní jehlu , aby se motor líp chladil. Pak už bylo vše OK.

Bugy ASSO  1:8 ,GRP
E-Revo Brushless 2,4GHz Castle Creations Mamba Monster

5

nehejbal jsem s ničím. Teď jsem to ještě trochu šteloval, zdálo se být ok, tak jsem pak zkusil zajet první nádrž a mám trošku jinej problém - model se nechtěl rozjet, zvedl jsem teda otáčky na neutrálu a dal jsem chudší směs ... pomohlo to trochu, ale nastal jinej problém. Výkon je v háji, udělám jedno kolo, a pak se zase skoro nerozjede, a docela topí. Celkově je to lenochod, záběr na plynu na rozjezdu je dost pozdě - až skoro v polovině, čím to může být?

6

zkus napsat odkud jsi,treba ti nekdo pomuze wink

Arrma Kraton blx 6S
Bylo: Carson CNB, HPI trophy buggy, Savage XL, Himoto 1:5, HPI Baja 5BSS, E-revo 1:10 brushless, T-REX 450,HPI Savage Flux HP + HPI Trophy buggy flux, Spektrum DX3S,Raytronic C60, Yokomo B-Max 4, Traxxas summit 1:10, DJI Phantom.Uf.:-)

7

To chceš hnedka výkon po motoru , který není ani zaběhnutý? tímhle stylem za chvili budeš moct ten motor hodit za psem.
nejdřív pořádně zaběhni motor! aspon těch 6 nádrží  po 2 nádržích mužeš popojíždět ale jenom na čtvrt plynu ale stále na velmi hobatou směs! přečti si asi nejdířv něco o tom jak se motor zabíhá.

8

Opravdu to chce trpělivost a nic neuspěchat. Taky mne svrběly palce ... už už abych jezdil , ale vydržel jsem to.

Bugy ASSO  1:8 ,GRP
E-Revo Brushless 2,4GHz Castle Creations Mamba Monster

9

Já jsem nedávno zabíhal savíka 4.6 a začal jsem ladit až po šestý  nádrži,doté doby jsem na trysky nešahal.Tři nádrže jsem nechal vybublat na špalku a další tři bylo fakt jen takový lechtání plynu.Ono to stejně na tovární nastavení víc nejede,směs je bohatá a motor jakoby prská.Ani jsem plnej plyn nedával.Naposled jsem jezdil o víkendu v neděli a koukal jsem do kanistru,že budu muset kupovat další nitro palivo. big_smile Savík má  teď výkonu na rozdávání,že jsem ze začátku měl někdy problém to uřídit. ;)jezdí to jako šlak.Přeju ti ať se to podaří zprovoznit,aby jsi si mohl užívat plnej výkon,je to totiž mazec,trophy musí jet ještě líp jak savík.

10

Díky za tipy, dneska jsem zase zabíhal, 2 nádrže na špalku na provozní teplotu 95°C ... chyba byla skutečně v otáčkách na volnoběhu, ubral jsem a teplota byla pak krásně stabilní (+- pár stupňů). Zítra dám další 1-2 nádrže a pak zkusím zajíždět smile