1

Téma: Xray XB8R vs. HB D8

cau ldi, rozhodl jse mse pro koupi podvozku buggy v meritku 1:8 a kdyz jsem brouzdal po netu tak jsem narazil na vyse 2 zminovane modely v akci asi za 6 litru. Moje otazka tedy zni, jestli s nekterym mate zkusenosti nebo ktery byste mi doporucili. jak jsem si tak vsimnul, tak v cechach jezdi Xray fakt hodne lidi ale naopak zase s D8 vyhral Atsusi Hara MS tak jsem z toho jelen.
dekuji moc za veskere info smile

2

Re: Xray XB8R vs. HB D8

Ahoj, Xray XB8R je už dost zastaralý podvozek. Jezdili jsme ho asi tak před 3-4 lety, nevím přesně. Záleží na tom, k čemu podvozek potřebuješ. Na žádné velké závodění to už rozhodně nebude, dnešním podvozkům nebude stíhat. To ale neznamená, že se s ním závod nedá odjet! Je to ohromný držák, kvalita použitých materiálů je opravdu fantastická.

Když to shrnu, tak pokud míříš na závody a myslíš to fakt vážně, tak bych z tebou uvedené dvojice koupil HB D8. Pokud to máš na jezdění za barákem a sem tam závod nebo závody vůbec nebudeš jezdit, tak bych vzal XRAY XB8R. Rozhodně na tom bude líp, než nějaká RTR sada.

3

Aha, tak to mě nenapadlo ze je tak stary. No, ona ta D8 vychází i finacne lepe takže mám jasno. Ano mám to na závody. jezdí se nejaký open závody blízko Prahy?

4

Nekupuj si to, nikdo to nejezdí a neumí to nikdo nastavit! kup si nějaký osvědčený podvozek. PS:Hara stejně jede úplně něcojiného než je v základním kitu co koupíš ty  lol

5

? Proč by to neuměl nikdo nastavit? Kazdy nastavení buggy je vesměs totožné, ne? A Hara tam ma asi je jenom 4-5 vylepšení. No a jaky podvozek teda doporučuješ?

6

Můj názor je takový, že každému sedne na ruce něco jiného. To, že Dave nedoporučuje HB ještě neznamená, že ty ho nebudeš umět nastavit a nebudeš s ním umět jezdit.

Jinak dobrých podvozků je spousta. Ať koupíš HB, xray 808, losi, mugen, všechno jsou to profi auta a záleží jen na tobě, co ti víc sedne.

Osobně doporučuju xray 808, bratr ho jede druhou sezonu a je to fantastické auto jak jízdními vlastnostmi, tak i kvalitou a zpracováním.

7

Neumí to nikdo nastavit pač to nikdo nejede big_smile pokud se s tim chceš trápit proč ne, je to na tobě  wink
Co doporučuju, jsou ty podvozky který sou nyní nejvíce rozšířený, nemáš starosti s dílama a každej ti určo rád poradí co a jak nastavit, tj. Xray, Mugen a Losi popř. Kyosho který je už taky pomálu.. wink

8

Ale coby se na tom nedalo poradne nastavit? A jakej je rozdíl nastavovat napr. Losinu a D8? Sbihavost, rozbihavost, sklon, odklon, světlá výška apod. Tak jakej je v tom teda rozdíl?

9

Pro základní jízdu je to u všech dost podobné, ale jemné niance v nastavení jsou pro každý podvozek specifické a navíc si to každý nastavuje podle sebe tak jak mu to nejvíce vyhovuje. Hlavním argumentem pro mě je dostupnost dílů. Pokud mi něco odejde na závodech a nemám to, kolega většinou vypomůže  smile , ale pokud jsem jediný kdo to jede, tak můžu jet domů :cry: .

10

tak nakonec padla volba na D8. ze zacatku budu resit nastaveni setupsheety od Hary. z toho se odpichnu a pak budu laborovat. big_smile
jinak, diky moc za rady ! wink

11

tak nakonec padla volba na D8. ze zacatku budu resit nastaveni setupsheety od Hary. z toho se odpichnu a pak budu laborovat. big_smile
jinak, diky moc za rady ! wink

12

bejt tebou tak pro cesky pomery koupim jetou xb808 od xraye protoze

a, na zavodech ji bude mit 30% lidi a kdokoliv ti dokaze poradit (konkretne treba d8 lip funguje kdyz ma vepredu ridsi olej nez vzadu, xb808 presne obracene) d8 pokud vim v cechach ma jen jeden clovek kterej zavodi treba  kdyz ti chcipne startbox, tak neni problem si ho na xraye pujcit... rozlames kastli a nekdo ti muze za pusu dat svoji jetou... apod

b, aby d8 byla konkurecne schopna, tak potrebuje mraky tuningu na odlehceni jinak je tezka jako hrom.. nakonec to vyjde vsechno stejne, ve startovnich nakladech se proste usetrit neda

c, kdyz neco znicis na zavodech na d8 a nemas to u sebe tak jedes domu (idealne v prvni kvalifikaci, kdyz jsi zaplatil startovny a odjel dve kola) a NIC neni horsi, nez se tesit mesic na zavody a pak si nezajezdit.. oproti tomu na xraye na vsech czech open a mcr sezenes cokoliv

a nakonec, jetej xray ti poslouzi velmi dobre (sam sem jednoho koupil loni na podzim a ted si koupil novou buggy spis pro pocit nez ze by mi na ty jety neco vadilo) a bude stat kolem tvejch 5-6k v pohode

a hlavne uplne nakonec.. pokud chces zavodit, tak proste nemuzes resit jestli vstupni buggyna bude stat 6 nebo 10 tisic.. protoze kazdej jeden zavod stoji 1-3k at delas co delas, takze si kup bud poradne hardcore vytunenou d8 nebo neco z vyse doporucenejch znacek, jinak te to fakt bude akorad stvat...

13

mno já jezdím czech open na XB8 je to  držák,ale nestíhám ve skocích a ovládání je to opravdu problém koupil jsem to abych se to na tom naučil. ted reším co  koupím - bud   Losi 8ight 2.0  nebo Xray 808 spec 2010 . no a ted babo rad.    tongue  :?:  :?:

Losi 8ight 2.0 (E) ,Nanda ,Toro 900, DX3S , Ninja jx , Mamba Monster 2200
http://www.rcbuggymost.cz/

14

já bych koupil xraye, protože má narozdíl od losi normální šrouby a ne palcové. nevím jak moc velký by to byl pro tebe problém. myslím si že tyto dva podvozky na tom budou stejně. zkus se zeptat J.herry(ho) na toho xraye, má tu spec 2010 a měl i losi 2.0 ;-)

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

15

ano ano ty šrouby to je tak trochu problém, musím se ješte zeptat v krámech kde prodávají šrouby jestli jsou schopni mi je sehnat.Jinak  to bude docela problém :-(  s tou losi :-)

Losi 8ight 2.0 (E) ,Nanda ,Toro 900, DX3S , Ninja jx , Mamba Monster 2200
http://www.rcbuggymost.cz/

16

no jako, já taky teď jezdím XB8čku na open závodech a zatím mi to stačí na naučení. na těch závodech co jezdím to v celku ještě stíhá, takže tuto sezónu s tím dojezdím, ale příští rok už bych chtěl jít do 808čky. myslím že tento podvozek bude na naše tratě vyhovovat a hlavně na to jsou jednoduše sehnatelný díly, u losi to taky určitě nebude problém, ale dal bych přednost tomu Xray i hlavně kvuli těm šroubům.  wink

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

17

Ahoj.Xray xb808 jezdí opravdu pěkně (já mam 09),ale pokud máš šikovné ruce tak ti bude stačit i xb8.Všechno to jsou držáci.Já jsem moc spokojen.