1

Téma: HSP 1/16

Zdravím všechny,
koupil jsem si "mini" monster 1/16 od HSP :evil:
To že jsem udělal chybu již vím,na druhou stranu za 1000 to nebyl špatný nákup.Problém mám samozřejmě s náhradními díly.
Nevíte někdo,kde by se dali sehnat ? at hledám jak hledám,nic ... sad
Koupil jsem si silnější baterii a nabíječku,ta se mi neztratí,s tímto si nějak zablbnu a pak již koupím něco rozumnějšího ...
Ale napadlo mě,že by HSP jistě mohla být kopie 1:1 nějakého "značkového" monsteru,ikdyž v tomto měřítku ... sad
Poradte,má-li cenu,zjištovat čeho je to kopie a postupně kupovat díly z originálu,nebo se na to uplně vykašlat a pak koupit něco lepšího?
Přemýšlel jsem,že bych mohl v budoucnu koupit jen auto (rc,sice nelibé kvality,mám,mohl bych ho tedy do začátku použít),serva jsou stejná v měřítkách 1/16 - 1/8 ? Horší to bude,počítám s regulátorem.
BTW jsem kdysi viděl někde tabulku srovnání motorků řady 540,nemáte jí někdo ?
Úplný popis toho krámu,co jsem koupil:
HSP EP off-road Truck/Wecker/Army/Jeep

Nemohlo by to být identické s Troian a následně něčím lepším ?  :oops:

2

Re: HSP 1/16

ahoj nahodou toto auto neni vubec spatne (myslim v teto cenove kategorii) Nejake dily by tam meli pasovat i z toho Trojana protoze koncepcne to vychazi ze stejneho podvozku....Kde koupit nahradni dily tak to netusim ale jednou jsem narazil na stranky www.modelfun.cz kde prodavahi prave toho Trojana a maji tam napsane ze dokazi sehnat vsechny nahradni dily v tomto meritku...

3

Ahoj. Mám podobný auto, ale vůbec se mi nedaří sehnat silnější baterku. Kde si ji prosím tě sehnal a za kolik a to samý mě zajímá o tý nabíječce. Jak psal jumborc tak na modelfun jsme si už objednávali náhradní díly a jsou kvalitnější než původní.

4

No já sehnal 7,2 4400 mAh a musel jsem jí trochu (trochu víc) upravit.Ted to lítá ca 40-60 minut (teoreticky) protože jsem spálil minulý motor a nový zatím zajíždím ... sad  Je to k po.rání ... To auto (hračka) není stavěné na jízdu více jak 20 minut v kuse sad

5

Děkuji za rychlou odpověď, ale mohla by být podrobnější?  big_smile

6

No,celý akupack jsem rozebral na jednotlivé články,poskládal si je,tak aby se vešli 4 vedle sebe a na ně 2 zbývající a zapekl jsem je smrštovačkou.Těžiště je relativně nízko ,až na zbylé 2 nahoře.Jinak to holt nejde,do 1/16 to prostě nenarveš sad

7

No já sehnal 7,2 4400 mAh a musel jsem jí trochu (trochu víc) upravit.Ted to lítá ca 40-60 minut (teoreticky) protože jsem spálil minulý motor a nový zatím zajíždím ... sad  Je to k po.rání ... To auto (hračka) není stavěné na jízdu více jak 20 minut v kuse sad

Pokud chceš jezdit dýl tak si kup regulátor který se montuje do jeho větších bratříčků 1:10
Vypadá uplně stejně, má i stejné rozměry ale má lepší elektroniku určenou pro modely 1:10
// vymazan odkaz;;; scarabeus

8

Dá se na tohle auto použít 3S Lipolka? Vydrží to regulátor?
A když je na 1/10 lepší regl, zvládne to ten?

9

Bez ohledu na to jestli to zvládne regulátor, ti říkám že to nezvládne to auto. byla by to smrt pro většinu převodů, difů a unašečů. Prostě na tohle to není stavěné...

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

10

V tom asi souhlasím. Jen mě zajímalo jestli to prostě vydrží. Nikde sem nemohl zjistit ty parametry.

11

Zdravím, potřeboval bych radu, jaký akupack LiPo koupit do této potvůrky. Samozřejmě tak, aby to vydržela origo elektronika big_smile
HSP-BUGGY-TROIAN-4x4-RTR-1-16

Naposledy upravil: kenu (25. 12. 2011 16:10:39)

LRP Shark 18 MT, NOVAK Mongoose Micro 13,5T, Sanwa MX-3X, Raytronic 16
http://kenu.rajce.idnes.cz/

12

No pokud se budem bavit o NiMH, tak 6clanek. Pokud o Li-Po, tak 2S. S kapacitou musis tak, aby se ti vesla do kastliku, nic vic. A vydrz elektroniky? To je na tobe, je treba hlidat teplotu. Cim vetsi kapacita, tim dyl budes jezdit, tim vic se bude elektronika hrat...

XRAY T3R, Traxxas Ken Block, Axial SCX10 Hilux, Axial Wraith, Tamiya Scania R620 - Spektrum DX3E, DX3C, Futaba 4PL
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com

13

ano, jedná se o LiPo. S tou teplotou je mi to jasné, ale nakonec rozhodl stejně prostor na akupack. Zkusím tam nacpat 1600 a uvidíme ;-)

LRP Shark 18 MT, NOVAK Mongoose Micro 13,5T, Sanwa MX-3X, Raytronic 16
http://kenu.rajce.idnes.cz/