1

Téma: Lepení pneu

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, jakým lepidlem se dají dobře přilepit pneumatiky. Počítám, že sekundovým, epoxidovým a podobnými lepidly se nelepí. Zajímalo by mě lepidlo v nejlepším poměru cena/výkon.

Děkuji

2

Re: Lepení pneu

Myslím, že bys tím vteřiňákem nic neskazil..

Asso B44.1, Asso B44, Asso B4, Asso T3, Traxxas Slash 2WD, LRP Shark, HB Cyclone TC, Mini Inferno
Sanwa M11, elektronika LRP

3

lepím to zásadně vteriňákem. když se opotřebují tak to jde i sundat

4

Nejlíp se to sundává tím, že to strčíš do teplé, horké vody wink

Asso B44.1, Asso B44, Asso B4, Asso T3, Traxxas Slash 2WD, LRP Shark, HB Cyclone TC, Mini Inferno

5

Paráda, díky za rady. Zkusím to.

6

Obyčejným kyanoakrylátem bych pneumatiky nelepil. Používá se na to speciální fteřiňák, jeho obchodní název je Gummi.

7

http://www.akcnipneu.cz/prislusenstvi/sprej-na-lepeni-pneumatik-300-ml/115/

můžete to někdo zkusit big_smile  big_smile

8

Obyčejným kyanoakrylátem bych pneumatiky nelepil. Používá se na to speciální fteřiňák, jeho obchodní název je Gummi.

Zajimave, vsichni tvrdi opak. Zasadne kyanoakrylat, obycejnej sekundak. Pro odstraneni povarit ve vode a voilla vse je v pohode. Ozkouseno xyz lidma, vcetne me, zrovna jdu jednu sadu vyvarit.

9

Pár gum jsem lepil obyč vteřiňákem (nějaký HVP pro modeláře) a nic moc - celkem se to odlepovalo. Pak mi v Hobbyteamu doporučili nějaký tušim japonský vteřiňák (powers quick drying glue), speciálně na lepení kol a to je o něčem jiném. Je hooodně řídké, krásně tam zateče a drží perfektně.

10

Ano vteřinákem se to lepí...třeba od loctite...řešilo se to tu milionkrátsedumkrát.Jsou na to spec nástavky s takovým jako by vláskem-ocáskem který při lepení zajede při odchlípnuté gumě do disku a apikuje tam lepidlo..........hledej šmudlo tongue

11

http://www.akcnipneu.cz/prislusenstvi/sprej-na-lepeni-pneumatik-300-ml/115/

můžete to někdo zkusit big_smile  big_smile

Tím bys asi moc nepřilepil.  8O

Buggy 4WD 1:8 Mugen MBX Eco;  Buggy 4WD 1:10 HB Cyclon D4   
Buggy 2WD 1:10 Ansmann Mad Rat;  Stadium Truck 2WD 1:18 ZT2

12

Me tez doporucili jakysi neobycejny vterinak - stal zhruba stejne jako obycejny, tak mi je to fuk ;-)

13

Já používám vteřiňák Sicomet, co používáme v práci a zatím vše drží skvěle, dokonce i na hliníkových kolech bráchovy motorky. Prostě kvalitní velmi řídký průmyslový vteřiňák. smile

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

14

Děkuju, děkuju za rady, koupím pneu a jdu lepit  wink

15

Dovolím si obnovit toto téma... Jak skladovat otevřené (použité) vteřinové lepidlo, aby vydrželo řekněme pár měsíců a nezatvrdlo? Zalepím pneu, lahvičku pevně utáhnu, postavím do poličky a... na jaře bude jako beton. Skoro mi přijde, že když lepím gumy (v mém případě) 3x do roka, že bych měl počítat pokaždé s novým lepidlem.

16

Ideálně je dobré ho skladovat v lednici.Já to tak praktikuji drahně let a osvědčilo se mi to.

17

Aha, to je zajímavý, mně v krámě říkali, že hlavně ne ve vlhku. A vlhkosti je v lednici habaděj... Zkusím to, za to nic nedám - vlastně maximálně půlku lahvičky lepidla :-)

18

No a ještě ho samozřejmě dej do pytlíčku aby nedošlo k úniku a kontaminaci potravin big_smile

19

No tak jestli jde o obyčejnej vteřiňák tak bych to nehrotil stojí cca 12Kč..takže to není 3x do roka taková oběť .... :twisted:

20

No nekde jsem cetl ze proces starnuti se da spomalit tak ze to lepidlo das do chladu.Ale bacha nedavej to do lednicky k potravinam.I presto ze ho budes mit poctive dotazene tak ten kyanidoakrylat bude tekat ven a je to pekny svinstvo:-( Jsem si ted koupil nejake nove lepidlo s takovym steteckem misto aplikatoru a kdyz to otevru tak se z toho normalne kouri a desne z toho slzi oci.Ale je fakt ze drzi opravdu dobre:-)

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie

21

No některý ty lepidla jsou moc...Kouří?? Tak to bude nějaký přírodní :-D ..to si das do lednice a koncis...mozna by stacilo do sklepa?? Plus minus 10stupnu.

22

tak nejak se spokojim s lahvickou od soudala,   cena kolem 110-115
je toho 20g a vcelku dobry uzaver s jehlou

23

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=5316  tohle mám přes pul roku a ještě neztrvdlo...a mám ho normálně v pokoji  roll

24

Když  jsem si pořídil moji první buggy 1:8 rex-x a k tomu nová kola, tak hned při první jízdě se mi vyzuly pneumatiky:-)...

Nevěděl jsem samozřejmě, že se kola mají lepit k ráfkům, ale napadlo mě to potom...:-) Tak jsem vzal chemoprén extrém co byl po ruce a prcnul ho tam, samozřejmě Chemoprén působil jako by tam ubec nebyl. Ostatně s Chemoprénem mám pouze špatné zkušenosti... cokoliv jsem s ním kdy lepil nelepilo...

Nakonec jsem skočil na google a vyhledal si rady na tomhle fóru, zjistil jem že stačí obyč sekundové lepidlo, tak jsem sáhl do šuplíku a vzal první co jsem nahmátl, přilepil kola a drží to skvěle. Bylo to obyč sekundové lepidlo od Loctite Super Bond a myslím si že ty kola z těch ráfků už nikdo nikdy nedostane:-) (a nevěřím že by to šlo horkou vodou, zkoušet to zatím raději nebudu:))

25

Možu doporučit tesco vteřiňák  big_smile  8kč kus

HPI E-Firestorm + Foxy R60B + Robitronic 8.5T + LIPO power
Thunder Tiger ZT-2