1

Téma: Co rikaji pani zkuseni modelari na Himoto 4wd onroad?

Hodne jsem koukal na toto forum a jeste vsude mozne ,hledal jsem auticko se kterym bych mohl poblbnout jak predbarakem na parkovisti tak i nekde na nejake te draze.Celou tu dobu jsem cumel na HPI e10 ale spousta lidi o nem rikalo ze je to hracka se spoustou nahradnich dilu a ja se rozhodl decentne priplatit a koupit himoto podvozek z kastli Mustang GTR od HPI.
Me skusenosti z jezdeni (hlavne v praci,mame tam nove podlahy a hodne mista) mam hodne dobry pocit.Auticko jezdi jak splasene a silene presne reaguje.
A nevyhody jsou ty ze je hlavvni pohonne prevody jsou uplne odkryte a na parkovisti s kaminky to dava tem koleckum docela zabrat.
Ma nekdo taky tohle auticko?Mate nekdo fotky zakryti ktere by poslouzily jako inspirace?A co jako zkuseni modelari s auticky za desetitisice rikate na tento modylek?

Zde jsou nejake ty fotky http://masakteritory.galerie.cz/

At vam to paradne jezdi smile

2

Re: Co rikaji pani zkuseni modelari na Himoto 4wd onroad?

Dovolim si zde uveřejnit svůj bordelkryt

http://pajovo.rajce.idnes.cz/Bordelkryt_Himoto_truggy/#album

výroba zabrala asi 3 hodinky , kryt je na 100% funkční (pokud se jezdí s horním deklem.... jednou jsem jel bez něj, a od toho je auto uvnitř zasratý big_smile )

V tomto stavu může kolem řízení proniknout dovnitř trošku sněhu, ale z toho nemám žádný stres, regulátor i přijímač jsou dost vysoko. Navíc jsem tam nikdy neměl víc, než pár kapek. Pro úplný utěsnění je možno dát na řídící spojovačky prst z gumový rukavice /balónku, kondomu, čehokoliv/ , potom pod kryt nejde už vůbec nic. Taky jsem to měl, ale asi jsem měl moc tuhý rukavice, protože se maličko zmenšil rejd- kladlo to moc odporu.

Mám sice kryt na truggyně, ale až po kardany z diferenciálu je to šasi naprosto stejný jako onroad smile

3

Ten bordelkryt se mi libi hodne zkusim neco podobneho zrealizovat jen to musim udelat sikmo pac bych tam pak nedal kastly.A to ze mas ten kryt s vikem to je bomba big_smile me to vubec nenapadlo  :oops:

4

jj, to je kvuli vymene baterek a pristupu k elektru - potom muze byt kryt se vsech stran utesneny lepici paskou, a voda pod nej nejde. kdyz to udelas dobre, tak ti bude viko sedet na krytu bez gumicek smile i ja ho tam mam jen nasazeny, a nepusti to nic. smile  material na stavbu sezenes v papirnictvi nebo v tesku /treba/ - folie na dokumenty za cca 30-40 kc

5

Taaak na bordelkrytu pracuju.Delam to z podobne folie.Ale vipadato ze moc lidi toto auticko nema  roll

6

Tak onroady od Himota co ja vim na odbyt moc nejdou, to už spíš ty truggy/buggy nebo monstertruck.... Ať se kryt zadaří smile

7

Stejne je to zvlastni ja snad rok sjizdel net,stranky vsech ruznych prodejcu a vyrobcu protoze nejsem nejbohatsi a zatim co jsem decentne setril cucel jsem snad na vsechny mozne auticka v cenove kategorii 5000 a v porovnani s ostatnima jedine himoto.
A to nejsem nijak zaujaty nebo ze bych nadrzoval.Ja celou dobu chtel neco jako je ta tamiya nebo e10 od hpi.Ale ted co sem zacal jezdit jsem si jisty ze sem udelal dobre smile spokojenost!!

Nooo az na to ze je na motor potreba chladic kdyz tomu chcete davat tak jako ja  lol

8

Nooo az na to ze je na motor potreba chladic kdyz tomu chcete davat tak jako ja.

Taky mi pěkně topí, ale mezi motorem a vrchním platem není moc místa. Už jsi zkoušel tam nějaký chladič dopasovat?
Tom

9

Já tam mám origo chladič od himota - a že není malý , vejde se tam celkem presne smile

10

jojo prave nadtim uz dva dny premyslim.Chladic jsem objednal a v pondeli prijde.Jedna se o aktivni chlazeni.Je tam opravdu malo mista a to znamena ze jsou jen dve moznosti.Budto motor oddalit a dat vetsi prevod tudiz by pak auticko bylo rychlejsi a nebo to mirne odpilovat.Ja jen doufam ze to nebude potreba a ze tam chladic vleze.Kdyz tak poslu foto  smile
Prave pracuju na bordel krytu podle pana pajika_cz a docela to jde.ale je to drbacka.Snazim se aby to bylo co nejpresnejsi smile

11

Takze druha verze bordelkrytu podle pajika_cz je temer hotova  smile
jeste jsem pridal chlazeni na regulator taky se vcelku hral a i kousek hliniku hodne pomuze
par fotek - odkaz v podpisu 8)

12

Taky mi pěkně topí, ale mezi motorem a vrchním platem není moc místa. Už jsi zkoušel tam nějaký chladič dopasovat?
Tom

Pane takze chladic se tam vleze uplne presne Staci kdyz to plato povolis
nadzvednes a nacvaknes chladic a pak plato dotahnes.
Chladic musi byt mirne ze sikma.Jinak by si musel to plůato pripilovat.
No a tento motor neumoznuje aktivni chlazeni protoze magnet je moc silny a neni nijak stineny takze ventilkatoru nedovoli zadny pohyb.
Ja to vyresil pridanim dalsichi dvou hlinikovych profilu.Neni to elegantni reseni ale je maximalne funkcni.Odvod tepla je paradni
  lol
FOTO - http://masakteritory.galerie.cz/4487239-aktivni-chlazeni-motoru/edit#63176189

13

Pro umístnění chladiče je vhodné použít horní plato z offroada, je v místě motoru rovné a pak tam není problém dát jiný chladič.
Odjel jsem s tímto podvozkem několik závodů v a po menších úpravách se výsledek dostavil : celkově 1. v kategorii hobby Lestr-cup.
Pro začínajícího jezdce (jako já) úplně ideální, sem tam rána a pořád drží.
Pokusím se změny zdokumentovat a pověsit to někam na web.

Tak zde pár fotiček http://3p0.rajce.idnes.cz/STRADA_TC_1_10/

14

Mas to paradni smile Na fotky jsem kouknul.
Me osobne se hodne libi jak je auticko provedeno a hlavne jak dobre jezdi a posloucha.
ja to plato nebudu menit,radsi to sve mirne upravim a bude to temer to same smile staci jen kousek upilovat a zarovnat.
Chlazeni uz tam mam a motor uz netopi tolika le i tak je porad dost rozpaleny.No co, az dojede koupim nejaky poradny smile