1

Téma: záběh motoru u HPI Trophy 3,5

Dobrý den,
pořídil jsem si HPI Trophy 3,5 a nechtěl bych udělat chybu při záběhu. Na netu jsem toho sice přečetl dost ale stejně budu rád i za nějaký rady ohledně správnýho provozu (výměna olejů (tlumiče, dif), seřizování jehel ... atd. ). Kdyby byl někdo z Prahy (ještě lépe z Prahy 10) a měl by tenhle týden čas na záběh a pár rad třeba za flašku, tak budu moc rád....
Předem díky

2

Re: záběh motoru u HPI Trophy 3,5

Ahoj,
docela nedávno jsem zabíhal motor 3,5ccm sice u savyho, ale myslím že tyto motory budou dosti stejné, neee-li identické. Sám jsem taky vše konzultoval zde a určitě nemůžu říct, že jsem prohloupil! Nicméně!!! DOPORUČUJU udělat záběh motoru vybrbláním 2 nádrží na prázdno a potom se velmi přesně držet manuálu v přiloženém DVD a to i co se týče štelování motoru neboli jehel!!! Dostal jsem tu odkaz na určité stránky, kde (určitě zkušený) nějaký modelář popisuje, jak ladit tyto motory... Když jsem to zkoušel podle něj... No ani nechtěj vědět... Motor se dal hned po nastartování do maximálních otáček a ne a ne spadnout! Když jsem vše vrátil do nastavení podle přiloženého manuálu, vše bylo OK a autíko si vrnělo jak kocour. Dnes mám vyjeto 5L paliva a myslím že Savo jezdí jak o život a motor je v rychtiku.
To na co se tu ptáš, je vcelku dost obecná věc: výměna olejů... to bych asi řešil až to bude na místě, když jsi ještě ani nezaběhl motor, tak to nemá smysl řešit, ale s tím už Ti moc nepomohu... Jak jsem řekl, mám Savage GT-1 a podle mého je tam stejný ten motor.
Tak hodně štěstí a hlavně se ničeho nebát!!!  8)

Je: E-Revo VXL / SCX10 - Jeep Wrangler Rubicon / Axial Wrangler Wraith / Spektrum DX3C / Hitec Eclipse 7 PRO
Byl(o): Cross Tiger / Savage 3,5ccm / E-Revo VXL / E-Maxx 3908 / Blade Dancer / Gama 2100 / Scout
FOTO▼▲▼VIDEO▼▲▼WEB

3

díky
asi to zejtra zkusim sám
použiju Titan RS-16, je ok?

4

No já jsem od samého začátku jezdil a i zajížděl na TITAN Pro RS 25% a ten tam leju pořád. Jsem s ním spokojenej, i když je o něco dražší, spokojenost musí být na prvním místě! (je to můj názor)

Je: E-Revo VXL / SCX10 - Jeep Wrangler Rubicon / Axial Wrangler Wraith / Spektrum DX3C / Hitec Eclipse 7 PRO
Byl(o): Cross Tiger / Savage 3,5ccm / E-Revo VXL / E-Maxx 3908 / Blade Dancer / Gama 2100 / Scout
FOTO▼▲▼VIDEO▼▲▼WEB

5

Výrobce doporučuje pro tento model palivo 2O nebo 25%. Mne  také čeká záběh.  Protože bydlím v paneláku , nechávám to na teplejší počasí. Koupil jsem palivo s obsahemnitro 25% a na tom také budu zajíždět

Bugy ASSO  1:8 ,GRP
E-Revo Brushless 2,4GHz Castle Creations Mamba Monster

6

vadí když zajedu s 16 a pak třeba přejdu n 20-25?

7

No jestli to vadí nevím, ale bylo mi doporučeno, ať se držím jednoho paliva... Samozřejmě už vůbec nedoporučuju měnit značku! Jestli vadí měnění typu dané značky...? Jestli jsi to ještě nenačal, tak bych to někde v prodejně zkusil vyměnit... Možná budeš mít štěstí. A jak říkal tady kolega, počkal bych (teda jestli to nebudeš dělat v garáži) na teplejší počasí... Alespoň se záběhem...

FOTO▼▲▼VIDEO▼▲▼WEB

8

zkusim to vyměnit... mám možnost garáže...
16 sem vzal původně kvůli počasí/zimě, ted nevim jestli si ho nechat nbo vyměnit
jinak jakej typ svíčky na záběh?

9

Na výběr svíčky mrkni sem:

http://www.rcauta.net/forum/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14711&highlight=

Já tam mám teď tuto:
OS MAX No. R5

Maximální spokojenost!!!

FOTO▼▲▼VIDEO▼▲▼WEB

10

Poslal jsem ti odkaz na stránky - kde je upřesněna volba svíčky..

11

zkusim to vyměnit... mám možnost garáže...
16 sem vzal původně kvůli počasí/zimě, ted nevim jestli si ho nechat nbo vyměnit
jinak jakej typ svíčky na záběh?

16% nitra se na záběh neboj,  někdo to i doporučuje..i já jsem takhle zabíhal minulý rok hpi trophy, koupil jsem litr na záběh a pak přešel na 25% titan , při přechodu na jiný počet nitrometanu a hlavně jakýho koliv paliva, myslím tím změnu výrobce  chce to motor dát do továrního nastavení a nechat vybublat jednu nádrž..pak motor naladit a držet se jednoho paliva.. smile

12

[/quote]při přechodu na jiný počet nitrometanu a hlavně jakýho koliv paliva, myslím tím změnu výrobce  chce to motor dát do továrního nastavení a nechat vybublat jednu nádrž..pak motor naladit a držet se jednoho paliva.. smile[/quote]

...a není to zbytečný a jednodušší vyměnit jednu plechovku paliva, než přelaďovat motor a znova nechat vybublávat nádrž? No jak myslíte pánové...  roll

FOTO▼▲▼VIDEO▼▲▼WEB

13

Jednodušší to je, říkám to jen pro informaci když někdo přechází na jiný palivo smile

14

Mám dotaz, mohl by mi někdo fundovaně vysvetlit proč bych měl motor znova zabíhat při změně značky paliva, případně proč jezdit pořád stejnou značku.

15

Mám dotaz, mohl by mi někdo fundovaně vysvetlit proč bych měl motor znova zabíhat při změně značky paliva, případně proč jezdit pořád stejnou značku.

najdi si to v historii fóra, už to tam bylo mockrát... jsou to takový tipy a triky... myslím že to prostě motorům neprospívá!!!

FOTO▼▲▼VIDEO▼▲▼WEB

16

při změně paliva se nezabíha znova motor, jenom se dá do tovarního nastavení a nechá se vybublat jedna nádrž, je to z toho důvodu, že každý výrobce má jiné složení paliva, co se týče namíchání třeba oleju ať už syntetiky, nebo ricínu, nebo jiný počet % nitrometanu. ten motor si na to lepe zvykne..

17

Něco si o změně paliva  najdi na forum. smile

18

Máte někdo zkušenosti se záběhem motoru mimo model ... motor připevněn na odtlumené podložce , s nádrží a výfukem .   Tedy jestli se to vůbec provádí ...

19

provádí se to, koukni se na zabíhací stolici od HUDYHO .. smile