1

Téma: TATRA 815 8x8 na nápravách final monsteru

Tak mě napadlo postavit tatru  jelikož se mi líbějí tyto kolosy otázka zní zda to bude fungovat.nechal bych motory,i dyferaky a tlumice big_smile jednalo by se o trial big_smile za rady a odpovědi dík smile

2

Re: TATRA 815 8x8 na nápravách final monsteru

:arrow:       http://forum.rc-trial.com/phpBB3/

3

znam ale admin mi to ještě neaktivoval sad

4

Tady máš inspiraci. Petr

http://www.savage-central.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=72545&postdays=0&postorder=asc&start=0

Spektrum DX3R a DX3E, Truggy HB D8Te, Strada XT, CR-01 Toyota Landcruiser.
http://balzac.rajce.idnes.cz/

5

hezké smile

6

Zkoušim z TL01 stavět 6x6, protože 8x8 maji všichni  :-)
největší problém zatím mám s nějakým jednoduchým uchycením dvou rozříznutých částí k sobě. Správně mít souosý šáska kuli kardanu taky neni cekem sranda.
Zárověň jsem zrušil originální umístění motoru, a pude jinam kvůli těžišti.
Obrovský plus varinaty 8x8 je to, že do středu jde celý TL šasi bez úprav, protože v originále má 8mikola 260cm mezi středníma kolama. bude ale problém s relativně nízkym přejezdovym úhlem.
Radim ti jdi do toho, ty díly jsou za hubičku, tak testuj.
Zkoušel jsem dávat inzerát na zbytky i poškozený od TLek, ale nikdo nic...  takže stavim v podstatě z novejch, až je mi to občas líto.

7

ještě uvidim dnes sem to začal kreslit ale ve měřítku 1/8 (abych nemusel zužovat nápravy) myslim si že to nakonec dopadne tak že to bude 1/10 ale poměr nebude přesný,utahly by to dva motory 540 z finala?? bude vadit že bude kratší a šírší??? myslim že průjezdnost by mohla být ok a celý model by mohl na rekreační ježdění stačit big_smile  big_smile

8

no právě že TL01b má stejnou rozteč jako tatra 1/10, myslim, sem si to hledal, a píšou šířka 250, což odpovídá desetině ne?
Motor to utáhne s přehledem jeden, ale nelze použít originál motor, protože bys ho uvařil a s redukční převodovkou se tam nevejde.
Já osobně používám 100T atlas s převodovkou od RC4WD 1/4, ale je to už moc pomalý, 65tka by byla lepčí, protože mi to teď jede hrozně pomalu, cca 3,5km/h. Ale to je jen 4x4 a mam to na expedice, a teď mi 2200mAh baterka vydrží na 2h trvalé jízdy, takže nehonim rychlost.
Tatra mi teď zamrzla, čekám až přijdou frézky do mašiny, abych si mohl vyřezat pixlu na převodovku.

9

final má šířku i s kolama 31cm a tatra je 250cm myslel jsem že necham motory se stejnou převodovkou a regly tam taky zůstanou (zapojení přes Y kabel) a když  už jsme u toho ,tak jakej slušnej motor a regl by tam šel dát??? co by to stálo????(elektromotorům moc nerozumím) smile

10

nojo, ale to nesmíš měřit originál kola, ty jsou nejen uplně mimo šířkou, ale i průměrem. Na tatru z tech levnějších pasujou rozměrově trail doctor XL, a na beadlockách z axika i odvedou dobrou službu za mrzký peníz. Mě se to povedlo slovit na inzerátech za pár korun, jen to chce trochu hledat a mít trpělivost.

11

asi bych tam nechal ty z finala,ale ještě uvidíme yikes

12

Zdar tak jsem tu zas.a mám dotaz ohledně tatry 815.Nakonec bych na ní dal nápravy z axialu scx10 jelikož je to vyzkoušené a funguje to,ale potřeboval bych vědětkde se dají koupit za rozumné peníze díly na axial a jaký motor nebo jestli bych dal jeden na přední nápravy a jeden na zadek,hlavně co cca stojí .a jak udělat průchozí diferenciály ,a zda by bylo možné udělat nějakou manuální převodovku aby tatra jezdila i jinak než krokem... big_smile S pozdravem Tomajz

13

Díly na axial buď bazarově , nebo koupit celýho Axíka a zbytek rozprodat. Opačně se to finančně nevyplatí.  U náprav Axial je nesmysl dávat dva motory , jednodušší je jeden motor s převodovkou a rozvodem. Pokud trváš na dvou motorech tak pak cravlera od Reely.
Co se týká rychlosti , stačí dát otáčkovější motor a zrychlíš dostatečně.
Cena motoru = plechovka Johnson 540.
Průchozí náprava se dá nejjednodušeji udělat složením dvou náprav v jednu se dvěma vývody.

14

já bych totiž potřeboval alespoň cca na kolik by to vyšlo

15

ale zase kdybych dal dva motory,jeden na zadní dvě nezatáčecí nápravy a jeden na dvě pření zatáčecí nápravy tak bych nemusel řešit ty prochody náprav big_smile

16

Ale uvědom si, že ty nápravy jsou relativně blízko u sebe a myslim že se nevejde převodovka s kardanama mezi, abys zachoval rozumný propružení náprav.

17

to je taky pravda ale fakt nem jak to udělat....... sad

18

Jako to má v originále V3S  :-)