1

Téma: Záměna výfuku

Ahoj.Chci se zeptat na radu.Teď si dávám dokupi auto od CARSON GO-Cart.Má to ale rozpadlej motor X-Race 2,5ccm.Zaměnil jsem ho za motor Thunder Tiger PRO-12BZ 2,11ccm.Je trošku upravený,kratší klika,karburátor... Komprese už taky nebude 100procentní.Po nastartování do otáček jde pěkně.
Problém je ale v tom,že se nechce tlakovat  nitro do motoru.Motor po vyjetí nitra z karburátoru-hadičky chcípne.Na motoru od T.Tiger je tlumič přímo na válci,na autě je prvně delší koleno a až pak tlumič.
Může to dělat záměna výfuku že to netlakuje?

2

Re: Záměna výfuku

Možný to je.
Zkus na konec vejfuku,to vyústění,dát kus hadičky,jejíž konec bude o něco užší než díra z vejfuku.Aby se docílilo většího tlaku do nádrže.Možná to pomůže.

3

OK,vyzkouším.Díky za tip.

4

Taky zkontroluj tesnost vsech spoju od nadrze po vyfuk. Zkus treba zacpat vyfuk prstem a protocit motor, jestli to nefouka nekde bokem.

Spektrum DX3R a DX3E, Truggy HB D8Te, Strada XT, CR-01 Toyota Landcruiser.
http://balzac.rajce.idnes.cz/

5

těsnost by měla být dobrá,radši to znova zkontroluju,přetěsnim.Já vždycky chcípám motor zacpáním výfuku,tady u toho se mi to nedaří.Zacpu prstem vyústění výfuku,ale motor nechcípne,jen se trochu přidusí a až za delší dobu.Nevšim jsem si,že by to ale foukalo někde jinde.
Nechal bych tam orig. výfuk k tomu motoru T.T.,jenže se mi nevejde do auta a tak to nemohu vyzkoušet sad

6

No me to delalo to sami u Savage a kdyz jsem dal novy tesneni pod vyfuk , utahl objimky na kolenu vyfuku a dal novy hadicky k nadrzi, bylo po problemu. Taky muze byt spatny tesneni vicka nadrze. Petr

Spektrum DX3R a DX3E, Truggy HB D8Te, Strada XT, CR-01 Toyota Landcruiser.
http://balzac.rajce.idnes.cz/

7

to víčko u nádrže je možný,to těsnění už je nic moc.Může třeba zlobit i samotný motor?I když má kompresi?Válec rýhy nemá,jen píst trochu jo.Já ho složil ze dvou.Je tam jen jiná kratší klika kvůli setrvačníku a spojce,aby se vešla do auta a jiný karbec

8

Takže jsem na radu vše přetěsnil a dal nové těsnění mezi koleno a výfuk.Teď je již vše v pořádku a motor chytá na škubnutí.Díky moc za rady.