1

Téma: Podvozek bych věděl, ale co dál?

Ahoj.

Potřebuju poradit, jelikož jsem začátečník a nechci vyhazovat peníze zbytečně. Co se týče podvozku, tak v tom mám celkem jasno (TB-01 pro rally) chci skusit časem i závody.

Ale v tom ostatním už je to horší. Co jsem se dočet, tak součástí podvozku je mechanický regulátor a to asi není to pravé ořechove, takže ho potřebuju nahradit něčím jiným a s tím souvisí zda ponechat motor či ho nahradit taky?

Pak potřebuju poradit s bateriemi a s nabíječkou.

a) ponechat motor nebo vyměnit
b) regulátor jaký (cena max do 2000)
c) baterie (cenu až tak neřeším)
d) nabíječka (když by byla do 2000 tak to bude dobrý) když bude do 3000 i s vybíjením nebo vybíječku extra ?

Kdyby jste měli nějaké návrhy k RC soupravě, tak je nadhoďte.

Předem diky za rady.

2

Re: Podvozek bych věděl, ale co dál?

a)Motor měnit nemusíš..záleži jen na tom jak ti vyhovuje rychlost
b)regulátor bych mohl doporučit graupner v80r stojí sice 2100, ale je vodotěsný a myslím že lepší potřebovat nebudeš.
c)Nejlepší baterie jsou vybírané..ceny jsou tak okolo 1300,1600kč myslím ale rozdíl je rozhodně znát.
d)Dobrá nabíječka je Ultramat 10, myslím že vybíjení nemá ale měla by stačit.

3

Možna by stačil regl V4R je levnější a do nějakejch 15 z.A baterky bych doporučil GP 3700 na MZ racingu stojej asi 1500.Nabnijeěka tak stou souhlasim 8)

4

Ten regl V4R+ je na rc rally dostačující, protože většinou nebudeš používat superrychlé motory. A baterky ti plně postačí Sanyo 1700 (za tu cenu máš možná i tři packy) a vzhledem k tomu, že délka jedné RZ obvykle trvá 90-120s tak ten potřebný výkon z nich dostaneš.

5

Ten regl V4R+ je na rc rally dostačující, protože většinou nebudeš používat superrychlé motory. A baterky ti plně postačí Sanyo 1700 (za tu cenu máš možná i tři packy) a vzhledem k tomu, že délka jedné RZ obvykle trvá 90-120s tak ten potřebný výkon z nich dostaneš.

na takovyhle kratsi pojizdky jsou dokonce nejlepsi
a) bohate staci kapacita
b) rychle nabite
c) velmi tvrde
d) 1700ky sanya si nechaji libit i hodne spatne zachazeni

6

Jo, tyhle baterky jsou fakt výborné. Mám Sanyo 1700SCR a jedou velice slušně. Asi nejlevnější jsou tady: www.jino.inshop.cz , a to jsem dostal ještě pár procent slevu. big_smile

7

to gravel: ta adresa nefunguje a nic jsem pod tím jménem nenašel, asi špatně hledám.

Co se týče reguláoru:

a) co si myslíte o GM-SC3R a Graupner PROFI V 40 R vodotěsný

b) jinak zvažuju tu zde již navrhnutou GM-V4R+

8

2 severan: http://jino.inshop.cz/inshop/ tak už snad. smile

9

2 severan: http://jino.inshop.cz/inshop/ tak už snad. smile

Tam sem kupoval MIGa  8)  Automaticky dostaváš mega slevu a to celých 3% lol

10

a) ponechat motor nebo vyměnit
b) regulátor jaký (cena max do 2000)
c) baterie (cenu až tak neřeším)
d) nabíječka (když by byla do 2000 tak to bude dobrý) když bude do 3000 i s vybíjením nebo vybíječku extra ?
Kdyby jste měli nějaké návrhy k RC soupravě, tak je nadhoďte.
Předem diky za rady.

a) motor bych vzal hned lepší, protože tě můžu ubezpečit, že to bude první věc, co jinak uděláš smile - obvykle se dá s prodejci dohodnout, aby vyndali pův. motor a dali tam za doplatek jiný. Pokud tam je standardní plechovka, tak třeba RS-540 sport tuned, nebo jestli má MIGa ...
b) VR4R můžu doporučit, je spolehlivý
c) na rallye kapacitně opravdu stačí NiCd okolo 1700-2000mAh, ale jeden "velkej" akupak i na mimozávodní poježdění by taky nebyl k zahození (třeba NiMH 3700)
d) Ultramat 10, sice nemá vybíjení, ale zato má síťový zdroj.

Vysílačka - aspoň Hitec Aggressor FM, v sadě s přijímačem a servem okolo 2800,-.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.