1

Téma: Vyladění nitro motoru

Potřebuju prosím radu začínám jezdit s offroud 1-8 2.7motor a nemužu se doladit optimálního chodu na volnoběch po zahřátí dlouho zustává v otáčkách až asi po několika vteřinách klesne do normálu . wink

2

Re: Vyladění nitro motoru

Pokud si dobře vzpomínám , tak jsme toto řešili přidáním podložky pod hlavu, nebo vyzkoušet studenější svíčku. Apropo. 1/8 a motor 2,8 ccm ?

3

Díky za radu skusim tu studenějši svíčku .Pro podrobnějši info o modelu je to ENIGMA xtr 4WD od protechu tak se třeba někdo ozve kdo taky vlastni tenhle model a prozradí jeho dojmy . big_smile

4

V prve rade bych lepe definoval po zahrati! Jestli mas nekoho v okoli s autem co ma teplomer tak si to premer! protoze mas asi prehraty motor! ... dale pokud otacky klesnou na ten normal tak do 2 vterin, tak to jeste neni nic znepokojujiciho ...

5

ta teplota by mela byt podle me a meho mechanika cca.70-90(pro mormalni motory)
ja jedu vzdy=150 stupnu motor jedu 8-10 hodin.pak jde do.... wink

6

ja bych nesouhlasil s jirkou, pro normalni motoru je idealni teplota spis mezu 100-110 .... s tema 150st souhlasim

7

Je to novej motor nechávám bohatší směs na jehle dvě a otáčky tak ta teplota snad ...netušim  8O

8

oprava dvě a pul ot.

9

ja jsem nechtel aby ho hned na zacatek hral,a jestli pojede poprve tak cim pomaleji ti je to levnejse! :twisted:

10

ty otáčky klesnou takcca za 5 vteřin :?

11

Tak to je svickou, kup tam OS MAX A5

12

nebo RB 5-6 nevim jaka je u tebe teplota.pod 0 nebo nad 0 ?

13

tak přes den 3 nad 0 8)

14

tak přes den 3 nad 0 8)

Oldo, jestli je ten motor nový tak spíš dej desetinu (popdložku) pod hlavu.
Svíčkou se to řeši hlavně na základě počasí.

15

tu podložku normálně pořídim v modláři

16

tu podložku normálně pořídim v modláři

Pokud nemáš možnost přímo od výrobce originál, tak si ji udělej třeba z hlinikové fólie 2-3 ks. Tak jsme to vždy řešili.

17

děkuju všem za radu skusim svíčku al sundavat hlavu na motoru v záběhu  mam trochu strach no vo tom to je  8O

18

Enigma XTR ?Jestli se nepletu tak to je ten monster ne?Tam je ale motor 4,3 ccm. roll (nebo ne?)

19

děkuju všem za radu skusim svíčku al sundavat hlavu na motoru v záběhu  mam trochu strach no vo tom to je  8O

:!:
Ničeho se noboj, právě v záběhu každý motor vyžaduje své, klidně tu palici sundej.

20

Potřebuju prosím radu začínám jezdit s offroud 1-8 2.7motor a nemužu se doladit optimálního chodu na volnoběch po zahřátí dlouho zustává v otáčkách až asi po několika vteřinách klesne do normálu . wink

Nejdřív nám napiš, co používáš za palivo? Potom jestli jsi tam nechal tu orig. svíčku?
Dále podložka je dobrá rada, tu seženeš všude kde objednávají u rcm Pelikan. Pokud nepochodíš, tak se ozvi, v tom není problém.

21

svíčku jsem nechal org. palivo od protechu 10procent nitro

22

Toho nitra bych dal alespon´ 16 procent.Já jedu 25procent  wink

23

prosim tě mne takhle poradil prodejce prý na zajeti a pouze jejich palivo jinak zadná záruka sad

24

To stačí, více nitra teď nic nepřinese. Zvyšit můžeš pořád. Od kuď jsi?  big_smile

Jirko, prosím já vým že chceš poradit ale nepleť se do diskuze pokud neporadíš rozumně a jasně. big_smile
Jsi moc malo zkušený a mladý, aby jsi mohl radit.  wink

25

jsem až z Prahy .zkusil bych ty podložky co to  udělá :idea: ale největší bomba je když přijdeš do prodejny pecka model a nemaj svíčky ani podložky palivo jenom 5l a když řekneš že máš model od nich a ještě k tomu off road tak jim naskáčou pupínky když chceš radu tak jsem tu big_smile