1

Téma: kde sehnat nápravy na tahač 6x4 (1.10)

zdravím pánové, po koupi crosstigera jsem se otrkal a napadlo mě že by to chtělo ještě nějaký ten tahač ve stejném měřítku 1:10 ale už při prvním ohledání dílů jsem narazil na problém. Kde sehnat nápravy v měřítku 1.10 , zadní průchozí a zadní, nevíte někdo?? našel jsem něco od tamiye ale v měřítku 1:14 na scanii (web: s-hobby.cz) ale to je malé :-( nadruhou stranu ale pokud bych použil nádstavce před unašeč kola tak bych dosáhl asi potřebných rozměrů no. Přední náprava je na tom s-hoby.cz vhodná se šířkou 165mm ale se zadními si nejsem jistý. Jestli s tím máte někdo zkušenosti tak napište budu jen rád  wink

2

Re: kde sehnat nápravy na tahač 6x4 (1.10)

Nápravy se dají použít třeba z Axiala. ta zadní průchozí se dá jednoduše..
info..
http://www.rc4x4.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=98

Losi LST/Muggy Brushless
Jeep Cherokee XJ 99'
Sand Rail 4 Seater Buggy

3

Na onroad je to asi házení perel sviním, ale...

... měřítko je měřítko. V 1:10 ti víc než dobře poslouží nápravy z AX10 a jemu podobných - dostatenčně rozvor, kuličkový ložiska, možnost různýho uchycení, ...  a průchodná náprava taky neni žádnej problém, jenom spojíš dva síly s kardanovym vstupem.

4

našel by se nějaký český web kde to AX10 mají?? pls diky

5

google.com

Losi LST/Muggy Brushless
Jeep Cherokee XJ 99'
Sand Rail 4 Seater Buggy

6

google.com

hahaha no jo moc ftipné :?

7

Vtip to není.. V česku má Axíka skoro každej eshop. Stačí to napsat do vyhledávače..

Losi LST/Muggy Brushless
Jeep Cherokee XJ 99'
Sand Rail 4 Seater Buggy

8

jo našel jsem spoustu  eshopů  s modely ale ne ty podvozky , teda v jednom měli přední nápravu ale takovou nepotřebuju :?

9

Jasně že by se českej web našel, ale musí se do vyhledávače zadat ''Axial AX10'' a to se jaksi samo neudělá, že?

Odkazy na konkrétní obchody jsou proti pravidlům fora.

Sakra chlape, jestli ti neni 80, tak to přece musíš najít raz-dva-tři.

(Mně stačilo raz-dva a už sem jich měl 5...  kdyby se ti to ale vopravdu nepodařilo, tak napiš SZ.)

10

neni mi 80 ale 21, no zadal jsem to na googlu a vyjedou jen jiná fora nebo eshopy s rtr auty nebp stavebnicemi :?

11

Informativni odkazy jsou povolene, ale jakmile zacnete probirat ceny, ze tamhle je to levnejsi nez tuhle, tak to ne :-)

12

já se neptám na cenu, já  jen nemužu najít na googlu tři nápravy v měřítku 1:10 :?  ..teda skoro už jsem něco našel ale jen přední a zadní, kvuli pruchozí bych musel koupit další dvě zadní a to se mi zrovna nechce.
Ve finále to vidim asi tak že koupim vše od té tamiye 1:14 a prodloužím osy k pneu :?

13

Informativni odkazy jsou povolene, ale ...

Obcas to muze byt dost zavadejici. Ja osobne se toho kolikrat radsi vyvaruju  smile

kvuli pruchozí bych musel koupit další dvě zadní a to se mi zrovna nechce...

Nerad to rikam, ale chces-li svoje meritko, nemas na vyber. Podobnou stavbu, ale truck-trial 6x6 jsem mel kdysi rozdelanou. Cena jde k 20 000,- i kdyz pouzivas dily, ktere se daji bezne koupit.

Napravy z tamiye ti mozna poslouzi, ale nemaji rady nerovny povrch. Dobre si rozmysli, na co to budes mit.

14

:?   Kousek níž je sekce
Kamiony a nákladní vozy  škoda , měl  jsi to tam dát rovnou.
Můžeš taky ještě mrknout sem :
   http://forum.rc-trial.com/phpBB3/   zde se hodně přestavuje a bastlí.

15

No nevím ale zdá se mi že stavět Kamion nebo náklaďák je pořádně drahý špás protože jestli to má k něčemu vypadat tak to se chlapec prohne.Stačí když se občas podívám sem a jsem s toho na týden opocenej.http://www.s-hobby.cz/rctruck/stranky/index.html Já jsem sice velkeí magor ale tohle je i na mě moc.

16

no tak mě je jasný že to nebude za pár stovek ale zase nechci aby to bylo za 50.000 jak mi psal jeden borec co si nechal dělat podvozek na trial 8x8  :?
no a právě proto aby v tom nezkončilo několik mých platů snažím se hodně brouzdat po eshopech abych zjistil co se kde dá sehnat a myslím že pokud bych se uskromnil na tahač 4x4 šlo by vše udělat tak nějak doma na koleně s drobnými úpravami protože jsem našel nějaké ty nápravy na nějakej ford f-350 a ty by na to snad šli použít , pro správnou rozteč kol aby auto sedělo podle měřítka 1:10 bych případně použil  nádstavce...prostě já nehodlám dělat profi model jen něco tak na zkoušku abych mohl jezdit s truckem aspon na ovladani když na realnej nemám papíry  big_smile

17

Jestli se spokojíš se 4X4 tak mi přijde asi nejvhodnější použít součásti z nějakého tríalu nebo crawleru. Tady jsou moc pěkné věci a mají tam i rozšíření náprav o 13mm ale to Ti na soustruhu a frézce někdo udělá.http://www.rcmodelex.cz/rcmodelex/eshop/13-1-Vse-pro-stavbu-Other-stuff/0/5/26-Rozsireni-naprav-o-13mm Ten to podvozek dle mého soudu stačí lehce poladít nějakou pěknou boudu a hurá na Dakar.

18

jojo přesně tohle byl muj plán,  tuhle stránku jsem  už několikrát prošel wink