1

Téma: Mini-z Mr 01

Ahoj. jsem začatečnik a mužu mit za babku Mini-z MR 01. Chci to na doma ne na zavody. Ma smysl to kupovat nebo mam jit do MR 02? A kde se daji koupi u nas dily na MR 01. Nebo jsou shodne s MR 02/MR 15.
Diky za rady.

HPI Baja 5b ss 30.5ccm//FG Alfa Aomeo/ Summit 1:8\Slash 2wd brushless/Venom Creeper/Cen Me 16 mt/Vendetta st/mini-z mr02/Micro baja/Turnigy Accucel 8/Fs Gt3b/Spektrum Dx3s
Bylo:HPI Baja 5b RTR/Hobao MT 1:8/Savage/FG Marder/

2

Re: Mini-z Mr 01

Pokud jde o jízdní vlastnosti mini-z MR01, tak nic moc, ale spíš bych viděl problém v tom, že výhledově bude potíž s náhradníma dílama.
Spíš bych na Tvém místě volil MR02 na kterou existují mraky tuningu i náhradních dílů a jelikož je výrazně víc rozšířena mezi lidma a vyrábí se, tak určitě dostupnost dílů nebude problém i v horizontu několika příštích roků. wink
U MR01 je notoricky problémové servo a jeho převody a pak díly přední nápravy. Jelikož nemá saver, tak to je jeden z nejvíc likvidovaných dílů. Navíc v tomhle modelu není moc řešení jak tenhle problém eliminovat.

3

Tak, tak. Luďa má naprostou pravdu. Dnes se dá sehnat za babku i celkem slušné MINI-Z MR-02. I úplně nové jsem viděl ve výprodeji pod 3 tis.
Pro domácí použití vyměníš pouze kluzná ložiska za kuličková, nalezneš optimální gumy pro domácí povrch a pak si jen užíváš zábavy.

Hezký zbytek dne přeji. MiKy; http://mkmiky.wz.cz

4

Diky za radu. Tak se poohlidnu po bazarech jestli tam nebude za rozumnou cenu Mini-z MR 02 a nebo možna by nebyl špatny IWAVER novy stoji cca 1300kč ale nevim jak je na tom s kvalitou a jiznimi vlastnostmi.

HPI Baja 5b ss 30.5ccm//FG Alfa Aomeo/ Summit 1:8\Slash 2wd brushless/Venom Creeper/Cen Me 16 mt/Vendetta st/mini-z mr02/Micro baja/Turnigy Accucel 8/Fs Gt3b/Spektrum Dx3s

5

Diky za radu. Tak se poohlidnu po bazarech jestli tam nebude za rozumnou cenu Mini-z MR 02 a nebo možna by nebyl špatny IWAVER novy stoji cca 1300kč ale nevim jak je na tom s kvalitou a jiznimi vlastnostmi.

Proboha Iwaver NEEEE!!!! Bude to s ním podobný jako s MR01, nemluvě o jízdních kvalitách. Projdi si diskusi, tam se dozvíš proč ne.

Jinak mám jeden kus neježděný mini-z MR02 na prodej, pokud bys měl zájem napiš SZ nebo se ozvi na mail  alelectronic@volny.cz

6

Parafrazoval bych luise:
Proboha Iwaver 01 NEEEE!!!!
Iwaver 02M uz nicmene za uvahu stoji, ale MR02 MM zustava nejlepsi volbou.

Tady v tomto vlakne jsem se pokusil to trochu porovnat.
http://www.rcauta.net/forum/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2000

7

Parafrazoval bych luise:
Proboha Iwaver 01 NEEEE!!!!
Iwaver 02M uz nicmene za uvahu stoji, ale MR02 MM zustava nejlepsi volbou.

Tady v tomto vlakne jsem se pokusil to trochu porovnat.
http://www.rcauta.net/forum/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2000

Mojé nééé bylo myšleno hlavně z toho důvodu že dnes je cena mini-z výrazně nižší než tomu bylo dřív. Další důvod je ten, že jak pomalu došlo k nasycení trhu malými modely, klesá prodejnost, tak lze předpokládat, že číňan výrobu skončí. Mini-z je přeci jen ve světě mezi lidma více a bylo či je více tuningu, náhradních dílů atd.... Stačí se podívat jak široká je momentální nabídka Iwaver karoserií, či jaký je výběr typů modelů .....vpodstatě jeden jediný typ v pár barevných mutacích. To nejspíš svědčí o tom, že do budoucna bude problém s náhradními díly. a nový Iwaver už není kompatibilní s mini-z, zatímco mini-z jde nějakým způsobem dál (viz DSM Le-mans serie), takže asi tak nějak.... wink

8

Zdravim. Tak sem se rozhodl pro Mini-z Mr 02. zajimala by mě světla vyška podvozku nikde to nemužu najit. da se vubec měnit nebo je to nastavene natvrdo z vyroby.
Diky.

9

Tak Mini-z je doma. jeto Porsche 962 a je boži. mam ho z druhe ruky a neni vubec poničene. Jsem šťastny jak blecha v kožichu.

10

Tak Mini-z je doma. jeto Porsche 962 a je boži. mam ho z druhe ruky a neni vubec poničene. Jsem šťastny jak blecha v kožichu.

Zakladni vec - nejezdi bez kastle. Podvozek je diky tuhe karoserii velmi dobre chranen a i vydrzi tak i dost tvrde rany.