1

Téma: Ducati 1:5 Nitro - motor

Ahoj vsem,
dnes se odporoucel motor do vecnych lovist. Praskla ojnice, nerozumim vubec proc se tak stalo. Po velke rane do pneumatik odesla svicka a motor zacal po nastartovani podivne sevelit. Po dvou minutach hotovo smile
Jak rikam, jsem z toho jelen.
Ted bych rad koupil motor novy a jsem pred rozhodnutim jaky poridit. Jestli standardni PRO12BK nebo nejaky jiny, silnejsi.
Diky za radu.

2

Re: Ducati 1:5 Nitro - motor

Určitě si kup něco lepšího.

Miroslav Vrána

3

Určitě si kup něco lepšího.

Diky za radu ... asi jsem se spatne vyjadril, ale jde mi o to, jaky motor..?
Jestli nejaky zase 2,11ccm od jineho vyrobce nebo se do sasi vejde vetsi 2,47ccm? (Mam obavu, ze se tam kvuli servu plynu nevleze)
Byl bych moc rad, kdybys mi poradil presny typ motoru, ktery mohu pouzit.
Diky moc

4

Pokud to máš na závody tak si vyber tady.http://www.rc-motorradshop.de/produkte/verbrennungsmotoren.php...Výkonově je to nesrovnatelný a budeš s toho nadšený.

Miroslav Vrána

5

Na zavody to nemam ...
Takze nechci investovat vic jak 4-5tis. Kazdopadne bych nerad koupil nejaky, co se do motorky standardne nevejde a bude potreba velkych uprav. Klidne bych sel jen do te 18ky od TT, ale pise se tam neco o nutnosti zkraceni hlavy... navic ma urcite vetsi skrin.
U tech ostatnich neni vubec zmineno, zda je vhodna pro Ducati. Krome jednoho R&B. Mam obavu, abych nekoupil nejaky, ktery mi pak bude lezet v supliku.
Dalsi otazkou je vyfuk ... mam standardni. Budu ho muset vymenit?

6

Po roce nejezdeni jsem zakoupil do ducati standardni motor PRO12BK. Mate nekdo zkusenosti s tim, jak nejlepe ho zajet? V navodu se pise, ze prvni nadrz na plny plyn ... coz tedy neni uplne u motorky mozne smile
Predem diky za pomoc.

7

Hele pokud se podíváš po foru, tak najdeš mraky příspěvků, kde se zabývají zajetím nitro motoru. Rozhodně "rychlé" zajetí nedoporučuji, protože  mam na něho špatné vzpomínky z fichtlů, kde se tvdilo, že je to tak dobře, že se to tak dělá, ale při tom velkém čoudu se motor v podstatě ustavičně přidírá a tvoří se tam plošky, které nesmáčí, takže tohle prosím neee.
Jinak standardní je: nádrž až dvě na volnoběh, teplota kolem 80ti
nádrž až dvě pomalý lehký popojíždění teplota 90
a potom ještě pár nádrží něžně
v podstatě po 5ti nádržích máš suprově zajeto...
Třeba mě někdo ještě doplní, nebo pohledej.

8

V podstate takhle jsem zajizdel prvni motor ... ale nemam srovnani v tom, co je lepsi ... predpokladam, ze bohata smes je zaklad.
Uplne mi nesedi zajizdeni na volnobeh ... preci jen bych radeji vyssi otacky.. prijde mi, ze motor muze trochu trpet ...
Co se teploty tyce, tezko soudit ..
Ale nejsem odbornim v tomhle oboru, tudiz necham si rad poradit od zkusenejsich ...
Mozna to az prilis resim a je v podstate jedno, jestli a jak je motor zajet. Preci jen zijeme v dobe, kdy kvalita techto motoru a presnost zpracovani je relative dobra a rozdil zda zajedu motor tak nebo onak je nepatrny .. ale mozna se pletu.

Hele pokud se podíváš po foru, tak najdeš mraky příspěvků, kde se zabývají zajetím nitro motoru. Rozhodně "rychlé" zajetí nedoporučuji, protože  mam na něho špatné vzpomínky z fichtlů, kde se tvdilo, že je to tak dobře, že se to tak dělá, ale při tom velkém čoudu se motor v podstatě ustavičně přidírá a tvoří se tam plošky, které nesmáčí, takže tohle prosím neee.
Jinak standardní je: nádrž až dvě na volnoběh, teplota kolem 80ti
nádrž až dvě pomalý lehký popojíždění teplota 90
a potom ještě pár nádrží něžně
v podstatě po 5ti nádržích máš suprově zajeto...
Třeba mě někdo ještě doplní, nebo pohledej.

9

Hele klidně se pouč od Bypse, to je kluk zkušenej a žádný bludy by nikomu nikam nevěšel.
Podstatou je, nehnat nic na začátku do extrému...
Teda ale jestli opravdu tvrdí v návodu zájezd na plnej plyn, tak mam pro to jen sprostý slova, protože to nemůže dělat ničemu dobře.

10

Dekuju za rady ...
Zkusim se tentokrate drzet zminovaneho Bypse a jeho postrehu...
Uvidim oproti minulemu motoru, zda je v tom nejaky rozdil

11

Ono s tim plnym plynem pri zabihani to muze byt v poradku, jenze tam asi neni napsano, ze se zaroven natolik obohati smes, ze motor v podstate jen bubla nekde v dolni tretine otacek a vzhledem k bohatosti smesi z vyfuku caka olej.

12

No vidíš, to mě nenapadlo...   :oops:
Ale to by taky mělo bejt v tom případě v návodu explicitně vyjádřené...