1

Téma: pastorek

cau je normalni ze pastorek se mi behem tydne znicil?je ten obyc kov. a nejezdim zas naky hardcore

2

Re: pastorek

Špatná vůle mezi zuby?!

Losi LST/Muggy Brushless
Jeep Cherokee XJ 99'
Sand Rail 4 Seater Buggy

3

aha ale ja tam mam spravnou vuli

4

No těžko říct co je dobra vule,  nejlepší je proužek papíru dat mezi pastorky.

No ale jinak to normální není, v elektrikach vydrzi skoro věcně a ve spalovaku jak kdy ale pul roku určitě.

5

Pokud je ten pastorek z hlinikovyho masla, je to klidne mozny. Mel jsem origo Traxxas a sel do kopru asi do mesice. Koupil jsem poradnou ocel a ta drzi jak pribita.

6

jestli tim zničenim myslíš obroušení zubů tak to normální neni. U TT jde pastorek na plastový kolo ne? To by mělo když tak odejít. Každopádně zkoukni jestli nejsou zdeformovaný/obroušený zuby i na spuru..když tak vyměnit. Zkontrolu jestli spur nehází, jestli nejsou šikmo ložiska....ale ani to by nemělo oddělat pastorek během tejdne, ani měsíce ne roll  :?:

7

aha ale ja tam mam spravnou vuli

nemas!!:)

8

Hele, řeknu to takhle... Taky jsem myslel, že mám správnou vůli, nakoec...
http://img14.imageshack.us/img14/9605/p1070607a.jpg
Origo hliník. pastorek na Axíka. Vojel se o plastový spur gear...

Losi LST/Muggy Brushless
Jeep Cherokee XJ 99'
Sand Rail 4 Seater Buggy

9

Kámoš má TT-01E jako ty a pastorek mu drží já mám TL XXX-S měl jsem dva ocelové pastorky a momentálně používám titanový a všechno v cajku. Hliníkovej pastorek jsem nikdy neměl, tak to nedokážu posoudit momentálně se mi jeví nejlepší ten titanovej je lehkej a přitom pevnej motor jde lépe do otáček, než s tím ocelovým.

10

No,aspon vim,co mně může čekat.
Jinak možný to určitě je,jelikož plastový kola se dělaj pružnější a i na ně je hliník moc měkký.Zvlášt v třeba v TTčku,tam hliníkový vydrží minimálně.

11

Hlinikovy pastorek = rychla smrt. Delrinovy kola jsou mnohem odolnejsi a hlinik sezvejkaj jako nic.

Pastorky zasadne z oceli, karbonove oceli nebo titanu (ten jsem jeste nemel tu cest ozkouset).

12

Já jo je fakt lehoučkej ale za pastorek z titanu jsem dal dvě stovky  sad

13

Tak vono vůbec dělat oz. kola z hliniku je blbost. Neni otěruvzdornej. Překvapuje mě, že na TT použili hlinikovej když i na TL-01 sem měl ocelovej a na CC-01 jakbysmet(bůh nám dal slova aby jsme je používali každé zvlášť a proto se to píše dohromady lol )  :idea: Normal jsou ocelový nitridovaný nebo cementovaný-povrch tvrdej, vnitřek houževnatej

14

od včera mám na Losině Hard steel z ebay a všechny převody z oceli, nějaké ještě nitridotitanové ..
Doufám, že to něco vydrží, zatím vypověděl službu jen šestihran v disku :-D

Losi LST/Muggy Brushless
Jeep Cherokee XJ 99'
Sand Rail 4 Seater Buggy

15

takze ocelovy pastorek....a ty na tom obrazku vypadaji stejne jak ten muj big_smile a za kolik se da sehnat takovy lepsi past.??

16

takze ocelovy pastorek....a ty na tom obrazku vypadaji stejne jak ten muj big_smile a za kolik se da sehnat takovy lepsi past.??

No pokud jsi měl hliníkový pastorky, tak se dají oddělat opravdu hodně rychle. Já vyrábím pastorky v mosazi a třeba v on-road osmnáctinách je už několik roků jezdí dobře 40-50 lidí v republice. Životnost při dobře nastavený zubový vůli klidně i přes rok a to se stříďákama Novak Mongoose apod, který mají výkon skoro větší než ta Tvoje 540-ka v TT.
Pokud máš zájem mohu Ti vyrobit jakýkoliv počet zubů. Pastorky mám odvalovaný na švýcarskej mašinách, tedy žádný odlitý či vylisovaný bláto ale přesná výroba s kvalitní geometrií zubů.
Pokud máš zájem napiš SZ. wink

17

jestli tim zničenim myslíš obroušení zubů tak to normální neni. U TT jde pastorek na plastový kolo ne? To by mělo když tak odejít. Každopádně zkoukni jestli nejsou zdeformovaný/obroušený zuby i na spuru..když tak vyměnit. Zkontrolu jestli spur nehází, jestli nejsou šikmo ložiska....ale ani to by nemělo oddělat pastorek během tejdne, ani měsíce ne roll  :?:

Hliníkovej lisovanej pastorek bez eloxu jde klidně oddělat během tak  cca 5 až 10-ti baterek a pokud se jezdí na nějakým špinavějším povrchu tak zmizí doslova před očima....
A obvykle odejde pastorek, nikoliv plastový kolo, jelikož prach a nečistoty který se do plastu zaseknou následně na pastorek působí jako pilník... lol
Pochopitelně jakmile je něco v převodu načnutý, tak se to takříkajíc sežere navzájem velice rychle. Pokud se něco mění z důvodu opotřebení je vhodný měnit vždy oboje a to jak pastorek tak kolo.  :!:

18

mel bych zajem..a kolik bys za 1 kus chtel?

19

no myslim ze ten stridak bude mit urcite vyssi vykon nez ta obyc 540.
a myslim ze casem bych taky mozna koupil tak bych dal vedet.  wink

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

20

Tamijácký hliníkový pastorky jsou bláto. Na svém prvním modelu, též s RS540 sport tuned, už po dvou týdnech vypadal jak úsměv po rvačce v báru. Takže aspoň tu ocel.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

21

Takže první kousky pastorků modul 0,6 v mosazi jsou už u mne k dispozici. Zatím 10-18T pro osu 2,3mm (do menších modelů než 1/10 - např Shark od LRP) a 13-18T na osu 3,17, tedy na klasickou 540-ku.  wink
No a do konce září myslím, že doplním celou řadu až tak někam do 25T.... lol