1

Téma: Problem s brzdenim

Zdravim vsechny fandy rc..
Jelikoz uz jsem uplne bezradnej zkousim posledni moznosti, prosim Vas vsechny co maji tu zkusenost s timto modelem aby mi napsali jakoukoli pripominku.

Muj problem-
Tamyia TT-01, Motor Tamyia Racing Stock, Regulator JET a Tamyia, Vysilacka XR-3.
Problem je v tom ze model zacal z niceho nic prestavat brzdit, driv brzdil smykem, ted pomalu dojizdi. Kdyz model zvednu to vzduchu a vyzkousim brzdu vse vypada jako by brzdil. Kdyz model polozim na zem a brzdim brzda nefunguje tak aktivne.
Regulato uz mam 3, kazdy dela to same. Druhy moturek zadna zmena. Vysilacka je testovana ta je ok.
Dneska jsem byl v Pecka modelari aby mi s tim poradili, ale nevyresili sme nic. Nastaveni dalkace je v pohode, nastaveni regulatoru take. Ze to tak prudce nebrzdi mi bylo receno ze to je ok a ze to tak ma delat, coz sem nepochopil. Proste mi s tim neudelali nic a rekli ze je to ok. Coz si nemyslim. Prosim Vas nemate nekdo reseni.. diky moc vsem za precteni a snahu uz fakt nevim..

2

Re: Problem s brzdenim

Aaaaaaaaaaaaa baterky mas jaky (NiMH, LiPo, LiFe, NiCd) a v jakym stavu?

3

a nemas treba povolenej unasec na kardanu? me se to stalo na spalovaku a tim padem to nebrzdilo a jelikoz se mi to stalo na predni naprave tak mi to ani nezabiralo. takze fungoval jen zadek.

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

4

Aaaaaaaaaaaaa baterky mas jaky (NiMH, LiPo, LiFe, NiCd) a v jakym stavu?

Baterky mam ruzny NiCD a NiMH

5

a nemas treba povolenej unasec na kardanu? me se to stalo na spalovaku a tim padem to nebrzdilo a jelikoz se mi to stalo na predni naprave tak mi to ani nezabiralo. takze fungoval jen zadek.

Tak auto jede v pohode predek i zadek. Pri jizde jsem teda nepoznal rozdil. Kazdopadne to asi zkusim rozebrat i na tech napravach. ale pochybuju ze by to bylo tim. ale dik

6

Nactenou maximalni polohu plynu a brzdy na reglu mas?

Ty baterky jsou v ok stavu nebo uz jsou jety?

7

Nactenou maximalni polohu plynu a brzdy na reglu mas?

Ty baterky jsou v ok stavu nebo uz jsou jety?

Nastavemi ma ovladaci mam myslim spravne, proto sem byl v pecka modelari aby to zkotrolovali. Baterky nejsou uplne novy ale sou ok. Mam 3 a dela to pri kazdy. Zajimavy je ze kdyz ho zvednu tak to vypada jako by brzdilo kola se hned zastavi ale na zemi to ma setrvacnost jako by to nedokazalo takovou vahu ubrzdit.

8

Nastavemi ma ovladaci mam myslim spravne, proto sem byl v pecka modelari aby to zkotrolovali. Baterky nejsou uplne novy ale sou ok. Mam 3 a dela to pri kazdy. Zajimavy je ze kdyz ho zvednu tak to vypada jako by brzdilo kola se hned zastavi ale na zemi to ma setrvacnost jako by to nedokazalo takovou vahu ubrzdit.

Nechapes me :-) Musis nacist plnou polohu plynu a brzdy na regulatoru. Nemluvim i vysilajde jako takovy. Vetsinou je na to spesl postup (zapnout vysilajdu, plny plyn, zapnout regl a dale...), mrkni se do navodu k reglu.

Pokud nemas nactenou plnou polohu brzdy, tak to nemusi poradne brzdit. To, ze to brzdi kdyz zvednes auto, to nic neznamena, protoze je vyzadovana minimalni sila k zabrzdeni kol. Kdyz je auto na zemi, je tam cela vaha auta.

9

Nechapes me :-) Musis nacist plnou polohu plynu a brzdy na regulatoru. Nemluvim i vysilajde jako takovy. Vetsinou je na to spesl postup (zapnout vysilajdu, plny plyn, zapnout regl a dale...), mrkni se do navodu k reglu.

Pokud nemas nactenou plnou polohu brzdy, tak to nemusi poradne brzdit. To, ze to brzdi kdyz zvednes auto, to nic neznamena, protoze je vyzadovana minimalni sila k zabrzdeni kol. Kdyz je auto na zemi, je tam cela vaha auta.

OK, nastaveni plynu i brzdy mam samozrejme nastaveny, na regulatoru je i volba bez zpatecky jen ze to funguje jako brzda, sice to dozadu nejede ale ani to nebrzdi. Myslim ze ne kdyz to zvednu dam plyn a pustim tak se to toci mnohem dele.. kdyz zmacnu zatky tak se to zastavi hned, diky moc za napady ale stale sem na tom samem miste jako pred 2 mesicema, zitra se stim jeste stavim v jinym modelari. jediny co sem nevymenil je ovladac a prijimac. Zkusil jsem i prohodit vystup na prijimaci takze plyn ovladam zatacenim dela to vsechno ale nebrzdi. sad

10

No já bych řek že to je brzda v regulátoru,když to brzdilo a najednou to nebrzdí tak asi jiná možnost není.

11

No já bych řek že to je brzda v regulátoru,když to brzdilo a najednou to nebrzdí tak asi jiná možnost není.

zkusil jsem uz 3 regulatory

12

zkus tu kalibraci plynu a brzdy jak tu kluci psali.zapní vysílačku děl plnej plyn a zapní regl.až to pípne tak děj plnou brzdu až to pípne děj neutrál a máš to zkalibrované.Pak děj vědět jestli je změna v brzdění.Jinak některé regulátory umožňují nastavení brzdové síly přímo v jejich programu.Třeba můj od mamby to umožňuje.Zkontroluj že sis to nepřeprogramoval.Pokud to ten tvůj umožňuje taky.

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie

13

no je tu ta moznost ze to bud dela ten vysilac (prijimac) a nepo by pak musel byt problem v aute jako takovem. jenze kdyz si rikal ze to jezdi v pohode tak si to nedokazu vysvetlit. :idea:

14

V elektře žádná mechanická brzda není,takže to bude jedině v elektronice.

15

V elektře žádná mechanická brzda není,takže to bude jedině v elektronice.

tak i v elektre můžeš mít mechanickou brzdu ale to není tento případ.

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie

16

no ja jsem nemyslel mechanickou brzdu, ale treba kdyby bylo nejakym zpusobem povolene hl. prevodove kolo.

17

Pokud vím tak na tomto podvozku jsou převody na tvrdo,jedině pastorek na motoru je na červík a kdyby to měk povolený tak by mu to nejen nebrzdilo ale ani pořádně nejelo.

18

Ahoj, jak dopadl problém s nebrzdícím regulátorem?Mám stejný problém.

19

cau, taky mi to nebrzdi nakalibrovane to mam jak to rikali kluci a furt a baterky mam ok tak ja nevim jestli neni problem mezi volantem a mnou

20

A neni to tim ze jsi mel puvodne zaplou i zpatecku (tim padem jsi pri brzdeni mohl kopnout zpatecku a blokly se ti kola) a ted jak mas pouze brzdu tak ti to jen plynule brzdi ? Kazdopadne to ze ti to pri brzdeni neblokuje kola je podle me vporadu za prve ti to setri podvozek a za druhe se da auto pri brzdeni uridit.