51

Re: ACTIVE 210 ss

virtual: koukam ze mas predni ulozeni tlumicu 1:12. ja sem na prednich ramenech odfrezoval vystupky a mam to jako 1:10M tezko rict coje lepsi kdyz rozdil mezi 1:10 a 12 je cca 3mm na zadnich ramenech a predni parohy
jak to vubec jezdi s plechovkou? a co ten chladic uchladi?
ja budu mit na life 19z plech a chladic hend made coz je cca 2cm vejir pres 60% prumeru motoru

52

No já jedu do čelákovic v neděli, protáhnu ho a nejspíš taky bude sedět jiný nastavení, ta dráha je dost obloukovitá a technická.
Nevíte někdo jaká je hustota origo dodávanejch olejů? a taky jaký máte zkušenosti s různejma hustotama, nějak si nedokážu představit okolo jaký hustoty se to tak bude pohybovat...
Předem dík.

Já s Activem na asfaltu v Čelákovicích ještě nejel  :oops: (btw nejedou se tam v neděli motorky?), každopádně já to ladil na mnohem menší, užší a klikatější trať v tělocvičně, takže venkovní dráha je proti tomu přímo dálnice!  big_smile
S olejema jsem nelaboroval, když jsem prováděl servis, použil jsem žlutej olej Tamiya (btw se zdá, že tlumiče netečou, když jsem je rozdělal, byly plný) a měkčí pružiny.

virtual: koukam ze mas predni ulozeni tlumicu 1:12. ja sem na prednich ramenech odfrezoval vystupky a mam to jako 1:10M tezko rict coje lepsi kdyz rozdil mezi 1:10 a 12 je cca 3mm na zadnich ramenech a predni parohy
jak to vubec jezdi s plechovkou? a co ten chladic uchladi?
ja budu mit na life 19z plech a chladic hend made coz je cca 2cm vejir pres 60% prumeru motoru

Já mám zatím Lotus a tam to druhý uchycení nejde, ale funguje to dobře, tak ani o změně neuvažuju...
Parametry tý plechovky (Mabuchi) a 17,5z stříďáku jsou docela podobný, plechovka se možná víc rozjede na rovince, stříďák má víc toč. momentu v zatáčkách na výjezdech. U stříďáku nemůžu kvůli pravidlům použít doporučenej převod (snesl by težší), takže v podstatě nehřeje, plechovka v tělocvičně mohla mít s chladičem tak 60°? Dala se na něm v klidu udržet ruka...

53

nejedou se tam v neděli motorky?

Ano jedou  smile , mám tu možnost tam jet smým kamarádem který se jde ůčastnit závodu, zatím ale kategorie motocyklů není mco naplněná (8-12 závodníků) tak budu mít možnost to tam párkrát prohnat  big_smile

54

Tak testy proběhli a sem víc než spokojen  big_smile , musim říct že i na origo pneu auto sedělo a výkon je na čelákovickou trať tak akorát že to neni přehnané, na origo pneu se to dalo jet na plno zprava zezadu přez rovinku i zatáčku z rovinky, auto jezdí opravdu krásně.
A sem si jist že na mechách to bude ještě lepší svezení a doufám že už to bude sedět jak přilepený páč to my vyhovuje nejvíc  smile

55

muj active :-) osazeni co dum dal motor nosram 19z, regl lrp pro sport, servo hitec tusim 625 mg, bat niklaky sanyo 4roky stary takze nicmoc .....ale kara vrci toje dulezite :-) jupi. schvalne si vsimnete toho hladice na motoru 8)  mi trosku ujela ruka pri konstrukci asi ho prodam temelinu aby stim mohl chladit jadernej blok

http://fotoalba.cz/fotky/19503130
http://fotoalba.cz/fotky/19503133

chladic
http://fotoalba.cz/fotky/19503129

prototyp otocneho stojanku :-) otaci se na lozisku
http://fotoalba.cz/fotky/19503131
http://fotoalba.cz/fotky/19503132

56

ale je fakt ze motor je studenej .-) jeste uvidim se silnejsi baterkou jak bude topit

57

Solidní ochlazovač  lol , zejtra už sou první závody venku, má bejt pěkně, jedete někdo?

58

chtel jsem aspon na kukacku ale jedu do horic na motorky :-)
jakou mate svetlost podvozku a jak mate napnutej predni remen? mam ho defolt na stredu.... kdyz protocim motor naplno docela vybruje

59

konecne mi prisla z reklamace nabijecka cellpro takze jsem mohl vyzkouset life a reknu vam ze strasnej mazec :-) a nejlepsi natom je ze na dvacet minut jizdy mam spotrebu 2800mah a nabito na 100% za 18min :-) coz je cigarko a vareni kaficka :-)))

60

tak jsem si udelal novej medenej chladic uhliku.... :-)

http://fotoalba.cz/fotky/19901439
http://fotoalba.cz/fotky/19901440
http://fotoalba.cz/fotky/19901441

61

upgrade: vidím, že Activa máš už pojízdného, doufám, že ho protáhneš i na dráze a vyrazíš na závody! wink
To chlazení je pěkná prácička, jen aby z toho nebyla "mrtvá váha". I když já o chladiči taky uvažuju, rozjížďky jsou až 10min a teplota motoru je už na konci docela vysoká. Předepsaný převod je sice nižší než doporučený od výrobce, ale dlouhá rovinka, skoro pořád plný plyn a až bude ještě rozpálený asfalt, bez chlazení to asi nepůjde...

62

pojizdnej je akorat tu boudu striknout na coz nemam cas :-(  jinak chlazeni zatim ok jeste to bude chtit vyzkouset na draze chladic nejde pres 60stupnu a uhliky bez chladice maji neco kolem 80-90... s chlazenim jsem ho jeste nezkousel...
a stou mrtvou vahou ... mno urco budu muset davazovat min. 60 -70g chci si odlejt zavazi z olova ve tvaru oken pro baterky

63

Já zapomněl že máš life (btw kolik váží?), já s lipolkou nedovažuju, i když mám možná stranu baterek taky trochu lehčí, ale auto se chová dobře, tak to nechávám. :oops:
I v souvislosti s celkovou váhou jsem zvědavej na opotřebení kol. Zdá se, že kola ze zimy se na asfaltu dost opotřebovávají (dokonce praskají a drolí se) a budu potřebovat nový... roll

64

dneska sem byl KONECNE jezdit na zizkove a naprosta spokojenost. pekna trat a nato ze auto bylo v defoltnim nastaveni fungovalo bezva. akorat jsem zjistil ze ty gumaky vubec nedrzi a chce to mechy.
co takhle pristi tyden spolecne jezdeni? treba ctvrtek? (podle pocasi)

65

No sláva!  wink Mám pocit jestli stiffler už activa neprodal, neviděl jsem ho na závodech...
Gumy ze stavebnice nestojí za nic, mechy sice fungujou, ale rychle se sjížděj a myslím, že z žižkovského asfaltu i trhaj.  sad Nejlepší by asi na Žižkov byly pořádný slicky na aerodiscích, ale bohužel nemám přehled co je na trhu.
Já chci příští tejden na dráhu vyrazit, ale jestli budu mít v kupě desetinu, tak spíš s tou...

66

spis mi prijde ze rafky jsou mekky a lamou se... vpredu mam 1 vzadu 7 a neprijde mi zeby se sjizdely je fakt ze sem dal tri bat a sel sem domu.
lifecka sou dobry akorat nane jezdim 12min coz je vybyto cca 4000mAh nabijim 10A za 24min. premyslim ze bych poridil jeste lipo korinek nabizi za 17stovek 5Ah cou je omalo vic nez life ty vyjdou na 15stovek...

67

Já teď viděl pěknou life v hardcase od Graupnera. Sám ale používám IP 5000 (lipo) se 17,5z motorem a je to tak akorát - příjemný poježdění, žádná zbraň s dlouhým doletem. lol
K life bys měl nejlepší to střídavý kombo, co jezdí v Čelákovicích většina. Prodává ho myslím i Pavel Holub a stojí zhruba to co ta lipo baterka (na rcmartu je akční cena USD$79.90 i s programovací kartou). Ten pohon s life má lepší výjezdy (víc síly) ze zatáček, na top speed (i vzhledem k jednotnému převodu) je to se 17,5z motorem nastejno.
Ty ráfky i podle mě jsou ze špatnýho materiálu a ty límce jsou doslova nešťastný, chce to jezdit čistě. Po jednom závodním dnu (cca 55-60min. jízdy na asfaltu v Čelákovicích) je už vrstva molitanu znatelně tenčí a možná za 2-3 závody budu na ráfku - mám obuto 1 a 6. Na koberci vydržely bez problému celou zimu.
P.S. jestli půjdeš příští týden, tak bych Activa (aspoň na pár kol) vzal taky.

68

Active už je pryč  roll , očekával jsem od toho asi moc...
Ani na mechách bych neřekl že to drží nějak závratně, ty disky, není to tak hrozné aspoň v čelákovicích kde se dá sjet po odbrubníku ale jak byly přidány na trať bouličky... jakmile sem přez jednu najel hned auto vyletělo a většinou přibyla další rána do ráfku a jednou dokoncce vytržení třetiny mechovky z kola  :cry:

Do budoucna zkusím buď desetiny buggy a nebo opravdové desetiny onroad na pořádných slikách.

Jinak všem ůčastníkům... zdar!  big_smile

69

jezdil tam kluk s lipo a 17.5 a na rovince byl rychlejsi nez ja ale vte vlasence sem siho dycky dal... ale to bylo spis ze zizkov je pro active dalnice :-) ale jinak 19z ss s life je srovnatelna s 17 stridak. pocitove mi prijde ze mi chybi ten jeden volt :-) tak nevim. ve ctvrtek sem jezdil s 27z pastorkem a mozna byto chtelo zkusit 31 a 24 a porovnat s velkou desetinou...

stiffler: prvni baterku sem nato koukal jako puk auto si delalo co chtelo ale stacilo dat mechy pohrat si s ulozenim tlumicu trochu pritvrdit pruziny podlozky pod kola a na predni horni rameno a hned zacalo poslouchat. dneska sem si vyzvedl stabiky a ty to trochu vylepsi :-) je pravda ze tim maly rozvorem a rozchodem nemuze souperit s velkou desetinou ale ten pohled na drahu jak tam zelenej mini prohani velkou desetinu stoji zato :-))))

ptal jsem se p.Korinka jestly by me vzal do zavodu a prej jo akorat se nebudou pocitat body do sapionatu ale to me neva :-))) dokonce bych si mohl nechat i life nebo lipo s plechovkou

70

jo a pokud nebude prset nebo padat h..na s hakama tak ve ctvrtek 16:30 sem na zizkove jako na koni. je mozny zetam bude dost lidi neb v so tam jsou zavody

71

Já X-ray chall. na Žižkově jezdím, tak docela srovnání mám. Problémy jsou u Aktiva při porovnání se stockovou desetinou dva: předepsanej převod, jedu krabicovej převod, sneslo by to určitě těžší ...a pneumatiky - ty Corally prostě fungujou a s mechovkama na Activu se nedají srovnat.
Jinak se dá držet krok a kupodivu můj top speed mi připadal hodně podobnej desetinám, který jsem tam potkal.
Ve ČT zkusím taky dorazit, moc lidí tam nebejvá a bude otevřeno i v pátek.

72

stiffler: prvni baterku sem nato koukal...

Jo hrál sem si tím až až a zezačátku to bylo docela ono ale časem sem zjistil že to oproti opravdovým slickům jak říká Virtual není tak skvělé.

Když se k tomu přičte to že to zase nejezdí nějak rychle a k tomu prakticky pořád na stejné dráze, to není pro mě.
Sem zvyklí ze zimy kde sem jel prakticky 3 seriály a k tomu se na 2 znich pokaždé měnila trať...

Ne ne  smile to není pro mě, půjdu radši jinou cestou  wink

73

...Když se k tomu přičte to že to zase nejezdí nějak rychle a k tomu prakticky pořád na stejné dráze, to není pro mě.
Sem zvyklí ze zimy kde sem jel prakticky 3 seriály a k tomu se na 2 znich pokaždé měnila trať...

Tak v zimě se taky trať měnila, v létě už to moc nejde a těžko najdeš v ČR letní RC seriál s velkou variabilitou tratí... wink
Navíc se s Activem jezdí i F1 a LeMans, takže trať musí vyhovovat i těm.

74

V zimě se radši budu věnovat offroad a na léto zkusím nejspíš MČR 1.10 buggy každej závod se jede na jiné trati takže by to mohlo být to co hledám  wink

75

...ptal jsem se p.Korinka jestly by me vzal do zavodu a prej jo akorat se nebudou pocitat body do sapionatu ale to me neva :-) dokonce bych si mohl nechat i life nebo lipo s plechovkou

Si řikám, neměl bys lepší se o týden později popasovat se "sobě rovnými" v Čelákovicích? Přecijen ti to dá podle mě víc...

V zimě se radši budu věnovat offroad a na léto zkusím nejspíš MČR 1.10 buggy...

To je pro mě španělská vesnice... :oops: