501

Re: Losi Mini LST

Fakt je to tak strasny? Ach jo.... Tak ja to poslu zpet a snad mi poslou konecne ME16.

502

Fakt je to tak strasny? Ach jo.... Tak ja to poslu zpet a snad mi poslou konecne ME16.

neni to tak strasny jak to mozna vyznelo. Pokud se rozhodujes mezi CENem a MLST tak si ho nech. pokud nechces 2. revo (1/16). tak si nech mlst2. investovat do modelu budes muset v kazdem pripade. kazdy ma sve mouchy. al epravdou je ze kdyz jsem mel Revo3.3 tak jsem hodne dlouho nemusel investovat do modelu. stock vydrzel fakt dlouho, ale u mlst2 i 1 ty serva jsou fakt jen naparadu. pokud stim budes jezdit v klidku a jen pobyte tak neco vydrzi. ale pokud zacnes blbnout s kamaradama a zacne te trochu zavodit tak jsou pryc na to tata. ty differaky Ti neco vydrzi. ale casem pujdou taky. je to proste plast. na travu a koberec smrtak.

503

No moje erevo taky vydrzi snad vse. Prave ze cen jsem chtel kvuli levnym dilum. LST2 mi prijde predrazeny

504

Kluci prosim vas. Jak jste spokojieni s Losi mini LST2?...

Máme doma dvě, jedno origo a jedno lehce potuněný a vydrží dost hodně záleží od stylu ježdění, po drsným karambolu se ulomí konec na poloose, to je dobrý mít v zásobě a časem ty serva, mě odešel origo regl a u druhýho drží(zatím rok) a dá se stím i dost dobře řádit i venku. Jinak výše je toho napsáno dost.

505

Už toho tady byly tuny, ale stále u MLST považuji za nejslabší článek serva, které jsem vyměnil za mnohem silnější Hitec HS-65 MG a je po parádě. Diferáky taky vydrží dost, ale chce to je namazat, aby se třením nehřály (jízda nasucho jim dává zabrat stejně, jako jiným modelům) a optimální je ještě plastové ozub kola uvařit ve vodě a pokud je třeba, můžeš trochu vymezit vůli na hruškách diferáků, aby měly lepší styk s talířem. Hrušky mají různý stupeň vůle, protože jsou na ložiscích, uložených v plastovém výlisku, který nikdo nikdy neudělá 100% přesně. S tímhle jsem ale jezdil i po nasazení stříďáku, takže jestliže má někdo problém s převody, viděl bych to na zanedbanou přípravu (nikdy se nesúpoléhej na zkratku RTR), včetně třeba správného nastavení spojky, anebo trošku přešvihnuté nároky. Sám jsem vždy tunil až na serva z libosti, nikdy z nutnosti a jezdilo to vždy dobře, tedy venku a rychle. Pokud jde o zrušené díly, tak za cca 3 roky jsem zlomil 2 spodní ramena, exlo 1 servo, 2 osky kol (šrot z bláta od GPM - vyhni se tomu, to už jsou lepší vymleté kalíšky origo osek), 2 parohy, 2 kastle (jj, skákání), 2 origo kola z první verze (od té doby nejezdím v zimě, ale diskové kola jsou už o něčem úplně jiné) a 2 planetové kola z předního viskozního diferáku, protože jsem je neuvařil a navíc jsem podcenil kontrolu stavu oleje.
Pokud jde o ty hořící origo regly, tak tam je podle mě na vině těžší převod , než jaký byl u první verze (54 na 23 zubů) a jediné co bych mu vytkl, byla měkkost a slabší výdrž baterií (cca 15-17 minut na Intellect 1400mAh).
Revo 1:16 bude určitě krásná věc, ale se shánením dílů na Traxxas je to tady ještě větší peklo, než od Losi a jak sbírám postřehy, tak ani některé plasty od Traxxasu nejsou nejpevnější (proto bych se teď raději zaměřil spíše na Summit, než E Revo BL - je pomalý a úrazy hrozí méně). Všechno má svoje, ale kvůli tomu bych rozhodně MLST nezatracoval a už vůbec bych se ho nezbavoval. Jo a tolik možností tunění jusem neviděl snad u žádného jiného modelu...

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

506

Kdopak máte na MLST hozené stabilizátory? Je tam nějaký znatelný rozdíl, že to pak nehází držku přes kolo při prudším zatočení, atd.?

Jinak už jsem skončil u LXT, dvě serva prostě nee... roll Jak jsem se tu ptal pár příspevků zpět, jestli se Exotekem dá ušetřit váha, tak nedá, je to uplně stejně těžké.

507

Ja mam teda stabilizator dany jen na predni naprave (s obema mi to trochu zlobilo), ale rozdil tam je.
I kdyz si myslim ze to je neco za neco (+ pro asfalt a koberec, - pro teren).

508

Kdopak máte na MLST hozené stabilizátory? Je tam nějaký znatelný rozdíl, že to pak nehází držku přes kolo při prudším zatočení, atd.?

Jinak už jsem skončil u LXT, dvě serva prostě nee... roll Jak jsem se tu ptal pár příspevků zpět, jestli se Exotekem dá ušetřit váha, tak nedá, je to uplně stejně těžké.

Ahoj ! Predpokladam ze mas uz implantovany Exotek a mna by zaujimalo kde si ho kupil ci v EU, alebo v USA priamo od Exoteku? Odlahcit by podla mna to este islo tym karbonovym kitom od LST. Na mojej Losinke mi servo odislo [lave]do vecnych lovist po dvoch dnoch, takze preto ten exotek. Ing od losi doporucujem zastrelit ked nieco po troch rokoch nevedia, alebo nechcu vyriesit. :evil: Tiez som mal jeden predny tlmic od nova uplne vyteceny. sad Inac predne pruziny blato.

509

Věci od Exoteku kupuju přímo z USA, od nich, na tom jejich shopu co maj na stránkách. Už třetí auto od nich a vždycky bez problémů a rychle. Ono na mojem už byly serva vyměněný, bylo tam 2x HS-82MG ale jedno shořelo a vzalo sebou do věčných lovišť i regulátor...  sad Takže jsem si řekl, že malé servo na velké auto už radši ne smile Odlehčit by to asi šlo dalším uhlíkem, ale když vidim, jak mám podrápaný ty spodní kovový desky, tak tam by asi uhlík dost trpěl. Pak ještě veškeré ty vnitřní menší kovové části, ale tam se podle mě už neušetří. Jsem na to už rezignoval a smířil se s tím, že bez baterek prostě má skoro kilo smile

P.S.: kmarty, nechceš někdy dorazit na Barrandov zajezdit, dvě LXT, dráha stále stojí smile

510

Věci od Exoteku kupuju přímo z USA, od nich, na tom jejich shopu co maj na stránkách. Už třetí auto od nich a vždycky bez problémů a rychle.)

Dikes! Tak teda rozhodnuto ide sa objednavat s USA. Uz sa tesim ked to dojde, potom dam vediet ako to lieta. big_smile

511

P.S.: kmarty, nechceš někdy dorazit na Barrandov zajezdit, dvě LXT, dráha stále stojí smile

To bych safra taky nekdy mohl, co? :-).
Celou dobu vyhlizim pekny pocasi na vrtulnik, ze jsem na MLST uplne zapomnel.
Ale ted jsem na 14 dni pryc, takze az nekdy potom.

512

Tak som tu zase. Ten exotek je objednany, ale dalsi problem je to lxt servo  Futaba 9550 neviem kde ho zohnat v rozumnej cene napr... rc-mart to ma za cca 80 dolars  8O len to ma jeden hacik ze ho nemaju skladom sad  a Nemecku za 100 eur ? SVK 125 eur a CZ cca 270 eur ! Hladal som cez google v celej EU ale muka jedine v PL KoPropo Pds 2413 or za cca 100 eur. Ked viete nejaky tip tak mi to sem hodte budem len rad.  :idea: smile  smile

513

Já tam strčil nějaký standartní Graupner servo co jsem měl v setu k vysílači a funguje to taky smile Tušim že to je C-577, servo asi za 400,-. Není teda nízký, ale i vysoký tam jde bez problémů vrazit aniž bys musel mít kastli nějak výrazně výš. Pro nějaký rekreační ježdění podle mě bohatě stačí jakékoliv standartní servo, nemusíš tam hned cpát super Futabu.

514

Jinak kdybych tam chtěl něco lepšího, tak bych mrkl na SAVÖX SC-1251MG... http://www.online-rc.cz/?p=1080

515

Já tam strčil nějaký standartní Graupner servo co jsem měl v setu k vysílači a funguje to taky smile Tušim že to je C-577, servo asi za 400,-.

Funguje ti to servo na starom M-LST alebo na M-LST2 lebo pre mna vraj je nutne to digi servo. Tak teraz neviem ako? :idea:

516

Já tam mám servo traxxas, co je origo ke starému e-maxxovi a maká s Futabou 2,4 GHz uplně v pohodě.

517

Já tam strčil nějaký standartní Graupner servo co jsem měl v setu k vysílači a funguje to taky smile Tušim že to je C-577, servo asi za 400,-.

Funguje ti to servo na starom M-LST alebo na M-LST2 lebo pre mna vraj je nutne to digi servo. Tak teraz neviem ako? :idea:

To ti nepovim, protože tam nemám zhola nic z původní elektroniky, ale podle mě musí fungovat jakékoliv servo, je fuk jestli digitální nebo nedigitální, ten přenos informace mezi přijímačem a servem je pořád stejný.

518

Nevím, jak je to s 2,4GHZ z MLST2, ale u té mojí FM 27MHz z jedničky analogové Hitec serva nefungovaly, jak měly, protože vybrovaly a nešlo to zastavit. Proto jsem si taky pořídil lepší soupravu. Když jsem ale po čase koupil digitální serva do crawlera, kupodivu s Losiňáckou soupravou fungovaly jak hodinky.
Za to DSM nedám ruku do ohbě, ale podle mě s digitálním servem fungovat bude.

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

519

http://www.teamnovak.cz/produkt/Three-80%20Micro%20Pro%20Brushless%20Motor%208.5T  Panove hodilo by sa to pre mini samozrejme ze 13,5T motorom, alebo radsej 10,5T :?   http://www.teamnovak.cz/produkt/Mongoose%20regulátor

520

Jo, 10.5 popř. 13.5 je v pohodě.

521

Jo, 10.5 popř. 13.5 je v pohodě.

Tak uz mam 3 Novakoch objednanych 2x Havoc 10,5 a jeden Crawler 18,5 do fordika  smile  Losik musi este trochu pockat sad !

522

Tak dnes konecne dorazil Exotek fakt pekna pracicka, ale trochu to chlapci americky s dlzkou skrutiek c.1 poriadne pohnojily a nic by sa nestalo keby boli aj o 5mm dlhsie, inac podla nich asi 2mm na zavit uplne stacit. lol Taktiez mi nepasovali predne 4 dierky cez ktore sa uchytavaju alu. sane-lozko na servo, tak som ich prefrezoval smerom dopredu asi o 1,5 az 2mm. Skoda ze tak perfektnu pracu kazia kratke sruby. :evil:

523

Koukám si narazil na stejnou sérii jak já, sem měl stejné problémy... Přitom v návodu je ten šroub nakreslený a popsaný správně dlouhý. Ono tam šly dát i ty kratší, asi jen 2 jsem měnil, tam to už fakt kratším šroubem nešlo. Blbě navrtaný ten uhlík, to mě taky celkem dostalo, ale tak pilník to spravil... Ale podložek jsem tam měl asi 3x tolik, než mělo být smile Co tu mám od nich ještě R3, tak tam takový problémy nebyly... Ale tak i přes to to je moc pěkný a funguje to na jedničku, už s tím něco mám naježděno a spokojenost velká.

524

A este jedna malickost G srub ktory je ako spojovacia tyc, tak tiez dost kratky! Chyba mu cca 7-9mm, tak pobezim do zelezarstva kupit nejaku dlzsiu M 2,5mm a prisposobit to. :idea:  Ty amici by nemali hulit tu travu! :evil:  :evil: . A tiez zabudli pribalit zadne kridlo asi tam napisem. roll

525

Máme novou kastli smile I když to Parma píše přímo pro MLST, tak je podle mě lehce kratší než by se hodila, ale i tak se mi to líbí smile Zas něco trošku jiného...

http://jmasnik.sunware.cz/files/photos/big/00000977.jpg

Více fotek tu: http://jmasnik.sunware.cz/fotky/losi-mini-lst2/