1

Téma: Rušení

Ahoj všem,
mam problém se Savage 25,neustale mám rušení a auto si dělá co chce.Když odkryji
prostor pro baterky a přijímač a kabely nechám vyset ven tak se to zlepší.Anténu nemám
nikde zamotanou.Poraďte čím by to mohlo být?Díky moc za rady,vždycky jste dobře poradili
tak spoléhám že mne nezklamete.

2

Re: Rušení

Zdenku to muze byt tim ze mas kabely baterky a prijimac pohromade.Vznika tam magneticky pole to ti muze rusit signal.

3

Nezlob se,ale co píšeš je určitě blbost,protože kabílky vedoucí do přijímače od baterek máme všichni.V letadlech,lodích,prostě všude.Kde máš baterie ty??Kabílek ti vede kam??Jak dlouhej kabílek máš??

Já bych hledal poruchu přímo na anténě.
Popiš přesně poruchu.

4

Myslel jsem kabely od serva

5

Jaka a jak stara jsou serva?
Jaky prijimac typ stari?
Co pouzivas za napajeni 4 - 5 clanku?

6

Já říkám,že je třeba lépe specifikovat jak to ruší.Navíc vím ze zkušenosti,že lidi vypnou vysílač a když se serva cukaj,tak říkaj,že jim to ruší.
Ale fakt je potřeba specifikovat jak to ruší,pak se tady můžem bavit dál.Nejdřív tady píše dlouhý článek něco o baterkách a pak jednou holou větou napíše něco o servu.Tak ať si to nejprve přebere,co vlastně myslí.Vím,že tady dlouho nepůsobím,ale kolem modelařiny a vysílaček se motám dvacet let.Tak možná poradit budu umět.
Takčekám . wink

7

Jaka a jak stara jsou serva?
Jaky prijimac typ stari?
Co pouzivas za napajeni 4 - 5 clanku?

Tak celý model je starý asi 2 měsíce,jen jsem kupoval jiné  servo na řízení.
Serva        HPI SF-2
                 HITEC HS -5645 MG
Přijimač     HPI- RF -2
                AM 27 Mhz
Vysílač       HPI

Napájení 4 články

8

Nemoze to byt proste tym ze AM 27 Mhz proste neni na spalovacie motory? Ze je tak slaby, ze ho rusi motor? Som amik, tak ma prosim nezabite ked je to blbost  :oops:

9

No, tak AM je náchylnější na rušení obecně. Nicméně, kámoš jezdí placku spalováka jako já a má taky 27 AM a bez problému. Navíc kdyby to nefungoval, tak to myslím ani do toho setu cpát nebudou. Pravděpodobně asi půjde o to, že anténa je někdě přecvaklá nebo jzedí někde, kde je silné rušení.  Mám ozkoušenou dobrou 40 MHz FM, nemám s rušením problém a přesto na jednom místě nemám šanci ... netvrdím, že to nemohlo být špatným uložením kabelů, na tom to také závisí, ale to je spíš věc letadel byc hřekl, u aut to není tak markantní.

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)
Align - T-rex 550 E, Graupner HoTT MX-20

10

Napájení 4 články

Budu-li predpokladat, ze vsechny ostatni komponenty jsou OK. Tak dle mne je zakopany cokl tady. Tedy 4 clanky. Zkus 5 clanku - je to zacatek od ktereho je dobre se odrazit. Pokud to bude OK je vyhrano, pokud ne, je treba menit postupne jednotlive komponenty - nejjednoduzsi, ale pracne  - az bude vadna/nekopmpatibilni komponenta vyrazena.

(Rusi to stale - kdekoliv nebo jen v urcitych mistech? Jeste pozor na vypadavjici/uvolneny krystal v prijimaci.)

11

Nelepší by bylo golfe sejít se a prodiskutovat to.V sobotu jedu do Děčína na závody halových házedel do staré nádražní haly.Myslím Děčín západ.Víš kde to je??Budu tam od 11.00.Máš-li zájem napiš mi soukromou zprávu a můžem pokecat.Taky vemu Savíka.

12

Vzkaz pro admina.Od včerejška mi zlobí vkládání odpovědí.Po napsání článku a odeslání se mi zobrazuje DEBUG MODE.
Co to znamená?? :cry:

ODPOVED
blbne ted SMTP.server (ten co se stara o odesilani prispevku) takze se to snazime resit, ale brzdi nas neustale dohadovani s nekteryma uzivatelama
Endrju

13

Napájení 4 články

Budu-li predpokladat, ze vsechny ostatni komponenty jsou OK. Tak dle mne je zakopany cokl tady. Tedy 4 clanky. Zkus 5 clanku - je to zacatek od ktereho je dobre se odrazit. Pokud to bude OK je vyhrano, pokud ne, je treba menit postupne jednotlive komponenty - nejjednoduzsi, ale pracne  - az bude vadna/nekopmpatibilni komponenta vyrazena.

(Rusi to stale - kdekoliv nebo jen v urcitych mistech? Jeste pozor na vypadavjici/uvolneny krystal v prijimaci.)

Ruší to stále stejně kdekoli.Krystal je pevný.
Zkusím teda 5 článků a kde se dá nejlépe pořídit?

14

Ruší to stále stejně kdekoli.Krystal je pevný.
Zkusím teda 5 článků a kde se dá nejlépe pořídit?

Pro vyzkouseni si je jen seskladej treba na "prkynku" nebo nejak jinak, tak aby ti drzely pohromade a vyzkousej to. (Pro Savika - aby se vesly do toha kastliku mi je do sestavy 3+2 nad sebe spajeli kluci v Hobbyteamu].

Zkuil si krystaly vymenit za jine - jinou frekvenci?

15

Pro vyzkouseni si je jen seskladej treba na "prkynku" nebo nejak jinak, tak aby ti drzely pohromade a vyzkousej to. (Pro Savika - aby se vesly do toha kastliku mi je do sestavy 3+2 nad sebe spajeli kluci v Hobbyteamu].[/quote]
Jaké je to velikost článků, pochybuju, že AA se tam vejde :-)

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)

16

Neco takoveho http://www.hobbyteam.cz/script/popis.asp?OC=2587&Okruh=5

jsou to IMHO 2/3AA

17

Jo dokonce je to na nich napsané (2/3) ale hádám, že ten správný tvar není normálně v prodeji, člověk si ho musí nechat udělat ... nj .. díky moc .-).

S pozdravem, Aleš.

18

Jo jo jak jsem psal tri dole a pak dve nad nima. V pohode se to tam vleze.

19

Neni to 2/3 AA, ale - nevim znaceni - maly burt. Nicmene myslim, ze se tam vleze i 5x AAA

20

Jinak ještě k dotazu. Je rušení závislé na vzdálenosti rádia od modelu?

21

Me se do osminy buggy vlez peticlanek AA nevim jakej box ma savik. je fakt ze u ty buggy nebylo presne misto na ten obyc ctyr ale proste krabice usporadej si sam... peticlanek 5x vedle sebe

22

No,jestli si budeš nechávat dělat 5článek,tak bych to klidně nechavl udělat v AAA a kdyžtak těch 1500miliků.Ale já mám to stejný jako ty a honím to ve čtyřčlánku AA,ve 27AM a bez problémů.Já bych to viděl,že je problém pouze a jedině v anténě.Bude tam nějaký studený spoj nebo přerušení.
Rušení pozoruješ již od počátku,nebo po nějaké době?? :?: