1

Téma: Výběr podvozku

Čaute mám takové dilema a to dosti velkéé sad .Chci si pořídit nějakou elektru 1:10, jednu už sice mám HPI E10 na driftění je super ,ale chce to trochu poladít DODO a pak myslím je OK + vyměnit kluzné pouzdra za ložiska lol .
Ale chtěl bych něco lepšího a vybírám mezi Tamiya Ta05(IFS),Hot bodies Cyklon S,nebo mi je doporučován Team losi XXX-S.
Nemám v tomhle zkušenosti, rád bych slyšel Váš názor .Nejvíce se mi líbí Tamiya , pak Hot bodies, ale nemají kryté řemínky což prý může přinášet problémy,Losi mi připadne takový obyčejný kde nic tu nic ale je krytý a údajně dosti dobrý.
Tak prostě nevím!!?? :x
Díky za rady všem.

2

Re: Výběr podvozku

já bich bral tu tamiy ale proc ifs

3

To samozřejmě nemusí být IFS ten má jen jinak uložené tlumiče přes přepákování.
Teď je mi nabízena Tamiye TT-01D má to seřizovací nápravy ,olej tlumiče, i když jsem do tohodle typu už nechtěl jít tak jsem nalomený, a hlavně je tam všechno kryté.
Tak ještě uvidím,ta TA05 je novější , ale ty řemínky asi zranitelnější?.

4

já bich stejne bral tu TA-05 reminky sou sice odkryte ale  volaco to vidrzi  a podla mna je aj rychlejsia ako TT ale vzdyt usoud podle sebe ty budes to auto pouzivat nie ja nevim ci sem ti pomoh ale nevadi

5

TT01 je v podstatě stejná kategorie podvozku jako E10, a ty štelovací nápravy na Dčku jsou trochu Potěmkinova vesnice, samozřejmě nic proti TT sám jsem ho měl a teďka s ním driftí brácha, ale chtěl jsi lepší auto než je E10, TA 05 je schopné auto a bez nějakého velkého nastavování docela dobře funguje, a ty kárky s ležatými tlumiči krásně vypadají, třeba Ebro 350 se mi moc líbí, nevýhoda je trochu větší hmotnost třeba oproti XXX-s, XXX-S má jednu velkou výhodu a tou je zakrytovaný řemen, ten kdo se jednou projel po parkovišti s xrayem ví proč, nevýhoda jsou šrouby v palcích takže je třeba nakoupit i vercajk, ale kdybych chtěl auto na ježdění všude bral bych tohle auto, cyclona bohužel neznám, pouze jeho závodní verzi jsem párkrát viděl na dráze a docela to pěkně jezdilo...

6

hlavne si porid neco, na co sezenes dily

7

Děkuji všem za odpovědi a doporučení,zatím máme HPI E10 trochu potuněnou oložiskovanou-toto je fakt znatelný rozdíl , ale musí se ty ložiska do pouzder trochu zalepit chemoprénem a je to OK.A ještě silikonovou vazelínu do diferáku .
Myslím ,že teď neco vydrží jezdí velice hezky.
Pak půjdu asi do Tamiye TA05 ta mi lahodí mému oku.:-))) a myslím ,že to bude OK podvozek.

Čaute všem PILOT

8

dost dilu ma stejnych s TRF 416, jezdit by to melo wink

9

Dobrý poměr cena výkon má i HPI Sprint 2. Je to auto jak na drift tak na okruhy a dá se sním dobře dojíždět.

10

No já mám hotbodies cyclone  wce a dostupnost dílů skvělá jak u FUNNY CARS tak i u LESTR MODELS jsem spokojen na 100% smile

11

Jestli mohu doporučit mněl jsem vrukou TA-05 i Losi xxs na srovnani ,bez konkurenčně vyhla Losi xxxs ,uplně ve všem. tongue

12

a X-ray nic ? si myslim ze to je jedne z nelepsich podvozku v jakemkoliv provedeni

13

Xray je asi pro děcka na kravení za barákem zbytečně drahá sranda.

14

taky bych rekl ze xray je pro dite zbytecni, osobne bych volil asi tu LOSI mel jsem to v ruce a porovnaval to  s tamiy tt-05 a zdalo se me to kvalitnejsi

15

taky bych rekl ze xray je pro dite zbytecni, osobne bych volil asi tu LOSI mel jsem to v ruce a porovnaval to  s tamiy tt-05 a zdalo se me to kvalitnejsi

jj Losi ma nevyhodu fakt jen v těch šroubech v palcich,jinak ji koupiš v zakladu levněji než TA-05 asi o 500Kč a když si ještě 250 kč přidaš tak už maš vercajk od HUDY.a jezdiš bez problemu,tuningu je taky dost.P

16

Jojo jedinou nevýhodu u losinky bych podotknul, že má možná trochu křehčí ramena a je tak rozhodně větší ší problém ulomit rameno u TA05 a Xraye než u losiny a platí to i pro tu lepší carbon verzi, tam bych dokonce řekl že jsou ramena možná ještě křehčí.