1

Téma: Monster - Truggy 1/5-6 (benzin)

Rád bych rozpoutal novou diskusi a zjistil názory a zkušenosti o něčem jiném, než Baja HPI (FG), o kterých je toho tady spousty - hlavně o HPI..   wink

Uznávám a souhlasím, že HPI Baja je krasavec a "mazel", ale i když je to offroad, je stejně jako Marder, nebo FG Baja určený spíše na rovné a ploché tratě.
Na rozdíl od výše jmenovaných, je tady velmi málo - takřka nic o monstrech, tedy autech do těžšího terénu.

Položím tedy hypotetickou otázku:

Předpokládejme, že chci nějakého monstra, dejme tomu na rekreační využití - ne závody, nebo jinou "testosteronovou předbíhačku"
Otázka zní - JAKÉHO..
Prošel jsem toho dost a když pominu různé nabídky všelijakých "elektrodomů " a pod. do 12 tisíc, zůstávají více-méně tyto:
- FG BIG FOOT   (není mi jasné, jestli jsou 4, nebo 2WD, asi obojí ?!)
- FG Stadium Truck   
- FS Monster 4WD i 2WD
- FS Stadium Truck 4 a 2WD viz. rc-modelex, jinde jsem ho nenašel
- a jako poslední HIMOTO monster, se svými cca 17-18 kg

A teď "babo raď" 8O
Mohli by majitelé, nebo jedinci znající výše jmenovaná auta dát nějaké shrnutí, nebo doporučení ???

Díky..

FG Baja 2WD, MTA4-S28 a další....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/

2

Re: Monster - Truggy 1/5-6 (benzin)

... do 12-tis. Kč je většina Savíků (tedy HPI Savage) stačí jen vybrat motor a jestli se zpátečkou nebo bez a nemusíš nic dalšího řešit na rekreační vyřádění je to ideální monster a časem můžeš tunnit a závodit, když budeš chtít.

Petr

Spektrum DX3R a DX3E, Truggy HB D8Te, Strada XT, CR-01 Toyota Landcruiser.
http://balzac.rajce.idnes.cz/

3

... do 12-tis. Kč je většina Savíků (tedy HPI Savage) stačí jen vybrat motor a jestli se zpátečkou nebo bez a nemusíš nic dalšího řešit na rekreační vyřádění je to ideální monster a časem můžeš tunnit a závodit, když budeš chtít.

Petr

V nadpisu je BEZIN, ne methylový "ŽROUT" nitra... lol

4

Zdar,

mam FG Monster (BIG FOOT, 2WD) asi 1/2 roka. Zanovny.
Okrem toho ze dolievam benzin a olej som riesil len vymenu pokazeneho serva na riadeni (asi elektronika, stale taha na jednu stranu)

Zatial som spokojny, nic nestelujem, nic neladim.

5

zapomel jsi treba na MCD RACING!to je uplne neco jineho nez fg,fs,himto a spol.presel jsem na nej od fg a maximalne spokojen.takze doporocuji MCD. smile

6

A co CARSON GAS DEVIL 1:6  4X4,27 cc motor?

7

AD - 1
Ne, na MCD jsem nezapomněl, ale tam se pohybujeme cenově někde úplně jinde - nehledě na dostupnost a cenu náhradních dílů. Navíc mi připadá stejné, jako auta od FS akorát podstatně dražší..
Ad - 2
Carsona jsem vynechal úmyslně, mimo toho, že tato značka nemá zrovna kladné ohlasy, by se o dostupnosti náhradních dílů dalo asi dost polemizovat..  :?

Záměrně jsem se soustředil pouze na auta co jsem vyjmenoval v úvodu.
Jde o auta s ohledem na cenu, spolehlivost, opravitelnost, dostupnost náhradních dílů, tak aby jejich poměr byl pokud možno vyvážený.
Konkrétně tedy jde o "užitnou hodnotu" , pro potřeby rekreačnícho ježdění a ne o snahu mít to nejlepší za každou cenu (a peníze), i když to nevyužiji a nakonec ani nepotřebuji.. wink

8

tak vetsinou co jsi vyjmenoval tak ta cena co jsi napsal tak nestaci.ceny dilu  jsou skoro stejne a dostupnost ulpne v pohode vse skladem u EBOLA sport v plzni a ze vypada stejne jako FS a je to tim ze FS je cinska kopie MCDCKA akorad ta kvalita dilu u FS chybi. lol

9

Píšu to skoro pořád a napíšu to i sem. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že při rekreačním jezdění "kde se dá" to auto trpí mnohem víc, něž při "závodění" na upravené modelářské dráze wink

10

Píšu to skoro pořád a napíšu to i sem. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že při rekreačním jezdění "kde se dá" to auto trpí mnohem víc, něž při "závodění" na upravené modelářské dráze wink

????

Tráva je zelená a nebe modré... lol

11

????

Tráva je zelená a nebe modré... lol

tim chce basnik rici, ze vybiras levny sracky, ktery pri tvem jezdeni "rekreacnim" jezdeni dostanou sakramensky pocudit...

co jsem koukal tvoje dotazy jsou vsecky na jedno brdo a prijdou mi uplne zcestne...

prijde mi ze se ptas furt na to same,akorat to vzdy napises jinak...proste si kup co chces, dyk stejnak mas svoji hlavu a jestlize si modelar(coz z tveho popisku chapu), tak vis ze na cem usetris pri nakupu, dvakrat vosolis pri jezdeni... skoro to vypada, ze chces slyset jak FS je uzasny...
si neco uz kup a hura jezdit wink

12

1- Ne, tím jsem chtěl říct, že nevím, proč píše tak samozřejmou věc ( o tom ježdění na upravené a neupravené dráze), zejména po tom, co jsem se o tom zmínil už na začátku v dotazu...

2- Pokud jsou pro tebe RC auta od FG  cituji "Levný sračky", tak to tě lituju... 8O

Myslím, že můj dotaz není zcestný, jenom se ptám na zkušenosti "OSOBNÍ", s jinými auty, než je HPI Baja, o které jejíž kvalitách nikdo nepochybuje.
Pokud ti to vadí - že se ptám na něco jiného, než je tady zvykem.........  :!:

13

Pokud chceš do těžšího terénu,tak bych osobně volil - FG BIG FOOT  4x4.
Osvědčená značka,díly no problém a prostupnost terénem asi nej.Když by jsi chtěl na placatou dráhu,stačí dát jiný kola.
Jinak by má volba padla na HPI.Baja prostě nemá chybu.

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

14

To "ceres"

Díky za názor..
Bohužel FG monster 4WD se zatím prodává jenom verze v plném tuningu..
Standart verze se zatím neprodává, ještě ani není stanovena cena.. :cry:

Před chvílí jsem mluvil s Bayerem telefonem, příští týden se tam mrknu osobně.

15

Jo Bajer? Tak ten ti priteli poradi fakt kvalitne a hlavne na rovinu big_smile  big_smile  big_smile

16

Myslím,že těma levnejma sračkama myslel Rostreet FSko. Protože se zdá, že ty chceš ,aby ti někdo posvětil nákup FSka! Bud si ho chceš koupit nebo ho už máš doma!

17

To "ceres"

Standart verze se zatím neprodává, ještě ani není stanovena cena.. :cry:

a proc v RC cars je cena uvedena ?
polaci prodavaj kolem 18 litru

18

Můj názor je, že když si pořídíš fg monstra, budeš muset vyměnit některé díly za lepší, i na rekreační ježdění. Vlastní zkušenost, mám fg monster jeep. A pokud si pořídíš něco od fs racing, budeš muset taky, některé dily vyměnit. Taky vlastní zkušenost, mám fs racing 4wd buggy. A pořizeni ani jednoho auta nelituju.  big_smile

19

To "bavorak"
A to si jako doopravdy myslíš, že potřebuji od někoho tady na fóru schvalovat jaké auto si koupím ???
To je teda Moooc dobrej fór !!! lol
Mě zajímají zkušnosti lidí, které ty značky vlastní, názor si už dokážu udělat sám. Přinejmenším věk na to mám. Prosím nepleť si mě s těmi dětmi, které neví nic a nedělaljí rozdíl mezi benzimem a methylem.
To není na tebe "Peterh", to jen příklad, protože na letišti se s tím setkávám denně..
A i s daleko horšími věcmi i u dospělých - národ hloupne rok od roku víc a víc !!
Mi toho už jsem svého času někde napsal, že mě auta od FS nijak neoslovila.

To "blacks"
Nevím, jak jsem nakoupil, tak jsem prodal.. :cry:
Bayera osobně neznám, stejně jako nikoho tady, proto chci různé názory a zkušenosti, viz výše..
RC cars neodebírám a hledal jsem hlavně prodejce u nás, na ty totiž můžu vyrukovat s našimi zákony, když se něco poee. Zahraniční prodejce se na nás většinu  vykašle, když k něčemu dojde. Osobní zkušenost a bohužel ne jenom má.. :cry:

20

Jo a ještě něco - jen pro lepší pocochopení o co mi jde..

Chci RC auto, s kterým můžu (jak už jsem na), vymést místní příkop, nebo kraj letště. V Brně a blízkém okolí, není kde jezdit s 1/5-6, hledal jsem dlouho a nic. Proto ten monster a je mi jedno, jaká značka to bude, jen když to splní to, co od toho očekávám..

Pro příznivce HPI Baji:

Mě, jako strojaři se opravdu HODNĚ líbí.
Z hlediska mé pův. profese, musím říct, že HPI Baja má konstrukčně velmi elegantní a hlavně promyšlené, účelové řešení a uspořádání.
Dodopravdy ze strojařškého hlediska pastva pro oči a duši.
O to víc je mi jasné, že je to řešeno spíše jako "písečná buggy", nebo jako auto spíše pro rovněší (myšleno povrchem uhlazenější) tratě a i když se s ní dá jezdit terén, tak ten opravdu neupravený jí nesvědčí.
Je to opravdu krasavice a už jsem ji chtěl koupit, ale vzhledem k možnostem provozování od toho pomalu ustupuji a pokukuji o tom monstru.

Oproti tomu FG je Německá strohost až účlovost a i když funkční a spolehlivá, člověka prostě neosloví, tak jako HPI Baja.
Myslím tím FG Baju. Bohužel i monstry vycházejí ze stejného, v podsta jenom lehce upraveného podvozku, základní koncepce je stejná.
Podle mého názoru ke škodě FG..
Bohužel.. :cry:

21

tak si kup tank..nebo rolbu...a mas to  ...tobe snad neni nic dobry chlape bidna :-D

22

tak si kup tank..nebo rolbu...a mas to  ...tobe snad neni nic dobry chlape bidna :-D

S tanky už jsem jezdil, dokonce jsem jsem je i učil 10 roků řídit jiné a můžu ti říct, že to taky není nic moc...
Konstrukční řešení, průchodivost a výzbroj ještě ujde, ale TA SPOTŘEBA !!
Navíc se to dost blbě parkuje... lol  :cry:

23

rostreet
Ja ti vubec nerozumim VS_Charlie nam baju pochvali a ty naněho takhle že se nestydíš.Souhlasim stebou VS_Charlie baja je proste buggy a jak už toje u menšich mněřitek je richla mrštna  a nema rada vimetani přikop atd. Což monster je proste do tvrdeho terenu spiš bych řek až extremniho stoho bys měl vychazet. ja si vybral to prvni sice občas bych to vimněnil za monstra baje v hodně nerovnem terenu dost trpi.

24

vladko ja ted nechap tebe... :-D asi uz jsi ospaly...jinak teda nevim...ja tu baju od hp vubec nezduraznoval :-D

25

rostreet tak to promin špatne jsem te pochopil ted už mi to došlo jak si to vlastně myslel.to viš občas potřebuju nakopnout aby mi to seplo.