1

Téma: Karburátor?

Nazdar
V neděli jsem řádil s Mardrem a najednou zničehonic úbytek výkonu přechody v tahu a během chvilky chcípl.A nešel nastartovat,tak se koukám jiskra vypadá bez problémů tak jsem zhodil karbec rozebral ho do šroubku a vyčistil (mám s tím celkem zkušenosti) zase složil a teď vám popíšu co to začlo dělat (mám verzi se sytičem).

Nastartovat se sytičem jde ale není to tak jednoduché jak předtím problémem,tehdy to chytlo na druhé-třetí škubnutí chcíplo,vypl jsem sytič škubnul a jel.Teď to se sytičem chytne tak na podesáté a motor má krásný volnoběh (se sytičem!!!!????) nemá snahu chcípat.Jakmile sytič vypnu vyletí mi volnoběžné otáčky odhadem asi na 7000.Upozorňuju že jsem ten karbec ladil asi 3hodiny a k žádnému loudnému výsledku jsem se nedopídil,jedině že když jdu přes cca3otáčky! na přechodové jehle tak ten volnoběh začíná jít mírně dolů ale hodně málo a hlavně potom stojí přechody za kulové,jinak když to nastavím zhruba tak jak to má být motorjede jak pila ale nedostanu se k nějakému solidnímu volnoběhu,a co mě hlavně zaráží je to že čím víc povoluju šroub dorazu volnoběhu lezou mi ty už tak vysoké volnoběžné otáčky ještě víc nahoru a když mám přívod vzduchu uplně zavřený (doraz už se nedotýká šroubu protože šroub je už skoro úplně vyšroubovaný)  vyletí otáčky skoro na maximum,nějak tomu přestávám rozumět chová se to úplně jinak než by mělo (a vždycky se chovalo) sundal jsem všechny těsnění mezi karbecem a hlavou ,přebrousil jsem i ten plastový držák ať tam nemůže někde sát falešný vzduch ,vypadá to že je vše v pořádku,ale výsledek veškerý žádný

Přece když mu zastavím klapkou přívod vzduchu musí chcípnout??Nebo mít aspoň snahu a on letí z otáčkama nahoru.Myslím že někde musí sát falešný vzduch ale kde?Nekoukal jsem ještě na motor,může být ruplé těsnění pod hlavou?Nebo mezi kartrama?Projevovalo by se to takhle?

2

Re: Karburátor?

Ahoj přesně tak...může to být pod válcem...muže být povolený nebo podfouklé těsnění.... to samé muže být na guferech u kliky.....
kolik má motor vyjeto a jakou si na něm dělal udržbu?

3

Jsem už asi čtvrtý majitel myslím že motor už asi bude končit,udržba u mě žádná když jsem se potkal s druhým majitelem tak se divil že ten motor ještě jede.

Takže rozhodit motor a všecko zkontrolovat?Já se furt trápil s karbecem.

4

Ale stejně mi furt vrtá v hlavě jak to může nasát to palivo když je klapka úplně zavřená,přece ten benzín strhává proud vzduchu a když je ta klapa zavřená tak tam žádný proud vzduchu není,jedině že by se to vysávalo podtlakem?

5

Vem to od válce a jeho těsnění.Další věc vem za kliku-za spojku nebo magneto a skus vakl a jak tam bude tak ložiska ven a gufera taky.Hledal bych příčinu tam...tekhle se to špatně diagnostikuje po netu,ale nějak se k tomu dopídíme big_smile pokud nemá spojka kryt tak si myslím že tam vakl bude.

6

spojka kryt nemá,takže zítra ten motor vytáhnu a kouknu se mu na vylámaný zoubek

7

Jde o to že to palivo nasává v tom není problém,ale jak to saje falešnej tak je to ochuzené a zvedají se otáčky motoru.

8

aha  :idea:

zatím jsem vždycky zápasil akorát s přicpaným karburátorem a proto mi tahle závada nepasovala do mých standardních problémů,dík

9

Dej pak vědět jak si dopadl.....
Pokud by si něco chtěl konzultovat přímo tak tady je telefon 775206061
Jsem Ti k dispozici víceméně kdy koli wink
Neříkám že nám vše ale snad to dáme dohromady wink

10

Pokud máš dobře dotáhlý šrouby na hlavě, tak to tipuju na gufera na klice. Karbec to nebude, ten se většinou projeví tak že nejde pořádně udržet volnoběh. Ať se ti zadaří to dát do kupy.

Teď už jezdím jen na Volty a Ampéry.....

11

tak jsem to nevydržel a šel se kouknout do dílny.Vypadá to že je po záhadě-to těsnění pod hlavou je fakt fouknuté ven a je tam nějak moc podezřele čisto (mezi hlavou a kartrama) ,tak doufám že to bude všecko,zatím vyměním jenom to těsnění ale chci se zeptat jestli radši preventivně vyměnit ty gufera a co těsnění mezi kartrama taky měníte preventivně nebo až odejde?a co ložiska?

12

no je pravda že pod válcem to fouká často,nemyslím odfouklí těsnění ale netěsnost,ty dva šrouby je dle mého málo,novej zenoah 27 už má na palici šrouby čtyři což by mohlo fungovat,klucí tam rvou silikon na motory ale mě se to nelíbí wink možná u těch kitu ESP to druhé těsnění unik eliminuje ale čert ví big_smile

13

kazdopadne, jestli to budes pretesnovat, udelej to komplet...a dej tam i loziska a gufera...uvidis ze se to vyplati  wink

14

Mel jsem podobny problem s bajou. novy motor, zjistil jsem podfoukle tesneni, nijak zvlast vyrazne zmeny behu ze neobjevily, ale zacaly se mi v miste dosedu valce objevovat nanosy spiny zmastene olejem. Nechtel jsem si kupovat orig tesneni, je to papirohadr. radsi jsem jel do bau a koupil vicko od roury do kominu (je z medi) a vystrhl presny tvar. pak na plynak rozhavit prudce zchladit, mas asi 20 minut nez tesneni zase ztvrdne. namazal jsem ho tmelem pod hlavy motoru fest dotahl a sedi to jak prdel na hrnec. hlavne tesneni vystrihnout o malinko vetsi, protoze med pokud je meka po ohrevu se jeste trochu rozplacne a mohla by prekazet v kanalcich a pistu.  takhle jsem si delal tesneni i na stadiona a je to skoro vecne.

15

na ten silikon bacha...ten se muze sakramensky nevyplatit...  wink

16

zatím jsem tam narval akorát nové těsnění (domácí výroba),funguje to bez problémů.Ale ložiska jsou potřeba vyměnit takže půjdu do kompletní opravy,asi budu muset díly objednat přes net -sice u nás je modelářských prodejen víc ale na benzíňáky toho moc nevedou,takže jestli si to myslím správně tak mám objednat-gufera,ložiska,těsnění kartru,těsnění pod hlavu a co se při tomhle vysype ještě?

17

na modelarske obchody se v tomto pripade vys...  loziska sezenes v obchode s lozisky za 1/2 ceny a gufera take. loziska kupis treba v obchode "loziska korbel" najdes v googlu. Delaji loziska EZO, to jsou velice kvalini japonska loziska

na gufera znam jednu firmu v Praze v hostivari, tam sezenes snad vse.

jeste asi bys mohl objednat Pistni krouzek a lozisko v pistu at to mas komplet