Téma: Robitronic Scalpel
Ahoj!
Chtěl bych se zeptat, kdo má podvozek robitronic scalpel, kde jste ho koupili. Kdyžtak jsem napište odkaz. Dík
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj!
Chtěl bych se zeptat, kdo má podvozek robitronic scalpel, kde jste ho koupili. Kdyžtak jsem napište odkaz. Dík
Sic ho nemám, ale dá se koupit na mz
Jo na mz ho mají už dýl podle fotek vypadá super jenom jsem slintal líbí se mi ten diferák.
Tím mz myslíte mz-racing.net ?
Jo ale ten diferák, co se mi líbí má Avid ne Scalpel.
Chtěl jsem hlasovat, ale volby mne neoslovily. Scalpel není špatný model, ale bohužel je v základu prakticky nepoužitelný (špatná geometrie na přední nápravě a vesměs nepříliš dobře řešené zavěšení T-baru)
Také jde o to že bez celkem podstatných úprav a spousty zkušeností s 2WD nelze model osadit výkonnějším pohonným systémem než je 300, resp. 370 a čtyřčlánek. Nevýhodou je i minimum místa a tak se model musí osadit hodně malými komponenty. Potíže jsou i s osazením serva, hlavně s aplikací servosaveru který model tuším v základu nemá a bez kterého je jeho provoz hodně riskantní (servo bez saveru je v tomto modelu velmi zranitelné)
Model to není špatný, ale rozhodně to není nic pro začátečníky....
Navíc je otázka, kde s tím jezdit? Vyžaduje totiž kvalitně položený koberec velmi dobrých vlastností a to je málokde, nemluvě o tom že 1/18 v Čechách výrazně stagnují. Na Moravě to je jiné, tam se dá se Scalpelem povozit.
Já bych robitronica chtěl, jezdím už přes dva roky a za tu dobu sem nějaké skušenosti sebral a navíc bych chtě skusit i něco jiného než je jen Xray M18 Pro. Navíc bydlím na moravě a jedny závody se v zimě jezdí v tělocvičně, která je sotva 400 metrů od mého domu. Nebo jezdíme do Brna, teď 9.5. 2009 se jede mistrovstí republiky v 1:18 v Polné nedaleko Jihlavy. A přes léto se dá jezdit do Blanska na asfalt.
Zeptej se ve Vsetíně - tam ho má p.Janoš, myslím, že s ním v Polné taky pojede.
Já bych robitronica chtěl, jezdím už přes dva roky a za tu dobu sem nějaké skušenosti sebral a navíc bych chtě skusit i něco jiného než je jen Xray M18 Pro. Navíc bydlím na moravě a jedny závody se v zimě jezdí v tělocvičně, která je sotva 400 metrů od mého domu. Nebo jezdíme do Brna, teď 9.5. 2009 se jede mistrovstí republiky v 1:18 v Polné nedaleko Jihlavy. A přes léto se dá jezdit do Blanska na asfalt.
Pokud přijedeš do Polné, uvidíš nejen Scalpely, ale i jiný 2WD stroje.
Jinak ale počítej s tím že zkušenosti ze 4Wd Ti moc nepomohou, zadokolka je úplně o něčem jiným. Já se malejma RC autama zabývám takřka profesionálně už dobrých 6 roků a 2WD mne i dnes pořád ještě dokáží pěkně překvapit (a to jsem jich postavil a odzkoušel desítky). Často stačí zdánlivě nepodstatná maličkost a model, který fungoval je najednou neřiditelný a nebo naopak. Na tohle jsou čtyřkolky podstatně méně citlivé.
Jasně že do Polné přijedu, byl jsem tam i na podzim.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.