1

Téma: Robitronic Scalpel

Ahoj!
Chtěl bych se zeptat, kdo má podvozek robitronic scalpel, kde jste ho koupili. Kdyžtak jsem napište odkaz. Dík

2

Re: Robitronic Scalpel

Sic ho nemám, ale dá se koupit na mz

HB Lightning Stadium Pro 2 - 4.6ccm

3

Jo na mz ho mají už dýl podle fotek vypadá super jenom jsem slintal líbí se mi ten diferák.

4

Tím mz myslíte mz-racing.net ?

5

Jo ale ten diferák, co se mi líbí má Avid ne Scalpel.  big_smile

6

Chtěl jsem hlasovat, ale volby mne neoslovily. Scalpel není špatný model, ale bohužel je v základu prakticky nepoužitelný (špatná geometrie na přední nápravě a vesměs nepříliš dobře řešené zavěšení T-baru)
Také jde o to že bez celkem podstatných úprav a spousty zkušeností s 2WD nelze model osadit výkonnějším pohonným systémem než je 300, resp. 370 a čtyřčlánek. Nevýhodou je i minimum místa a tak se model musí osadit hodně malými komponenty. Potíže jsou i s osazením serva, hlavně s aplikací servosaveru který model tuším v základu nemá a bez kterého je jeho provoz hodně riskantní (servo bez saveru je v tomto modelu velmi zranitelné)
Model to není špatný, ale rozhodně to není nic pro začátečníky.... wink
Navíc je otázka, kde s tím jezdit? Vyžaduje totiž kvalitně položený koberec velmi dobrých vlastností a to je málokde, nemluvě o tom že 1/18 v Čechách výrazně stagnují. Na Moravě to je jiné, tam se dá se Scalpelem povozit.

7

Já bych robitronica chtěl, jezdím už přes dva roky a za tu dobu sem nějaké skušenosti sebral a navíc bych chtě skusit i něco jiného než je jen Xray M18 Pro. Navíc bydlím na moravě a jedny závody se v zimě jezdí v tělocvičně, která je sotva 400 metrů od mého domu. Nebo jezdíme do Brna, teď 9.5. 2009 se jede mistrovstí republiky v 1:18 v Polné nedaleko Jihlavy. A přes léto se dá jezdit do Blanska na asfalt.

8

Zeptej se ve Vsetíně - tam ho má p.Janoš, myslím, že s ním v Polné taky pojede.

9

Já bych robitronica chtěl, jezdím už přes dva roky a za tu dobu sem nějaké skušenosti sebral a navíc bych chtě skusit i něco jiného než je jen Xray M18 Pro. Navíc bydlím na moravě a jedny závody se v zimě jezdí v tělocvičně, která je sotva 400 metrů od mého domu. Nebo jezdíme do Brna, teď 9.5. 2009 se jede mistrovstí republiky v 1:18 v Polné nedaleko Jihlavy. A přes léto se dá jezdit do Blanska na asfalt.

Pokud přijedeš do Polné, uvidíš nejen Scalpely, ale i jiný 2WD stroje. wink
Jinak ale počítej s tím že zkušenosti ze 4Wd Ti moc nepomohou, zadokolka je úplně o něčem jiným. Já se malejma RC autama zabývám takřka profesionálně už dobrých 6 roků a 2WD mne i dnes pořád ještě dokáží pěkně překvapit (a to jsem jich postavil a odzkoušel desítky). Často stačí zdánlivě nepodstatná maličkost a model, který fungoval je najednou neřiditelný a nebo naopak. Na tohle jsou čtyřkolky podstatně méně citlivé. big_smile

10

Jasně že do Polné přijedu, byl jsem tam i na podzim.