1

Téma: HPI Baja 5B SS vs. FG Baja 4WD

Zdar chlapi.
Mam dilema. Vim, ze uz se to tady resilo a ne malo. Cely jsem to procetl a ujistil jsem se v tom, ze 99 procent majitelu danych modelu hlasuji pro ty svoje smile Prirozena lidska vlastnost smile
Je to uz nejaka doba, co se to tady resilo, proto predpokladam, ze ted mnoho z vas bude chytrejsich.

Podle me je Baja od HPI stabilnejsi, ma nize teziste, neprevraci se tolik v zatackach a podobne. Dale ma v zakladu lepsi vybaveni (tlumice, vejfuk a podobne..) Na druhou stranu je udajne zpracovani plastovych dilu mene kvalitni, udajne plasty tolik nevydrzi, jako u FG.

FG Baja je ctyrkolka, coz je asi nejvetsi vyhoda. Nicmene kdyz pujde v kazde druhe zatacce na drztku (nechci slyset, ze s tim musim umet jezdit, kazdy chybuje), budou ztraty na plastovych dilech vetsi.

Chlapi poradte smile

diky

2

Re: HPI Baja 5B SS vs. FG Baja 4WD

mam baju 5b a jsem velice spokojen...jasne plastove dily praskaj ale to hodne zalezi na stylu jizdy je to proste o rukach...baja 5b ma vyborne zpracovani a verzi ss koupis za supr penize...za kolik si tak tipujes ze koupis FG 4wd?? a to stale bude pouze hola!zalezi co se ti libi a kolik mas penez podle toho muzes vybirat...ja osobne bych znova sel do HPI

3

Obojí jsou super auta. Kup jednoduše co se Ti víc líbí. Ani s jedním neuděláš chybu. Jak HPI baja tak FG baja jsou velice kvalitní káry.

4

Souhlas se Z007, kup si co se líbí tobě a ne co ostatním.  lol

5

Já měl dřív FG Marder pak sem přešel k HPI a u ní už taky zůstanu. Podle mě je HPI Baja o hodně stabilnější a že by byli plasty špatně zpracovaný se mi teda nezdá. FG 4WD je sice dobrá věc ale to se budeš muset hodně plácnout přes kapsu už jen v základu to bude pálka (myslím asi kolem 40t) pak ještě nějakej ten základní tuning..... :? za to by jsi měl 2xHPI Baju nebo jednu v plný palbě a nemusíš řešit plasty wink
Takže je to jen na tobě co si vybereš ale HPI je pro mě jasná volba smile

PS: i když teď koukam že za těch 40t už je to FG celkem v tuningu takže už by si tuning dokupovat nemusel
http://psykojk.rajce.idnes.cz/

6

Borci 4WD Baja od FG stoji bezne 19000kč. Hola. Tim myslim bez serv, bez vysilacky a podobne. Novejsi verze, o ktere se bavime, ma kovovy pastorek a dalsich par kovovych soucastek (presne nevim) oproti uplnemu zakladu, v jakym se dela treba Marder.

Tudiz cenove tyto dva modely vyjdou zhruba nastejno.

To by mohlo pomoct s rozhodovanim, ne? smile

7

Borci 4WD Baja od FG stoji bezne 19000kč. Hola. Tim myslim bez serv, bez vysilacky a podobne. Novejsi verze, o ktere se bavime, ma kovovy pastorek a dalsich par kovovych soucastek (presne nevim) oproti uplnemu zakladu, v jakym se dela treba Marder.

Tudiz cenove tyto dva modely vyjdou zhruba nastejno.

To by mohlo pomoct s rozhodovanim, ne? smile

No tak co řešíš! Kup si ten model ,ke kterému tě to táhne víc! wink

8

Co se týče plastů nevím. Ale přijde mi, že tenhle dojem možná budí u každýho tohle forum lol
FG sem moc nepíšou a HPI "machrujou" co zase zničili lol
Osobně cokoliv mi odešlo bylo způsobený vlastní blbostí ... jak jinak ... a kvalita plastů by to neovlivnila wink

4WD má svoji výhodu ... na druhou stranu se musíš starat o víc diferenciálů a pohon je složitější.

Já si v podstatě vybral podle vzhledu lol FG na mě působí vzdhledově jako hračka. Ale to je věc vkusu.

Za sebe můžu říct, max spokojenost a neměnil bych v žádném připadě

9

resil jsem ted pro znameho neco podobneho,  HPI ma hodne lidi kolem me, mel jsem moznost porovnavat a sam vlastnim FG Baju,

kdybych osobne mel v tuto chvili kupovat auto tak sice 4WD je krasna vece ale kdyz jsem vdel jak to FG ma vyresene pod nadrzi reminkem,  tak bych radeji za 10 500  koupil opet FG 2WD

a o tom ze je nestabilni by se nechalo polemizovat,  i HPI se necha krasne hodit na strechu ale je pravda ze ma lepsi jizdni vlastnosti v zatackach, i kdyz ......

je to o rukach a o tom komu se co libi

10

Libor to řekl naprosto přesně.............

11

No kdybych mel zbytecny prostredky, tak se priznam, ze by me 4WD ve velke podobe lakalo. Jestli si dobre pamatuju, tak Liborovi to jelo i tak pekne(teda kdyz to zrovna chvilku jelo:-) ) A kdybych k tomu pricetl ten predek, tak......

12

nevim kolik je ted ofico cena  2WD a 4WD
ale rozdil by mel byt cca 6-7 000  max,  coz je levnejsi nez prestavbovy kit  ktery nema remen ale retez a neni od FG
offico prestavbu jsem jeste nevidel, ale rozhodne bude nad 8 jelikoz se meni pulka auta

na zavody uz bylo stanoveno ze se pojedou obe kategorie dohromady coz bude mit vyhodu 4WD

na takove to domaci zvykani staci 2WD,  a kazdy kdo to myslel s FG vazne si koupil Cleona nebo Hoermana,  zbytek to natlacil do hliniku

a pokud v hliiniku FG v 4WD tak je to kolem 45 a nahou, a za tyhle penize je rozhodne lepsi MCDcko

pokud dale muzu porovnavat FG a HPI    tak FG ma jednodussi a hlavne nekolik let stale stejny navrh auta  kde se uplne vsude dotanete

HPI je vic takove namackane dilama na sobe a ma vice vychytavek
zmeho hlediska, dost dobre propracovane krytovani prevodu,  lepe vyreseny a kovovy difer,
jako nevyhodu jsem zatim spatril podle oka FGckare   nestastne resene a kazdym kdo ma HPI  vymenenym drzakem tlumicu

beru toto srovnani jen mnou ktery HPI nevlastni ale mel moznost si ho dobre prozkoumat

13

Měl jsem možnost s 4 WD Bajou testovat a můžu Vám říct, že jsem nepřišel tomu autu na chuť. Třeba to chce čas ale já jsem s tím neuměl zatáčet. Natvrdo rozdělené poměry předek zadek bez mezinápravového diferenciálu mi dělali problém v silné nedotáčivosti při jízdě pod plynem. To auto mi šlo pořád ven. Pocit mám ze zadohrabu lepší. Chování  čtyřkolky jak jsem zvyklý z desetiny je úplně jiné. Navíc řešení řemínků není přímo ideální. Na výjezdu ale byl záběr čtyř kol znát a auto odjíždí ze zatáčky líp. To je ale jediné pozitivum, co jsem našel.Navíc podstatně větší hmotnost je také cítit při korekcích na hrbech. Pořád je to jen Marder v jiném kabátě.
Pokud má někdo zájem, tak je čtyřkolka na prodej.
Já bych 4WD nebral

14

díky, díky... jen tak dále borci smile

15

blacks: pozor, na FG Baju je origo přestavbová sada na 4WD vč. řemenu!!

16

4wd bude tezsi zhruba o kilo jinak mam baju fg ale pouze 2wd a sem take spokojen

17

videl jsem,   cca 7500kacek nebo 250 €
katal cislo  68502
ale jeste neni k dostani  snad pristi mesic

ale nevim jestli to ma smysl resit, a nevim co vsechno bude v sade,

18

je fakt ze ted kdybych se mel rozhodovat o aute tak i kdyz pokukuju po HPI,
  cenama je FG na tom o pulku lepe

a pochybuju ze HPI bude nekdy 4WD a jesli tak pujde cena nad 35

19

otázka bude co ten plasták s tím řemínkem vydrží,pořádně jsem to zkoumal big_smile  big_smile a ten řemen je zajímavý řešení,uplně uzavřen,ono taky při vniknutí čehokoliv to udělá pěknou paseku big_smile  big_smile a následná výměna je rozebrat celý auto wink ale sakra porovnat ho s mcd je lákavý big_smile

20

co jsem se bavil s Bayerem tak ten reminek ma vydrzet cca 100 motohodin a pak se musi vymenit, co jsem se jiz nezeptal kolik ten remen stoji a jaky ma rozmer pro pripad nahrady.... :?

1:5 MCD RRV4 Czech limited, 1:5 HPI Baja 5B SS s trochou tuningu - to je minulost, 1:10 Mex-II D-110 version FULL-PRO, 1:10 Axial SCX D90........
http://buggycz.rajce.idnes.cz/

21

tak jsem koukal po shopech  je to dil 66 237   
cena nahrazky  je kole 30 €   
original 41€

takze docela mazec

ne fakt uz 4kolku nechci,

22

jeeeee tak neco takoveho jsem cekal, to je fakt mazec a kdyz se ti tam dostane bordel tak ho budes menit kazde druhe jezdeni.....diky taky nechci

1:5 MCD RRV4 Czech limited, 1:5 HPI Baja 5B SS s trochou tuningu - to je minulost, 1:10 Mex-II D-110 version FULL-PRO, 1:10 Axial SCX D90........

23

nebudes menit,  proste ho tam nedas
koukal jsem ze se chysta i monster 4WD  tam bych to tak nejak i pochopil,
ale u bugy,

nechame chytrejsi hlavy co rozhodli ze letos se pojedou kategorie spolecne, a po sezone budeme vedet kolik lidi nadava a kolik chvali

24

nasel jsem nekde v pocitaci PDF  4WD monstera
tak je tam krasne videt jak je to delane a konecne i katalog. cisla

http://www.sadovsky.eu/E.26000-47001-en.pdf

snad to nekomu pomuze

25

jj toho monstra ma Bayer uz od ledna na obchode, videl jsem ho tam i s Bajou a je to fakt nadhera ale ta cena...... :?