Re: čištění modelu
A prozradíš co je to za speciální chemiji.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
A prozradíš co je to za speciální chemiji.
Bud tak hodnej! Taky by mě to zajímalo.
No to se asi bavis o zaprasenym aute-trosku vic. Ale ver, ze jsem z Baji uz umyl wapkou snad kila bahna a ruznyho sajrajtu. Delam to tak uz pres rok a svete div se-loziska jsem jeste menit nemusel a auto je ciste raz dva. Ale je to vec nazoru. Zacinal jsem zubnim kartackem, ale ten me brzo omrzel.
No ale tim kartackem se muzou cistit naky maly zahyby a nepristupna mista ja to tak delam.
Nevím jak vy, ale já ho koupu v benzínu. Jednak benzín neškodí elektronice (serva) baterky a příjmač mám venku a dá pryč aji mastnotu krom bláta. Takže je vždy čistá šestina. Ale problém nastane když nemáš garáž kde by jsi to provedl. Doma v koupelně bych to nedoporučoval.
Já si myslím,že pokud tam jsou kloudný ložiska RS (prachovky), tak to musí kurna něco vydržet!! U aut ,motorek ,sekaček ,koloběžek a dětských kočárků to taky mejeme vodou a vydrží to roky!
v tom pripade si asi docela bohatej kdyz muzes mejt auto v benzinu
nevim znam lídi co už to mejou par let vapkou a bezproblemu doporučilimito,takže nevim,jeto věc nazoru. 8)
Jasně,že prozradím. Můžete si vybrat ze dvou(jsou si hodně podobné):
1) www.nerta.be (produkt Nerta Carnet Jumbo)
2) http://sluzby.kral.cz/chemicke-prostredky?PHPSESSID=b5f926b66fde9984ba8c7513ea94bba3
(produkt Mammoet Truck nebo Keno 4000)
Řeknu ti to tak. Auto vtom umyju po závodech a když je bláto tak rekreačně nejezdím. A ten litr benzínu vždycky sleju do flašky a pak ho znova použiju. svojí funkci plní i nadále a nečistoty se usadí an dno. Nebo technický benzín když ho máš. A včem si myslíš že se myjou věci v autodílně? Pěkně technický benzín pekač nebo cosik, štětec do ruky a už se meje.
NO pokud nemaji mycí sůl tak ten technický benzin asi jo ,jinak sou to specialní tekutiny.
Nemluvím profi dílny, ale dílny v garáži neb oty co fungujou ještě od dob velkého bratra kterému vládl kmen rudých komančů.
Nějak nevidím důvod proč to nepomýt v benálu. Nic lepšího není na to. a když ho pužiješ několikrát tak se ti to vyplatí
Ja Mardera meju venku v lavoru teplou vodou, jarem a stetkou a pak ho oplachnu hadici ale kdyz je opravdu hodne obalenej tak vezmu nejdrive vapku......
Já meju wapkou obyčejnou vodou. Bahno to omlatí ... co namazaný bylo, namazaný zůstane... a co je namazaný nerezne :twisted: ... čas od času vyndám ložiska, vymeju v benzínu znova naplním vazelínou a hurá krosit
Tak me se to mejt v benzinu nezda zrovna nejlepsi nesmrdi to auto potom trocho ja bych rek ze jo no a taky jsem myslel ze do vany nalejes benzin a vykoupes v tom to auto ne takhle pouzivas furt ten samej benzin ale kazdej to cisti jinak.
kakuzo a dost uz,
nauc se psat interpunkcni znamenka,
KDO TO MA PO TOBE CIST !
jak jiz bylo receno...baja se do klasicke panelakove vany vejde,osprchovani mi trvalo tak +-20min...a tech litrů co proteklo no jeje:)rychlejsi a lacinejsi mi stale prijde wapka na benzince asi 20kc na 5min a je dokonale cista a nekdy dokonce i bez nalepek:)pak jsem jeste videl způsob miti v nafte...bylo to take ucine ale pomale a baja pak byla cela mastna...a mylo se to v automechanicke dilne kde maji takovou vanu s uzavrenym okruhem tak 20L nafty a obehovim cerpadlem
chudacek, i kdyz ja s wapkou mam spatne zkusenoti po elektronicke casti,
zrejme mi to nekam nateklo a odesly obe serva,
s tou naftou mi to prijde divne, vzdyt nafta je vlastne olej
ano nafta je skoro olej...ale proste tam je asi nejaka ucina latka a ta rozpousti spinu...sam nekdy neco meju v garazi na aute v nafte a opravdu to jde / a nafta zaroven i konzervuje(mastny film)mam takto osetrene soucastky nekde lezet v garazi treba uz nekolik mesicu a koroze na nich nelze videt..///a co ty serva.. do prevodu narvat dosti vazelíny a do spodni casti krytu lehce silikonu (tesneni)mam takto osetrena serva a zatim ani jedno neodeslo..a prijimac natahni treba do kondomu:)
jasne priimac uz byl zde resen nekolikrat,
spis slo o serva, ta wapka to narve vsude pod dost velkym tlakem, ale ruku do ohne bych nedal taky za moji nesikovnost
priste zkusim tu naftu
Me je nabavi psat kdyz je to zbytecne ne, jo as tou wapkousi do tich serv moch tu vodu nafoukatstaci trocha vody a v celym servu se vysrazi a skoroduje.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.