51

Re: TRAXXAS Summit

Těmito bateriemi asi nic nezkazím?
http://www.rcmodelyaut.cz/pohonna-sada-baterii-etang-power-4500mah-10-clanku-s-konektorem-trx.html
http://www.mz-racing.net/p2850-ori10324-akupack-team-orion-4500mah-nimh-8-4v/

Na orion jsem se díval a po dvou jsem našel jen 7,2V. A summit je na 2x8,4V. Nebo jsem to blbě pochopil?

Je nabíječka u Traxxasu pořádná? Nevím totiž jaký parametry by měla splňovat aby byla pořádná.
Díky

Etang neznam, Orionama to snad nezkazis :-)

7,2V = 6clanek
8,4V = 7clanek

Takze hledej 7clankovy packy.

U zadnyho RTR modelu neni poradna nabijecka. A jak uz ti kluci radi, nabijecka je zaklad pro spravnou peci o akumulatory. Mela by umet cyklovat (protoze budes pouzivat NiMH), i kdyz je to jen pro zacatek, sichr je sichr. Zacatek myslim u baterek (=formovani) ne autareni. Mela by ti taky ukazat dodany naboj, pri vybijeni odevzdany naboj. Zalezi kolik jsi ochoten za nabijecku dat. A take, zda chces, aby rovnou mela zdroj v sobe nebo neco na 12V (mas treba velky auto, na poli se tak dobre nabiji).

Spis prohledej forum, tema nabijecek se tu resi furt :-)

52

To je fakt. Na ty nabíječky mrknu jinde.

No a nějaký díly (až budu model objednávat) k tomu nám hned objednat?
Co odejde nebo se ničí nejčastěji? Tlumiče, ramena, čepy atd. Pokud se to dá takto obecně říci.
Nebo nějaké speciální nářadí. Nerad bych pak 14dní jen seděl a koukal se na něj.
Díky

53

No s těma dílama na Summita to bude problém, protože jich ještě moc v našich končinách není a tak zkušeností co se láme a často odchází také nejsou. Dalo by se vycházet ze zkušeností majitelů modelů E-MAXXnebo REVO, jelikož jsou podvozky skoro shodné né-li stejné. wink
Věř ale, že i když si nějaké díly objednáš tak se ti zlomí skoro na 99% díl, který sis do zásoby nekoupil lol

54

Tak s tím mám stejné zkušenosti. Vždy se rozbije to co není po ruce. To máš pravdu.
A je na E-Maxxu něco co se často rozbíjí?
Díky

55

Pokud se nechces poustet do nejakeho tuningu(zatim) tak bych koupil spodni ramena a skity.To se asi opotrebovava nejvic.Na nejake zavady je myslym moc  brzo a ulomit se da cokoli.

56

Tak s tím mám stejné zkušenosti. Vždy se rozbije to co není po ruce. To máš pravdu.
A je na E-Maxxu něco co se často rozbíjí?
Díky

smile To zalezi opravdu jenom na tobe co rozbijes, resilo se to x krat ve vlaknu e-maxxe. Kazdopadne bych to ani neresil, jestli neco rozbijes napis, poslu ti dily. Mame s brachou dost dilu skladem jak pro sebe, tak pro kamose z okoli co s nama jezdi, takze neni problem. Ale uz z duvodu prehlednosti bych toto prosil resit ve vlaknu emaxxe

57

Panove vykaslete se na Emaxxe to s tim nema co delat.Summit ma podvozek shodny +-  s Revem ne s Maxxem! smile A jestly se chces neco dozvedet oteto koncepci podvozku tak se podivej do vlakna REVO. wink

58

Ahoj.
Vážně uvažuji (jsem rozhodnut) o nákupu tohoto krasavce. Ale vzhledem k tomu, že jsem totální začátečník bych vás chtěl poprosit jestli by bylo možné abyste mě (nám) napsali co vše je v krabici a co tam není a musí se dokoupit. Např. dobíječka, accupacky nebo zde již zmiňované poloosy atd. A jestli bych mohl poprosit, které konkrétní kusy.
Díky moc Jirka

Jeee, v Pardubicich bude Summit? jupiii

Tekin!

59

sice nevím kdy ale bude. doufám, že brzy.

60

Tak. sice to tady už zaznělo více méně celý, ale zopakuju to.

Sumit je v krabici vybavenej vysílačkou, sadou nářadí, platem polepek a to je všechno.
NEMÁ žádnou nabíječku, to je snad dokonce výhoda.

Co se baterek týče, je možný použít jak šesti- tak sedmičlánky, v akuboxech je vyndavací přepážka v základu nastavená na šestičlánek. Honzík si pořídil dva páry, tedy čtyři akupacky Nosram 7.2V 4600mAh a k nim nabíječku Hyperion. Zvládá nabíjet i 14 článků, takže se s ní dá naládovat pár sedmičnánků najednou. Sice to k nim neni zrovna nejohleduplnější, ale jako rychlovku při ježdění to snesou. Navíc má nabíječka integrovanej balancér takže při přechodu na Lixx nebude potřeba nic dokupovat.
http://www.hobbyeshop.cz/inshop/pictures/store/HPEOS0606i.jpg

61

Díly je opravdu brzo řešit, ale vycházíme-li ze zkušeností z provozu E-reva na jehož podvozku Summit chodí, budou se lámat všechny ramena a spodní plate, přední i zadní, ten bude trpět o hodně víc než u E-Reva. Taky rádi odchází prachovky kardanů. Summit bude jezdit v bordelu, tam je riziko ještě větší.
Sloupky karoserie taky nemusí vydržet každý kotrmelec, možná ochranné kryty řízení co jsou na spodku podvozku.
Čísla nevím z hlavy a rozstřel má Honzík.

Pak je tady ten praskající výstup diferenciálu, to je loterie jestli koupíš model se špatným nebo s dobrým kusem. Každopádně ten jedinej je speciální, zbytek diferenciálu je identickej s E-Revem. Když ten hřídel koupíš, nic se nestane, překážet nebude a chleba užírat taky ne.

62

Díky moc.

63

Ja osobne bych to vubec neresil, testoval jsem auto v extremnich podminkach, jsme dalsi s Milosem, kdo ho maji v CR. Jezdil jsem na horach, v mrazu, hlubokem snehu na plny plyn, smyky aj. 8) Je to drzak, pokud s nim nebudete delat vylomeniny, jak delaji na youtobe. Je to prehnane a myslim, ze za jeho cenu nema riskovat blbostma, co tam delaji.
Auto je uplne jinak stavene nez e-revo, neni vubec identicke, mozna jen dily.
Nicmene prikladam fotky a video, muzete si jej stahnout free. Tak trochu jsem si pohral s videem...

http://www.youtube.com/watch?v=hKtMZXzbdwM

Zatim pa, pokud budete mit nejake dotazy dejte vedet...DrGogo

64

Porouchat se samozřejmě může vše,ale na 90% na to má vliv zacházení s modelem.Pokud od toho budeš požadovat to,k čemu je stavěn,tak ti bude dlouho a k plné spokojenosti sloužit.Máme ho s kamarádem 14 dní a k plné spokojenosti.Nebál bych se toho.Miloš.

65

Ahoj.
Vážně uvažuji (jsem rozhodnut) o nákupu tohoto krasavce. Ale vzhledem k tomu, že jsem totální začátečník bych vás chtěl poprosit jestli by bylo možné abyste mě (nám) napsali co vše je v krabici a co tam není a musí se dokoupit. Např. dobíječka, accupacky nebo zde již zmiňované poloosy atd. A jestli bych mohl poprosit, které konkrétní kusy.
Díky moc Jirka

Tady mas vse co potrebujes, staci jen prohledat net
http://revo.byps.cz/electric/5610-summit-predstaveni.html

66

Ten sníh pod boudou se hustej. Pěkný fotky.
Net jsem se snažil prohledat. Většinu jsem dohledal. Nenašel jsem třeba cenu pneu apod. Ale to jsou asi věci se, kterými se člověk bude muset smířit.
A nenašel jsem info o dosahu RC soupravy. Nevíte to někdo?
Díky

67

Jinak co se tyka nasi dalsi vybavy, ktere nebyli soucasti baleni, tak jsem dokoupil 2x baterie NOSRAM X-TREME RACE LiPo 7,4V/28C a nabijecku RAYTRONIC C14, nechal jsem si dodelat konektory na aute a na nabijeni baterek s balancerem a vse funguje jak ma. Je to super vydrzim cca 1 hodinu. Jeste dodelame hlidani LiPo baterek proti podvybiti a muzu jezdit do pipani :-)

68

O dosah bych se vubec nestaral, neni to letadlo, pojedes maximalne 100 m od sebe a sotva vidis auto a to hodne prehanim. Vetsi vzdalenost nebudes vubec potrebovat a tato souprava toto zvlada s prehledem...

69

Ne, že bych čekal méně nebo více. Ale raději se zeptám. Díky

Vím, že je to asi nesmysl. Že asi pošlu peníze a auto nikdy neuvidím. Ale za ty prachy by to bylo hezký. Ne?
Nemáte s nimi někdo nějakou zkušenost? http://allrc4hobby.com/index.php?act=viewProd&productId=74
Jediné kde jsem našel o nich zmíňku je Alibaba.com a nevím co z toho plyne.

70

Neriskoval bych, radeji bych sel na ebay a tam hledal, je lepsi jistota....toto je nejak podezrele....

71

Neriskoval bych, radeji bych sel na ebay a tam hledal, je lepsi jistota....toto je nejak podezrele....

Maji tam platbu Paypalem, zadny risk nevidim.

72

No já osobně bych se toho bál-Alibaba o lol kradl loupežníky

73

No nevim, PayPal neni vse.....na ebay jsou renomovany firmy i indonesia, tak proc tam nemaji oni neco, aby jsme se mohli podivat jak jsou spolehlivi...je to fakt divne, prosel jsem internet poradne a nasel jsem nej cenu na jine urovni, jenom kola stoji 1/3 teto ceny....

74

Co mě na nich taky vadí je, že v obchodních podmínkách mají, že si s cenou mohou kdykoli dělat cokoli. A to asi i po objednání.

75

A jeste jsem nasel, ze Alibaba ma podminku pri koupi, urcity pocet kusu, treba 5 nebo 10 atd. ....