1

Téma: FG Marder Race-vytrhaná plastová oka na zadních tlumičích??

Vytrhávají se my plastová oka ze závitů pístků zadních tlumičů na FG Marder Race při sebemenším skoku.Tím pádem neustále kupuji talíř pod pružinu a oka.
Závit na pístku je O.K. oko je ještě zajištěno Loctitem,dorazy mám nastavený.Tlumiče jsou bez závad a nově naplňený.

Pokud pružiny cca o 0,8cm matkou stlačím tak po skoku jde oko ven z pístku,ale netahám zadek po zemi.

Pokud jsou pružiny prakticky na "volno" (nejsou napružený matkou na tlumiči) tak se nic netrhá,ale to zase tahám zadek po zemi.

Nějakej kompromis,poraďte

2

Re: FG Marder Race-vytrhaná plastová oka na zadních tlumičích??

Nejezdil jsi v mrazech?
To pak plast dost křehne.
Nebo zkus ten plastovej dřík stáhnout ještě stahovací páskou. To by mohlo pomoci, pokud se jakoby rozštípává. Pokud ale jenom sjede závit a vytáhne se ven, tak to nevim.

3

Obcas jsem videl, ze se pouziva treba lanko nebo drat, kterym spojis rameno a drzak tlumicu tak, aby lanko bylo napnute presne kdyz je rameno uplne dole, tj. pripadna sila, ktera se snazi vytrhnout spodni ocko z tlumice je zastavena napnutym lankem/dratem. Treba to pomuze, ale asi uz budes mit tak vytrhany zavit v to plastu, ze se urcite oplati to vymenit taktez.

4

Oka dávám pořád nový,v tom problém nebude,zkusím dneska to lanko

5

Místo lanka dej raději plastovou stahovací pásku, ten kov na plastový ramena by nemusel dělat dobrotu.

Čím větší odborník, tím větší kladivo

6

Na zadním horním rameni máš červíka, který ti vymezuje chod ramene dolu. Pokud nevymezíš spodní chod ramene tímto červíken ( tzv. propad ), tak ti budou oka odcházet dál. Rameno prostě jede za délku tlumiče. Lanko je špatné řešení. Poklud tam červíka nemáš, tak doporučuji doplnit i se zajišťovací matkou. :idea:

7

Červíky tam mám i s matkou,dorazy jsou nastavený

8

Tak asi ne moc dobře ... zkus je nedávat nadoraz na délku tlumiče, ale udělat propad třeba o 5 mm kratší než tlumič

9

tak tak jak píše kolega gimrejpal  big_smile  . Pokud máš nastavený dorazy, tak se nemůžou oka vytrhnmout. Něco máš špatně. Správně nastavený doraz neumožňuje ani teoreticky vytrhnout oko tlumiče. Za roky s Marderem jsem to zažil jednou, když mi červík vyletěl a nedorazoval. Přitáhni doraz víc. nikde jinde chyba být nemůže. Pokud nemáš ovšem místo oleje v tlumiči vazelínu big_smile  big_smile  To mne jěště napadlo. Shoď pružiny a vyzkoušej, jestli tlumič zasunutý na doraz při vyjíždění nedrhne. To je ale nepravděpodobné. Ale i tak.

10

jestli pojedes kolem Tabora tak me zkontaktuj a  stav se , okouknem to a neco vymyslime.

pripadne zkus nohajze mas ho co by jsi kamenem dohodil ale ten fg moc nehovi

11

Včera jsem ještě jednou překontroloval tlumiče-nečvachtaj a jsou plný silikoňáku 2000,dorazy jsem ještě přitáhl tak na cca 7mm,tlumič 100% nedojíždí na doraz,vyčistil jsem závity na pístech a pro jistotu jsem tam dal nový plastový oka a zalepil je Loctitem.S pocitem že už opravdu nic víc nemůžu udělat jsem to šel skusit.
Jedna strana se opět vyškubla.cca 20cm hrb a skok tak do 1m
Oko není prasklý,prostě se vyrve ze závitu,odletí pružina i talíř(který nikdy nenajdu)
Zítra jedu k Maškový do Č.B. pro další talíře pod pružinu a nový oka
Jediný co mě napadá ,dát tam oka duralový

12

Čeče ty jsemš ďábel. Pokud máš dorazy dobře tak to teoreticky není možný. Pokud jdou i tlumiče zlehka, tak opravdu nevím.  roll

13

Je to záhada,dal bych tam ty oka duralový a musí být pokoj.

14

a nemůže být v těch okach zavít s jinou hloubkou.Jako že natočit na tlumiče jdou ale závity do sebe nepasúji přesně.Zkus natočit to oko a silně zkus za to oko zatáhnout.Pokud se ti to povede tak v těch okach je jiný zavít než na tlumičích.Jinak mě taky nenapadá proč ti to blbne.

se omlouvam za pravopis ale byl jsem pripojenej z telefonu a tam je to pakarna psat

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie

15

jestli s tim skace jako s monsterem tak se na druhou stranu nedivim, ale pokud ma spravne oko tlumice,  na predku je kratsi nez vzadu a dobre udelane dorazy tak ma rozhodne neco na aute blbe

a pokud to nekdo ze zdejsich neuvidi, myslim ze ze nema smysl tuto diskusi dale rozvijet

16

mohl by to třeba nějakdukladněji nafotit,třeba si někdo něčeho všimně lol

17

Já jirku prásknu lol Dneska sme pojezdili a on si mi přiznal,že měl tlumič v jiné dirce  než na druhé straně....člověk pro oči nevidí no  smile to se holt stává....sorry Jiří já musel  lol

18

big_smile  big_smile  Hlavně, že je nad čím přemýšlet.  big_smile  big_smile  Přístě zas.

19

Pánové ,musím se všem omluvit když už mě Tomáš prásknul,na zadních parohách jsou dvě oka ,no a na jedný straně byl tlumič dola a na druhý nahoře,no a jak jak jsem zarputile řešil to vytrhávání , tak jsem se soustředil pouze na tu jednu stranu kde to lítalo ven a byl jsem už nějakej slepej.
Tímto se všem ještě jednou omlouvám a děkuji za pomoc  :oops: