1

Téma: výroba onroad kastle na hpi baja 5B

ahoj....hledam rady a informace jak a z ceho a jakym postupem si vyrobit vlastni onroad kastly na baju5b?za kazde info..budu rad

2

Re: výroba onroad kastle na hpi baja 5B

Snad se nám někdo nezakoukal do tohohle videjka http://www.youtube.com/watch?v=EqS9w2qoE2c&feature=related
Udělat si z polystyrenu nebo podobnýho matroše kopyto, naolejovat, olaminátovat a sloupnout hotovou kastli. A radši si jich rovnou udělat pár do zásoby ana připadnej prodej wink

3

Jak jsi to myslel naolejovat.Ono to není jen tak jednoduchý.pokud někdo nepracoval s laminátem tak to většinou nedopadne dobře.Další věc je jakou pryskyřici použije-poliesterová polistirén rozežere ať ho natřeš čímkoliv a epoxidová je dost drahá na pokusy.Jednoduchý kopito-to jest model na který se bude laminovat se dá udělat z polistirénu a nebo i ze silnějšího kartónu či lepenky,pro separaci se použije několik vrstev obyčejné izolepy.Samotné laminování je na delší povídání.

4

Já teda dicky dělal s epoxidovou pryskyřicí a neřekl bych že za ní chtěj takovej balík. Navíc na řekněme 3takhle velký kastle stejně nespotřebuješ tkaniny a epoxu za tolik co stojí kastle na baju wink
Ten olej(stačí to jen namastit) tam je aby si to mohl sloupnout. A máš pravdu ten polistyren je dobrý"potáhnout" třeba cygaretovym papíren nebo tou izolepou

5

Kolem 500,- za kylo je pro mě dost,poliesterová se dá sehnat za míň.Pro amaterské účely to není tak drahý ale pokud se tomu věnuješ profesionálně tak k tomu potřebuješ daleko více připravků a dalších věcí který ten výrobek mnohonásobně prodraží.

6

No vidíš 500 za kg+tkanina-to už si nepamatuju kolik sem za ní před 4-5rokama dal..řekněme taky 500, nějakej štětec, misky, ten polystyren a jsme řekněme na 1500..A kolik stojí třeba kastle na baju 5T?? Tušim přes 2500 takže je to furt docela lacino. Samozřejmě další srandy jako separátor vyjdou pak na dost peněz ale i s timhle se daj udělat móc pěkný věci..mě teda ne, já nemam smysl pro detail sad

7

Ta cena je ale když si to vykutíš doma jen pro sebe,jakmile to začneš dělat po více kusech tak už to musíš dělat do formy což jsou další finance navíc.A nakonec přijdeš na to že Tě to přišlo na víc peněz a námahy než by jsi si to koupil hotové,protože i přesto že Ti fůra lidí slíbyla že si to od Tebe veme nakonec od toho odstoupí a koupí si to v originálu.Věř tomu mám s tím dost skušeností,válí se mě tady spousta věcí zlaminátu na auta  minimálně za 30 000,- co si zákazníci objednali a nikdy nekoupili.

8

Snad se nám někdo nezakoukal do tohohle videjka http://www.youtube.com/watch?v=EqS9w2qoE2c&feature=related

ano mas pravdu,da se rici ze tohle a dalsi videa byli inspiraci...jsem dost zamilovanej do Lancia Delta Integrale,a predstava ze tahle kastle bude sedet na bajince je pro me uplne nepredstavitelna:)proto chytam informace co a jak udelat abych si tenhle sen mohl splnit...protoze hotovou kastly na 1/5 se mi proste nepodarilo najit...

9

No to asi nenajdeš,myslím že ani na FGčka se nedělá.Co vím tak se na podvozek Mardera tady u nás dělaly karosérie z laminátu a to Peugeot 206,Porsche 911-ty mohu vyrobyt,formy si pujčím,dále se dělala Toyota Corola-to ale nevím kde forma skončila a ještě jsem někde viděl Lancii Stratosku.Já chci na Mardera postavit Peugeota 205 T 16.

10

Mastit neni potreba, ac je to zvlastni, na oddeleni je dobry pouzit klasickou malirskou papirovou pasku. Jinak my vzdy na jine ucely kupovaly laminat u Havel Composites a neprisla mi tak draha. Ono treba v Obi si koupit laminovaci sadu je pro milionare a treba ta tkanina stoji za vylizp*. Na veci, ktery muzou pruzit vyborne funguje frote prosteradlo

11

Lancia Delta Integrale...protoze hotovou kastly na 1/5 se mi proste nepodarilo najit...

Tuhle kastli 1:5 vyrábí MCD a u nás se to dá koupit u eboly.Jen nevím,jestli to náhodou nedávají jen k rally podvozku a prodají ti to i samostatně.Jen ta cena je trochu vyšší,asi jako u každé 1:5 kastle.A ještě musíš doufat,že ti to na tu Baju bude nějak pasovat.

http://ebolasport.cz/mcd-lancia-hf-delt … -1320.html

A tady už je hotová kastle  tongue
http://www.mcdrc.com/forum/index.php?PH … opic=425.0

12

vsem diky za rady.. asi v prvni rade skusim PU penu...je sice asi strasne meka co se narazu tyce,ale vypada to ze jde velice krasne opracovat do pozadovaneho tvaru...vidim to tak ze si udelam jen takovou jakoby krabici na velikost baji nafoukam to plne peny necham zatvrdnout a skusim z toho vykouzlit aspon nejakou kastly....a popripade z toho by slo udelat sadrovi  odlitek..jen se zeptam za kolik by jsi zvladnul udelat tu P206 kastly?
a samozrejme co si budem nalhavat penize hrajou roli!

13

Nevím jestli bude pasovat na HPI Baju,je dělaná na FG Mardera a chci za ní 1500,-.

14

Nemáš nějaký fotky těch kastlí, by se mi páčila ta stratoska
ta 205 T16 taky

15

mas tam u sebe nejakeho znameho s bajou 5b? ze by jste to jen tak na oko zkusily nasadit zdaly alespon trochu sedi rozvor atak?

16

Pokud jsem dobře hledal, tak FG má rozvor 475 mm a HPI 570 mm ...

17

FG má rozvor 475 mm a HPI 570 mm ...

Tak z ní udělá kombíka jako Specál prodloužil Mícu Pajero  lol

18

... by se mi páčila ta stratoska
ta 205 T16 taky

Asi jsi špatně četl můj příspěvek,psal jsem že si můžu pujčit formy na Peugeot 206 a Porsche.Stratosku jsem viděl jen někde na netu a Peugeota 205 T 16 budu teprve dělat.

19

Sem psal že by se mi líbila, jestli nemáš fotku jak to vypadá. Nepsal sem abys mi jí udělal.

20

Tak jsem to asi špatně pochopil.Fotky nemám.