1

Téma: Marder nestartuje

Zdar borci,

jako novacek bych potreboval poradit. Po nejake dobe jezdeni mi prestal startovat Marder.

Prvně se to dusilo, semtam chcípalo, ale pak slo zase nastartovat. Az ted to nejde vubec. Divné je, ze to ani nežbleptne (ani naznak, ze by to chtelo chytnout). Zkousim se syticem i bez.
Zjistení:
- benzín v tom je, dostane se i do valce (svicka se po startovani mokra)
- svíčka háže jiskry (po uzemnění vnější elektrody) (zkoušel jsem i vyčistit)
- jehly jsou nastaveny na 1 a 1/4 až 1 a 1/2 zavitu (jak mi bylo poradeno)

mno škoda jen, že to nejde roztlačit smile

Díky za všechny rady.

2

Re: Marder nestartuje

ahoj hele sice mardera vubec neznam,ale na nejakem fg jsem videl ze jde  seridit bod zapalu...predstih......nehnulo se ti to?

3

A jak silnou jiskru to haže. na te svičce muže byt vetši mezera a jiskra pak skače slaba. měla by tam byt mezera 0,5mm. Pak ješte mužeš mit zaneseny vzduchovy filtr a nebo dlouho namichany byezin.

4

Svíčka odtrh 0,7mm zkontroluj jestli nemáš ucpanou dirku ve víčku nádrže.Jinak dále jdi po tom aby byl správný odtrh cívky zapalování od magneta což je 0,3mm nebo to muže být hodně orezlé tak že vyčistit.Svíčka ti může házet venku jiskru ale nemusí po tlakem ve válci jestli máš jinou tak ji vyměň a začni znova...jestli ji nemáš tak ji kup..páč co budeš dělat když ti při ježdění srejskne? big_smile
Samozřejmě přejdi také to jeslti ti funkuje killswitch-zhášení motoru aby nebyl seklej-také se to stává.
Skus se podívat sem http://www.rcmotors.cz/rcmotors/5-Vyzkouseli-jsme-Tech-box trochu ti napoví co máš v jakých situacích dělat a jk se co seřizuje wink

5

Zkus ještě poštelovat karburátor.Já nedávno koupil novýho Mardera a zjistil jsem,že jehly nebyly z továrny nastavený na ty doporučený otáčky co jsi psal.A nechtělo mi to v týhle zimě jezdit-dusilo se to a chcípalo,tak jsem to seřídil podle citu.Jen jsem dal pozor,aby jehly nebyly míň než o 1/4 otáčky pod doporučeným nastavením.(Spíš mám teď H jehlu asi o 1/2 povolenější.)
(Jo a předstih se seřídit nedá.)

6

a nebo dlouho namichany byezin.

Jak dlouho namichany benzin? Pohybuje se to v radech mesicu, nebo roku?
Jinak benzin by mel vydrzet, zvlaste pokud je v original kanystru na nej urcenym.

7

Samozřejmě přejdi také to jeslti ti funkuje killswitch-zhášení motoru aby nebyl seklej-také se to stává.

Chcípák mne taky napadnul, nicmene by to nehazelo jiskru (dle me teda) kdyby byl zamacklej.
Koupil jsem novou svíčku a je to vpohodě.
Tím to ale vyřešeno není, protože předchozí, nová, svíčka tam byla tak 2 - 3 nádrže!

8

Všem díky za rychlé odpovědi.

Nicméně, jak pisu vyse, svicka se zanesla hodne rychle.

Nejake napady?

Díky..

9

Buď použivaš nekvalitni olej a nebo ho davaš hodně  Svička je pak zalepena olejem a když dlouho nejezdiš tak se zalepi a je dobre je po delši pauze vyšroubovat a očistit. Jo a benzin micham před jizdou. Když je namichany delši dobu tak je na vyliti. v zimě vydrži dyl. ale v letě tak měsic.

10

Buď použivaš nekvalitni olej a nebo ho davaš hodně  Svička je pak zalepena olejem..

Olej original od FG. Na 5 litru 1,6deci. Coz je mene, nez 1:25.

11

Ja použivam olej FUCHS - SILKOLENE SCOOT SPORT 2 a jsem spokojen. micham 1:30. ale stejně po delši pauze kontroluji svičku.

12

Olejem ani pomerem to nebude-mel jsem taky FG(nove) a svicky odchazely jak na bezicim pase. Taky jsem byl bezradnej(treba 2 za odpoledne)-takze jsem prodal a koupil HPI Baju a uz pres rok jezdim stale jednu svicku a v poho. A to tam leju i tak starej benzin, ze by mi vetsina z vas dala za usi:-)

13

Podle mě je to moc bohatý a špatně to spaluje!

14

-mel jsem taky FG(nove) a svicky odchazely jak na bezicim pase. -takze jsem prodal a koupil HPI Baju a uz pres rok jezdim stale jednu svicku a v poho-)

To Jsi tím chtěl říct co?

15

No ,že si máte koupit HPI  lol  lol

16

hoši, dyť ty motory jsou na jedno brďo, já mam v FG jednu taky dlouho, a ještě celou olámanou a ohnutou a ted to startuje jak blbý. Ale je pravda že origo svíčky co tam dává FG tak jdou dopr.... i kolikrát za den ( a vytažený jiskří). Chce to tam nějaký to IRIDIUM a je klid. (alespoň u mě) lol

17

Přesně tak v autě to nebude.

18

Oldo nefoukej do ohně...hlavně žádnej flame war jinak to tu smáznu celý a bude po prdeli lol
Je fakt že Roman s tím měl problém...svíce mu hořeli jen to hvízdalo a nikdo nevěděl proč.
Jestli ti sprejskla svíce tak tam byla určitě NGK   kup si Championku ta není náchylná na uchcávání. Hlavně dodržuj poměr olej-benzín pokud možno přesně ..žádný cmrndnu to tam.

19

Přesně jak píše noha.... NGK mi šly taky hrozně často do řiti. To jsem vyházel asi 4 během pár jízd. Od tý doby co jsem tam dal Championku tak sem ani jednu neměnil. Takže rozhodně Champion!!!

E-Revo - Xerun 150A+SD4274 2200KV Combo, Sanwa MX3-X

20

Uz mlcim uz mlcim big_smile  Jen jsem napsal co se mi stalo-je to asi pripad od pripadu big_smile