1,301

Re: KYOSHO Mini Inferno

Ahoj kluci,
po delší době jsem tu s otázkou, jaký střídavý pohon do MI.
Přemýšlím o novém systému od Novaka Mongoose 10.5. Ten si myslím, by mohl být dobrý, ale zda-li by to nebylo na MI moc.
Pak ještě jsem slyšel chválu na f. MGM, jenže u nich nevím, který regulátor vybrat. Jaký proudové zatížení, apod.
Prosil bych o radu, který vybrat, popř. další návrhy na nějaké vhodné systémy do MI.
Díky s pozdravem Jirka

1,302

Regl se odviji od pouziteho pohonu, takze sem kdyztak nahod konkretni motory s udajema...

Co se motoru tyce, doporucuju 5000 kV, bohate to staci. Klidne muzes jit az na 7000 kV, ale je to spis na honeni rychlostniho rekordu (ozkouseno, 81 km/h). Pri 5000 kV budes mit dostatecnej kroutak a taky rychlost.

Motoru je na trhu dost, tebou zminovany od Novaka, pak tu byl Wraith, ale ten se tezko shani. Dal Hyperion atd atd atd :-)

1,303

No, tak některé motory jsem měl vybrané, tak je sem nahážu.

Mamba Micro SideWinder 6800kV
Tekin Sys 6900kV
Team Orion Vortex 7500kV nebo 6000kV
LRP Vector 6900kV

set: Quark Pro-Car 33 + Hacker E30 - také by nemusel být špatný.
       Quark Pro-Car 22 by také mohl stačit

Nevím, bral bych něco, mezi 6000-7000kV. Vždy na vysílačce můžu ubrat, a pro mé MI v hliníku by to bylo asi akorát :-)

1,304

Mamba Micro SideWinder 6800kV
Tekin Sys 6900kV
Team Orion Vortex 7500kV nebo 6000kV
LRP Vector 6900kV

Quark Pro-Car 33 + Hacker E30 - také by nemusel být špatný.
Quark Pro-Car 22 by také mohl stačit

Nevím, bral bych něco, mezi 6000-7000kV. Vždy na vysílačce můžu ubrat, a pro mé MI v hliníku by to bylo asi akorát :-)

Ver mi, ze jsem na MI ozkousel, co slo a nedoporucuju ti mensi kV jen tak z pleziru :-) Mel jsem tech 7000 kV a uz bych to tam znovu nedal, radsi vetsi kroutak. Musel jsem pouzit neskutecne malej pastorek a i tak to litalo 53 km/h = naprosto zbytecne. Jo a auto jsem mel taky pekne v hliniku, nebylo zrovna lehky.

A ted k motorum a reglum.

Mamba - zapomen. Je to prumer 20mm, usmazis to venku okamzite.
Tekin - nejspise by sel, 24mm je ok.
Vortex - prumer 22mm, nesel bych do toho.
Vector - zase 24mm, coz je ok.

Na jakykoliv motor, co tam das, prdni okamzite chladic. Pokud mas hlinikovy drzak motoru a hlinikovy plato, tim lip, bude se to nadherne chladit.

Quark 33 ProCar jsem mel, slouzil naprosto vyborne. Vydrzel i dve splachnuti ve vode. Stacilo vse rychle vypnout, nechat vyschnout a voilla, fungoval stale dal.

A co se MGM tyce, je to spicka mezi regly, vykoupena vyssi cenou.

1,305

No, tak to dost silně uvažuji o tom Quarkovy 33 s Hackerem E30.
Ten má jakej průměr?

Jinak, kdyby sešlo z toho Hackera, tak bych měl vybírat motory kolem 5000-5500kV?

Asi máš pravdu, že nad těch 6000kV je to až moc, a budu to zpomalovat a zpomalovat, a stejně to bude zbytečně rychlý, až neřiditelný.

Jinak Al držák motoru mám, chladič pasivní mám taky s možností upevnění vetráčku, což bude výhodný ;-)

EDIT: Jo, tak ten Hacker je taky 24, což je tedy dobrý a pastorky jak už si říkal, asi ty na HPI Micro RS4 viď?

1,306

Ano, nejvic se mi osvedcily pastorky od HPI. Je to sakra tvrda ocel a nepozoroval jsem jakekoliv opotrebeni.

E30-11L - 6000 kV
E30-13L - 5080 kV

Ja bych mozna sel i do tech 5080. Preci jen je to buggy a bude hlavne v terenu. Nepoletis moc rychle. Pokud bude dobra trat, ocenis spis kroutak nez rychlost. Na 7000 kV jsem jezdil 9z pastorek, takze byt tebou koupim 11,12,13 a zkusim ktery bude akorat.

Pokud budes jezdit i v telocvicne, tak tam bude 5080 vic nez bohaty. Mel jsem nahradni motor cinu (20 dolaru) - 3900 kV a na koberci stacil bez problemu.

1,307

Ok, děkuji moc za rady ;-)
Moc jsi mi pomohl, s pozdravem Jirka

1,308

ahoj, zeptám se jaký olej do tlumičů mini inferno ST, něco spíš tvrdšího?
kdysi jsem něco koupil v jedné kamenné prodejně (údajně do tvrda) ale je to neskutečně měkké, proto se ptám. díky

1,309

Ja tam dávam viscositu 1000.Vyhovuje mě to.Líp to tlumí dopady

1,310

Měl jsem tam taky 1000ku a spokojenost

Losi LST/Muggy Brushless
Jeep Cherokee XJ 99'
Sand Rail 4 Seater Buggy

1,311

Záleží taky na typu tlimičů (kov-plast, počet otevřených pístků).
Jestli máš origo Kyosho tak by měla být těch 1000 tak akorát.
Pokud ale jezdíš jen na nějakých nerovnostech-kamenech apod. mohlo by ti to auto poskakovat.

1,312

Co se tyka brushless konverze MI, vyzkousel jsem mensi cinskej stridak (Turnigy, prumer plaste 24 mm) s 4400 kV s 12z pastorkem, ten jezdil slusne, ale docela se hral a mel pomerne neprijemnej rozjezd (cukal), k nemu jsem mel regl MGM TMM 3312. Motor cca po pul roce odesel, zacalo se zhorsovat cukani a hodne se hral, ale pravda je, ze jsem auto nesetril. Bohuzel jeste driv odesel i regl, pac zvlhnul a zkratoval se privod z aku, mel jsem v tom 3S lipolky a auto malem shorelo (nastesti se privodni kabel utavil driv, nez to ublizilo baterkam)...
Vzhledem k tomu, ze kroutak se mi u prechoziho motoru nezamlouval, koupil jsem stejnej ale s vetsim prumerem (28 mm) a nizsima otackama (3900 kV). Regl jsem nechal od MGM, ale 4412 (cca o 10 A vetsi trvalej proud). Pastorek jsem jeste zmensil, a to na 10z, vykon mam stazenej na 70 %, bohuzel kroutak je prilis velkej a neustale mam problem se stredovym diferakem (kulickovej 3Racing), kterej se povoluje a pravidelne se mu ukrouti stredovej stahovaci sroub (a to jsem diferak prevrtal z puvodne 2 mm na 2,5 mm a dal tam nerezovej sroub).
Jezdi to velice slusne, maximalku to ma pocitove cca 40. U MI mam podvozek predelany na ST s vetsima kolama od 3racing, tak se s tim da slusne jezdit i venku v terenu. V tyhle konfiguraci to povazuju za nejlepsi reseni pro venkovni blbnuti, motor se nehreje, baterky vydrzi vic nez u mensiho stridaku, da se s tim jezdit pres pul hodiny na 3S lipolky 1550 mAh.
Posledni uprava, kterou tomu chci dat, je zasroubovani stredovyho diferaku napevno a pridani kovovy spojky, bohuzel se problem nejspis prenese na zadni diferak, snad tomu ta spojka pomuze. Velkej prumer kol a velkej kroutak stridaku zprevodovanej jeste do pomala ma bohuzel velky naroky na prevody, jeste je varianta tam dat kovovy zapouzdreny ocelovy diferaky z MI 09, ale pokud vim, tak jeden stoji cca 1000,-...

1,313

Já co sem měl na závody MI, tak sem jezdil Hackra E30-11L a regl GM-Genis Sport 30R.
Výkon na 11Z pastorek a 2S lipo v menší tělocvičně byl tak akorát (možná by to ale chtělo o maličko víc), motor měl dobrou teplotu i regl a žádný cukání...

1,314

zdravim, jesli můžu přispět do debaty o tom který motor prdnout do MI, tak já mam dobré zkušenosti s graupnerem inline 380, má 5800kV. krouťáku má na rozdávání a rychlost sem odhad na cca60km, kámoš jel vedle na babetě ale jenom do 45km/h pak se ztratil někde vzadu)) hřídel 2,4mm. mam ho tam necelej rok a zatim fachá dobře. i na 3S lipo na které jezdím asi půl roku. pasivní chlazení je samozřejmostí, jinak už bych asi utavil, při rozjezdu trochu cukne ale to mi nevadí, dyferáky mam komplet atomic, ten středovej je za potřebí občas dotáhnout a vyměnit oz, kolo..sem tam odejde nějaká hruška ale to je normálka..je to přeci jenom plast

1,315

... hřídel 2,4mm. ... i na 3S lipo na které jezdím asi půl roku....

docela by mne zajimalo kdy schanis pastorky na 2,4 mm hridel smile myslim ze to bude 2,3 ne? je to good motor, jeste by me zajimalo jakej jezdis regl na 3s lipoly.

1,316

jasně tedy 2,3mm. reglo jsem se snažil sehnat za rozumnou cenu a tak jsem se rozhodl pro značku Robbe, konkrétně Robbe roxxy BL control 35A. udělal sem si na něj domádo pasivní chladič a zatím s nim nemám problém

1,317

nevim jestli to je idealni volba regulatoru do auta ja bych spis sel do MMP nebo MGM

1,318

nebo jako nasi USA kamaradi tam dat  regl do 1:10 sidewinder nebo neco podobneho a k tomu AMMO nebo NEU a mas neuveritelnou raketu

1,319

nejlepší je asi mongoose od Novaka ale je to paleta, nebo quark 33A je dost oblíbenej. nevim jesli je Robbe vhodnej nebo ne každopádně je to nekompromisní raketa..víc krouťáku a výkonu bych ani nechtěl, ono by to asi ani nešlo protože při většim krouťáku bych už strhnul oz. kolo na difu..ono se mi to i tak občas podaří..jesli tenhle reglec někdy odpálim tak samozřejmě pudu do jinýho ale zatim sem spokojenej

1,320

... Robbe vhodnej nebo ne každopádně je to nekompromisní raketa..víc krouťáku a výkonu bych ani nechtěl...

nevim isce jak moc souvisi regl s vykonem a akceleraci auta ale to je jedno, ten Inline taky neni spatnej ale ted bych sel jednoznacne do AMMO motoru a nebo kdybych mel hooodne moc penizek big_smile:D tak do NEU a do 1:10 reglu,

Novaka mam v sharkoj ze zacatku mne to taky pripadalo jako strasna raketa ale ted? moc nic proto jsem si objednal ammo a MMP regl a novaka necham do zalohy.

Jinak kdyz bude mit dobrou zubovou vuli mezi pastorkem a ozubenym kolem diffu tak se ti nemuze stat ze bys to strhnul, jako muze ale to bys musel mit extremni podminky.

1,321

Já teda taky ne:D myslel jsem mé MI celkově. další upgrade snad zatim neni třeba. střerdovej diferák je na houby zapouzdřenej. že bych ho někdy ztrhnul čistě výkonem to ne ale když někdy dávám pořádnej offroad tak se občas mezi ty oz. kola dostane nějakej ten kemének a ten tam pak dokáže nadělat pěknej bordel.. big_smile  dávat tam motor z 1:10 je podle mě kravina. náhodou jsem to viděl na netu. zbytečný předělávání a nakonec se to tam ani nevejde.ve finále to na pohled vypadá hnusně a je to zplácaný, nedá se tam dát ani pořádný aku adekvátní měřítku 1:10. navíc všechno ostatní dostává neskutečnej záhul a odejde to mnohem dřív nž se naděješ. ale když si to tam někdo chce dát proč ne.

1,322

On myslel 1/10 régl, né motor!

1,323

Vy, co mate redukce na kola z desetiny, jaky kola pouzivate?

1,324

On myslel 1/10 régl, né motor!

Dekuji za pochopeni.

Zalezi ci chces jezdit jestli on tak muzs dat mech nebo nejaky takeoffy, pokud off tak jsou dobre ripmaxy, jinak bacha na to: Rozmery z 1:10 off road kol muze se tat ze stim ani nezatocis, sel bych do zech ripmaxu.

1,325

Regl z 1/10 např Mamba max je naprostá zbytečnost, Mamba Micro Pro a ostatní jí podobné jsou plně dostačující i na Neu či ammo...
Dávat tam regl z 1/10 je akorát zbytečná váha a zbytečně vyhozené peníze.