1

Téma: Propustnost pístků v tlumičích

Čaute,
nevím jestli jsem správně nazval vlákno....ale hledal jsem zde na fóru a nenašel jsem odpověď na mou otázku:
Dávám si tuningové vnitřky tlumičů do FG baji a když bych koupil origo hliníkové, tak ty pístky (nazívám tak to co propouští olej) mají v sobě 5 direk o průměru 1,5mm. Vzhledem k tomu, že si je nechávám vyrobit, tak člověk co mi je dělá, umí vyvrtat "profesionálně" buď 4 nebo 6 ale ne 5. Moje otázka tedy zní: Je lepší mít 4 dirky s větším průměrem nebo 6 s menším průměrem??? Běžně používaný olej je 1000 - 2000. Zajímá mě to hlavně z hlediska účinnosti tlumiče/rozložení průtoku kružkem...
Díky za odpovědi.....
obrázek: http://jeanbbaja.rajce.idnes.cz/pistky/#P1010420.JPG

E-Revo - Xerun 150A+SD4274 2200KV Combo, Sanwa MX3-X

2

Re: Propustnost pístků v tlumičích

U ideální kapaliny by to mělo bejt fu*k Ale u oleje s vysokou vyskozitou by měl vznikat větší odpor u víc direk s menšim průměrem. To je vlastně dobře ne? Ale stejně ve výsledku budeš laborovat s optimálním olejem (jelikož se do stejnýho odporu tlumiče při původní kapalině asi netrefíš) takže to vyjde nastejno. Ale jak už tu x lidí psalo, změní se počasí, teplota tím i hustota(viskozita oilu) a je to zase jinak. Takže si to musíš odzkoušet co je pro tvoje autí to pravý

3

pokud mas nastavene dorazy tak nakou chvili vydrzej ale za cas se prosoupou a musi se vymenit a to je dost neprijemna prace.

4

Co jsi to zase napsal za blábol,jáké pak dorazy a co se prošoupe.

5

Ty vo*e kakuzu co to je za kravinu. Co maj společnýho dorazy s prošoupanýma pístkama? Todle je opravdu hon na příspěvky, nic jiného. A výměna pístků je záležitost na chvilku a nijak nepříjemná není.

6

Rambíku klíííd nebo si uženeš aneurizma lol Kakuzu dělal na nás bububu tak sme mu přez ní dali BANán.Choval ne neurvale a to sem řekl dost slušně tongue Mele tady jen kraviny ale snad ho to přejde roll