1

Téma: čištění modelu

Zdar borci,
v tomhle jsem nový a tak vás chci tímto požádat o radu.
Nedávnou jsem koupil Mardera, spokojenost maximální. Jen se chci zeptat, jestli máte nějaký efektivní systém na čištění modelu po pojezdu. Tím myslím od bláta, které je naprosto všude. Čištění ve vaně mokrou houbičkou a kartáčem je opravdu na dlouho a člověk se pořádně ani nedostane tam, kam by si představoval. Osprchování by tomu dost pomohlo, to by se ale nelíbilo elektronice.
Budu rád za všechny dobré rady.

jestli tady takové téma už někdo řešil, tak se omlouvám, nicméně jsem žádné podobné téma neřešil.

díky

2

Re: čištění modelu

Nevím jak to máš u mardera ale já to mam u Baji s elektronikou tak že se dá vyjmout celý box takže je tam už jen to čemu voda zase tolik nevadí. Ale je lepší to sprchovat třeba na benzínové pumpě kde je nějaká speciální příměs ve vapce po které ti nezkoroduje to co by mohlo ten přípravek se dá normálně sehnat ale nevím jak se jmenuje smile jinak další možnost opravdu štetec big_smile

3

ahoj hele naturala teda jeste nemam ale savik se koupe normalne ve vane  a sprchou a nebo kdyz je to extrem tak jde pod wapku...elektro mam vse schovane...co jde mam schovane v kondomu:)serva mam vodeodolny vyplneni vazelinou...takze ja se vody nebojim...jinak dobra vec je taky kompresor a nejakej treba stetec...a pak vse samozrejme promazat...tomu us zase rikam WD40 koupel

4

Fakt je lepší používat tu speciální příměs do vapky protože normální voda ve sprše po nějaký době zkoroduje a pak je to špatný a WD sprej s tu taky řešil taky ho nedoporučujou je lepší teflonový protože wédéčko to opatlá a tvoří tam brusnou pastu která ti tam pak může nadělat pěknou paseku

5

Nevím jak to máš u mardera ale já to mam u Baji s elektronikou tak že se dá vyjmout celý box takže je tam už jen to čemu voda zase tolik nevadí. Ale je lepší to sprchovat třeba na benzínové pumpě kde je nějaká speciální příměs ve vapce po které ti nezkoroduje to co by mohlo ten přípravek se dá normálně sehnat ale nevím jak se jmenuje smile jinak další možnost opravdu štetec big_smile

U Mardera to bohuzel nejde (nebo aspon nevim jak by to slo jednoduse bez rozhozeni serv ).
Sprcha by to řešila výborně..

6

ahoj hele naturala teda jeste nemam ale savik se koupe normalne ve vane  a sprchou a nebo kdyz je to extrem tak jde pod wapku...elektro mam vse schovane...co jde mam schovane v kondomu:)serva mam vodeodolny vyplneni vazelinou...takze ja se vody nebojim...jinak dobra vec je taky kompresor a nejakej treba stetec...a pak vse samozrejme promazat...tomu us zase rikam WD40 koupel

Serva asi voděodolný nemám a ani si nedovedu představit, jak bych je zabalil do kondomu (nebo do cehokoliv) tak, aby jim nevadila sprcha sad

Mucha bude tak laskav a mrkne se zde http://www.rcauta.net/forum/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11541  jak spravne citovat, priste mazu bez pardonu. pes bel :!:

7

Tak pánové v oboru Wapek dělám víc jak deset let a ta speciální směs co o ní tady hovoříte je v lepším případě obyčejná voda, v horším případě recyklovaná voda a obvykle hodně přemrštěná koncentrace silného šamponu, případně vosku to podle toho který čudlík zrovna zmáčknete. Takže nic co by vaše auto nějak ochránilo před rezivěním nebo nedejbože korozí...  No možná po tom vosku se to trochu nakonzeruje.
Já pokud jsem ještě jezdil s monstrem tak jsem ho většinou pořádně ofouknul kompresorem (doporučuju použít nějaké brýle) pak jsem zbytky nechal úplně uschnout a nastříkal kompletně celé auto kokpit sprejem, ono se to do toho bláta nějak zažralo a uvolnilo a pak když jsem to znovu ofoukl tak byl všechen bordel fuč a ještě se mi z auta linula nádfhrná jablíčková vůně smile

a fakt si nedělám srandu na Skřípově to tak dělalo víc lidí

8

Ano přesně tak, možná to není úplně nejlevnější varianta ale já jsem měl karton nějakého reklamního vzorku... každopádně není třeba v tom auto úplně utopit takže mi to přijde třeba už jen k ložiskům mnohem šetrnější než wapka

9

Já osobně když je auto zaprasený, používám wapku. Ničim jiným se do blbejch míst jako třeba pod karburátorem, do žeber motoru nebo pod motorem nedostaneš. Když to děláš s citem tak to jde v poho. Musíš si dát pozor abys nekropil přímo serva a elektroniku a vyčistí to ze všeho nejlíp. Pak je dobrý to hned ofoukat kompresorem aby co nejvíc vody bylo pryč a nerezlo to zbytečně. Jednou jsem to myl na myčce u benzínky a neofoukal a rezlo to jak sviňa takže nějakým příměsím absolutně nevěřim. Mám FG baju takže je to úpně stejný jako marder.

E-Revo - Xerun 150A+SD4274 2200KV Combo, Sanwa MX3-X

10

No to mně se to nechce ani špinit, ale už se těšim až to navrknu. No a očista bude jasná, vapkou vomlátit ten humus a pak kompresorem vyfoukat no a pak hadříkem vytřít kam se dostanu a nakonec trochu promazat. No a pak už se jen těšit na další možnost to někde zasvinit.

11

Jak říkám na nějaké příměsi ve wapce které zabrání korozi zapomeň, spíš naopak tam je toho detergentu a ostatních sraček moc aby byl zákazník spokojený jak mu to krásně myje, že to pak žere lak a hliník to už je každému jedno.

12

Já to nemeju, maximálně omlátim a hotovo.
Voda v servech je prevít a nepomůže pak nic.
Sice to vypadá jak traktor po hluboký orbě, ale za dva a půl roku mi neodešlo ani jedno ložisko. Někdy to přílišný čištění je na ho... . lol

13

to ja sem stim byl zakrosit v lomu a kdyz jsem vydel chudaka mardra rikam tak blato na to ***** a od te doby jezdim nekde kde neni blato taky je na ukazku foto z lomu : http://patnous.rajce.idnes.cz/FG_Marder_vs._Monster/#ecwqjsoamy3121.jpg

14

díky všem za odpovědi, jestli máte další nápady, sem s nima..

moderátorovi: nejsem si úplně tak vědom, kde dělám chybu. moc dlouhý citovaný text?

(tohle sem asi moc nepatří, ale je někdo z vás z Brna, nebo okolí?)

díky

ano presne tak, proto sem ti tam dal ten odkaz, pokud citujes pouze nekoho staci jmeno a par tecek, pokud text staci vypichnout par hlavnich slov aby lide byli v obraze:)  bel

15

moderátorovi: nejsem si úplně tak vědom....

a zde mas rovnou ukazku citace jak by mela byt kterou zitra smaznu big_smile

16

moderátorovi: nejsem si úplně tak vědom....

..ukazku citace

díky.. smile

17

Takhle nějak to myslíte s tou vapkou
http://www.youtube.com/watch?v=gmf0j6fuY9M

18

Už jsem to tady někde na foru psal,tak mě omluvte ,že se opakuji. Co třeba zahradní postřikovač. Naleješ vodu,napumpuješ a meješ. Já ho mám a nemá to chybu. Navíc můžeš umejt model už přímo na místě kde jsi jezdil a nepotřebuješ elektriku.

19

Jo čet sem, koukal sem na to a je to supr pro lidi co nemaj jiný možnosti.
Já mam zahradu takže pohoda, napíchnu vapku a je to. Ale mam takovej malej postřikovač a taky ho použiju na opláchnutí vnitřku auta, manželka to používá taky na kytky.
Něco takového http://www.nakupka.cz/vyrobek/rucni-pos … echt-415v/

20

Jesně! Tohle je pro lidi co nechtěj nebo nemohou utratit pár tisíc za vapku a nebo prostě nemaj ten prostor. Výhoda je ,že to kdekoliv venku omeješ z toho největšího bordelu a nezasereš doma celou vanu a koupelnu! Každej tu očistu dělá po svém! wink

21

jasne rucni ostrikovac mam doma taky...taky to neni spatna vec...sice to nema tlak na to aby to samovolne uvolnilo blato z modelu ale kdyz mate po ruce treba stetec tak z toho nejhorsiho to jde....ale myslim si ze kdyz se vracite z pojezdení tak se zastavit na prvni benzince kde maj wapku a hodit tam 20kc na 5 minut se urco vyplati

22

No nejlepsi je asi znejhorsiho to ocistit venku kompresorem a doma ve vane to pak do cista a elektroniku vyfoukat fenem aby nesoxidovala a nechavat auto spinavy od vody a od hliny je docela nebezpecny protoze se ti muze vykratovat elektronika kdyz jsem auto nechal spinavy odneslo to servo.

23

A co třeba tu elektroniku vyndat z modelu,než ho utopíš ve vaně!  lol

24

Ja ho cistim sprchou a elektroniku minimalne a do ty se dostane vlhkost stejne napr. prechodem z zimy do tepla se uvnitr vysrazi voda a problem je na svete proto raci pokazdy jizde a umiti elektroniku foukam .

25

Také přidám svůj způsob. Wapkou bych vůbec tyhle auta nemyl, nevydrží to těsnost ložisek a voda v nich umí udělat divy, ani kompresorem se nevyfoukají. Mám ruční postřikovač, speciální chemii na mytí aut (převážně se používá pro pěnové mytí aut společně s wapkou). Naředěnou chemii ručním postřikovačem nanesu na auto, chvilku počkám a pak lehce opláchnu. Chemii, co mám, tak má konzervační účinky na plasty a důležitá její vlastnost, neodmašťuje, takže kde je promazáno, tam také promazáno zůstane smile Příměs chemie do wapky a pak mít = 1% účinnost. Zatím to lidé nepochopili, že se nejdříve musí nanést nějaká látka v % a pak teprve vysokým tlakem oplachovat smile