1

Téma: Nutný tuning M18, aby se dalo závodit

Můžete někdo ze zkušených shrnout jaký tuning má smysl pro úspěšné závodění s M18? Mám samozřejmě na mysl osazení 300 na 6V a 6 článků (tedy to co se jezdí v Čechách)
Máme zatím zkušenosti s desetinou, připadá mi, že u osmnáctiny je zatím větší prostor pro určité experimentování, zejména díky omezenému počtu tuningových dílů od X Raye.
Všiml jsem si, že pár lidí vyztužuje podvozek horním patrem atd.

2

Re: Nutný tuning M18, aby se dalo závodit

Když se podíváš na obsah tématu XRAY M18, tak tam je odpověď na Tvou otázku. Ale přesto to v kosce shrnu.
:!: Musíš si však uvědomit, že tuning je zcela individuální záležitost a podřizuje se mnoha faktorům. Proto co napíši níže může někdo napadnout nebo naopak doplnit. Takže můj osobní poznatek:
1. nahradit pevné  spojovačky za nastavitelné
2. vyměnit kompozitový držák motoru za alu držák
3. osadit  servo systémem servo-saver
4. nahradit horní plastovou vzpěru za vhodně tvarovanou  kompozitovou (kupretixtovou, uhlíkovou, atp.) desku
5. doplnit si sadu pastorků dle nabídky + primární náhonové kolo s vyšším počtem zubů
6. pokud nemáš stavebnici kupovanou v poslední době - vyměnit disky  kol za nové -  vyrobené z houževnatějšího plastu (dodávky od letošního roku) nebo alespoň  použít od HPI
Výše uvedené je postačující, ale pokud Ti zbyly finance tak dále:
1.  výměna spodní kompozitové desky za uhlíkovou
2. výměna  předních ramen s menším záklonem čepu řízení
3. výměna  diferenciálů za  kuličkový + přední volnoběžku s unašeci z pružinové oceli (čerpáno ze zkušenosti supsika) (nebo oba kuličkové - dle požadavku na vlastnosti)
4. osadit motor přídavným chladičem
a  další "vychytávky", které se Ti budou na závodech líbit a unese je Tvoje peněženka

Hezký zbytek dne přeji. MiKy; http://mkmiky.wz.cz

3

Určitě buď rovnou štelovací spojovačky nebo zadní 2,5°sbíhavost, přední horní ramena se záklonem 6°, spodní grafitové plato s alu držákem motoru. Horní plato je teď hodně v módě, na koberci si ho všichni pochvalujou.

4

Jukni do pošty.  big_smile